Alla inlägg under februari 2017

Av Karsten - 14 februari 2017 19:34

Personligen har jag slutat betrakta USA som en fungerande demokrati och nation, det är snarare ett dårhus en parodi på begreppet nation. Första gången jag började misstänka att allt inte stod rätt till var när de valde en B-skådespelare som Ronald Reagan till president, denne pajas var en parodi på sig själv och inte blev det bättre av att han drabbades av Altzheimers under sin sista period som president. När så valet mellan Al Gore och George W. Bush avgjordes av högsta domstolen istället för av det amerikanska folket insåg jag att USA är ruttet och korrumperat ända in i märgen. Att kalla USA en rättsstat är löjligt, många sensationella mordfall avgörs av media istället för av domstolarna. Man har en tolvmanna jury som instrueras att inte läsa tidningarna och inte se på TV för att inte påverkas. Är det någon som tror de efterlever detta? Är du rik och kan hyra in ett gäng munviga judiska advokater så kan du klara dig ur vilken knipa som helst, men är du fattig och måste acceptera den advokat rätten utser åt dig är du körd. 


Nu med Trump i Vita Huset är USA mer som en enda stor dokusåpa som utspelas inför världens TV-kameror. Trump är den mest osannolika ledare en nation någonsin haft, han slår Hitler och Mussolini med hästlängder. Man kan inte ta politik och politiker på allvar längre, man får betrakta det som en form av teater och underhållning. Tyvärr så drabbas ju tredje man av deras beslut och galenskaper. Jorden är ju så beskaffad att ju fler människor som föds desto fler galningar måste det bli rent statistiskt. Förr brukade varje mindre ort ha en byfåne, idag har de minst tio. I storstäderna talar vi om tusentals galningar som ränner runt på gator och torg, speciellt sedan staten stängde igen alla dårhus och släppte ut patienterna vind för våg. Man börjar bli rädd för att leva.....

Av Karsten - 14 februari 2017 18:32

Anna Kindberg-Batra vill införa zonförbud för kriminella, de ska inte få visstas på vissa platser. Detta med anledning av allt våld och skjutande i Malmö. Som exempel tar Kindberg Batra upp knarkrodellen vid korsningen Södraparkgatan och Kristiandstadgatan där man bedriver öppen droghandel. Det är företrädesvis färgade som säljer knark på detta ställe, jag har själv passerat området på väg till ICA vid Möllevångstorget. Även Folketspark har blivit ett tillhåll för knarkare och kriminella. 


Detta med att införa zonförbud verkar i mina ögon lite naivt och blåögt, hela Rosengård är en kriminell zon. Bästa hade varit att omge hela Rosengård med ett tre meter högt taggtrådsstängsel och införa speciella pass för att passera ut och in från området. Hela Malmö är fullt med kriminella zoner, Seved, Kroksbäck, Holma, Oxie bara för att nämna några områden där de kriminella gängen härjar. Ge polisen befogenhet att registera de kriminella och sammla ihop dem och sätt dem i ett interneringsläger så är problemet ur världen. Tyvärr är vår demokrati behäftad med en massa svagheter som ger utrymme för kriminella gäng att etablera sig och utföra sin destruktiva verksamhet, samtidigt som den inte tillåter de rättsvårdande myndigheterna att ta till radikala och verksamma metoder.

Av Karsten - 14 februari 2017 17:59

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un verkar ha läst sin Machiavelli "Il Principe" väl, hans halvbror Kim Jong-Nam mördades enligt rykten av två Nordkoreanska kvinnor på Kuala Lumpurs flygplats med förgiftade nålar. Man har från Malyasiskt håll bekräftat att en nordkoreansk man dött på flygplatsen. Kim Jong-Uns äldre halvbror Kim Jong-Nam lämnade Nordkorea 2011 efter att ha överlevt ett mordförsök i samband med den gemensamma pappans – tidigare diktatorn Kim Jong-Ils – död. Kim Jong-Un har även låtit avrätta Kim Jong-Nams fabror Jang-Song-Thaek 2013.


Kim Jong-Un vill döda honom eftersom han känner till många hemligheter om honom och Pyongyang, men också eftersom han är rädd att Kim Jong-Nam skulle kunna spela en viktig roll i en framtid kupp för att ta över makten, har Toshimitsu Shigemura, professor vid Waseda University i Tokyo och Nordkoreaexpert, tidigare sagt till Telegraph.

Det hela låter som taget ur renäsansens Italien där Borgia och Medici släkterna förgiftade och mördade sina fiender på löpande band. Kim Jong-Un är en av de få kvarvarande bisarra diktatorerna i världen, förr hade vi fler knäppskallar som Idi Amin i Uganda och kejsar Bukassa i Centralafrikanska rebubliken. 

 

Man förstår att Kim Jong-Un satsar stort på kärnvapen och interkontinentala missiler, typer som han kan bara klamra sig fast vid makten med våld och hot om kärnvapenvedergällning. Så länge Nordkorea har kärnvapen kommer USA inte att våga sig på någon statskupp, invasion eller liknade. Kim Jong-Un såg hur det gick för Saddam Hussein och Kaddaffi och vill med sina kärnvapen försäkra sig om att ingen försöker anfalla hans land. De som fruktar hans kärnvapen mest är Japan som koreanerna har ett horn i sidan på ända sedan andra världskriget då Japan ockuperade hela Koreahalvön och förde en brutal politik mot koreanerna.

Av Karsten - 14 februari 2017 13:00

Jag är glad att så många läsare hittat hit till min blogg. Nu har jag snart lika många läsare som jag hade på Metrobloggens "Viskningar och rop". Därför vill jag önska alla mina läsare en hjärtlig Alla Hjärtans Dag. Var snälla mot varandra och ge varandra en kram!

 

Av Karsten - 14 februari 2017 12:13

Malmö har gått från att ha varit en ganska tråkig och grå industristad med Kockums varv och mekaniska verkstad som den störste arbetsgivaren, till en fattig invandrarstad präglad av djupa sociala och ekonomiska klyftor. Den senaste tiden har dessa klyftor generat uppkomsten av kriminella invandrargäng. Det började redan 1993 då Hells Angeles etablerade sin första svenska klubb i Skåne. Därefter har det uppståt en rad kriminella gäng och sammanslutningar av företrädesvis unga invandrarmän. Dessa har tagit med sig vålds- och hederskulturen från sina hemländer, de har ingen som helst respekt för människoliv vilket den senaste dödsskjutningen i söndags var ett prov på. Man sköt då en ung man till döds utanför en restaurang på Möllevångstorget med ett flertal skott. Möllevångstorget är både dag- och kvällstid en välbesökt plats så risken att oskyldiga skulle träffas av skott eller rickoschetter var mycket stor. 


Hur man ska få ett stopp på detta råder det delade meningar om. Det vanligaste man får höra från politiskt håll är att "man måste bryta utanförskapet och satsa på utbildning", detta är ett mantra som politikerna upprepar varje gång problem relaterade till invandringen uppkommer. Jag tror medlemmarna i de kriminella invandrargängen skiter fullständig i utanförskapet och att de inte är intresserade av utbildning såvida det inte gäller vapenutbildning. Att hela detta problemkomplex fått uppstå beror på en naiv godtrogenhet från politiskt håll samt en helt okontrollerad flyktinginvandring. Jag tror Öresundsbron bidragit till problemen då denna och medlemskapet i EU gjort det lättare att smuggla in vapen till Sverige. Efter Balkankriget fanns det gigantiska lager av vapen på drift, vapen som köptes upp av skrupelfria individer som sålde dem vidare till kriminella gäng. 


Ta bara detta fenomen att kasta in handgranater till sina fiender, det var något otänkbart förr. Enda möjligheten att få tag i handgranater var att göra inbrott i ett mobförråd, idag smugglas de in från Balkan. Man borde från politiskt och polisiärt håll ingripit mot gängproblematiken långt tidigare. Redan när MC-gängen etablerade sig borde man ingripit och förbjudit bildande och medlemskap i gäng med en kriminell profil. Vår lagstiftning har inte hängt med i utvecklingen, trots att gängkriminaliteten pågått i mer än ett årtionde. Här i Sverige har man en övertro på att man kan prata folk till rätta, man tror på det goda hos människor. Tyvärr är många av gängmedlemmarna av det virket att de inte går att prata med dem, de är precis som sina motsvarigheter i USA. Rättssamhället måste ringa in gängen och plocka bort dem från gator och torg och internera dem på obestämd tid. Medborgarnas trygghet är viktigare än gängmedlemmarnas mänskliga rättigheter, de har genom sitt uppträdande förverkat rätten till ett anständigt bemötande, de ska behandlas som paria som skadedjur.

Av Karsten - 14 februari 2017 11:58

Dessa djävla utländska telefonförsäljare håller på att driva mig till vansinne. Det är alltid någon som på engelska frågar efter mitt namn, när man så bekräftar att de pratar med den nummret tillhör så är det alltid något med aktier eller penningplaceringar det gäller. De verkar ha väldigt svårt att fatta att man inte är intresserad av att göda dem med pengar i deras peningbedrägerier. Nuförtiden ber jag dem fara åt helvete på svenska, eller låssas att jag inte förstår engelska och bara pratar svenska. Det verkar som man aldrig kan bli av med dem, när man slänger luren i örat på dem ringer de upp igen. 

Av Karsten - 14 februari 2017 11:22

Det verkar aldrig sluta blåsa kalla vindar kring Trump, nu tvingas hans säkerhetspolitiske rådgivare förre generalen Michael Flynn avgå efter att det framkommit att han redan före Trumps tillträde som privatperson haft hemliga överläggningar med den ryske ambassadören, något som i lag är förbjudet för privatpersoner. Rykten gör gällande att Flynn diskuterat sanktionerna mot Ryssland. Detta är inte första gången Flynn får avgå från ett uppdrag, när han var chef för armens underrättelsetjänst tvingades han också avgå. Frågan är hur mycket Trump själv kände till om Flynns kontakter, Trump är som bekant affärsman och inte politiker vilket gör att han kanske tror att man kan använda samma metoder inom politiken som inom affärsvärlden, det vill säga informella kontakter och insideinformation. 


En annan egendomlighet var att Trump disskuterade Nordkoreas missiltest öppet på en restaurang i Florida med Japans premiärminister. Nyheten att Nordkorea genomfört ett missiltest nådde Trump under middagen med Japans premiärminister Shinzo Abe. 

”Det finns ingen ursäkt för att låta en internationell kris utspelas som middagsunderhållning inför en massa klubbmedlemmar”, skriver Nancy Pelosi, demokraternas ledare i representanthuset, på Twitter. Verkar som Twitter har blivit nutidens politiska forum då Donald Trump själv är en ivrig Twittrare. Vår värld blir allt galnare och galnare.


I fortsättningen får nog Trump granska sina medarbetare bättre och se till att de inte har några skelett i garderoben. Risken är annars att hans styrande av USA ständigt blockeras av domstolar och av media som avslöjar den ena oegentligheten efter den andra. Detta kan också leda till ett farligt läge där Trump kanske känner sig så trängd att han för att rikta blickarna från inrikesproblem startar något utrikespolitiskt krigsäventyr. Då USA befinner sig i krig har presidenten exraordinära maktbefogenheter. Tyvärr är det så att med Trump i Vita Huset skapas en osäkerhet i hela världen, då Donald Trump är en oförutsägbar person som verkar få en del galna idéer ibland.

Av Karsten - 13 februari 2017 23:17

Det är märkligt med svenska politiker och myndigheter, de reagerar alltid när det är för sent, när ett problem redan växt sig så stort att det är hart när omöjligt att åtgärda. Det här med gängkriminalitet var något som uppstod i Sverige redan i mitten av 1990-talet då MC-gäng drabbade samman. För övrig så hade Sveriges politiker facit i det stora landet USA där man haft problem med kriminella gäng i många årtionden. Ändå stod man handfallna och visste inte hur man skulle tackla problemet. En av orsakerna var nog att de kriminella gängen nästan uteslutande bestod av invandrare som kommit hit som flyktingar, man var livrädd att spä på främlingsfientligheten och ge SD draghjälp så därför sopade man problemen under mattan. Nu har gängen växt sig så starka att de kontrollerar och styr hela stadsdelar. Med hot om våld och ond bråd död har de etablerat en tystnadskultur i de invandrartäta förorterna, ingen vågar prata med polisen eller media. 


Detta är en mycket farlig utveckling, långt farligare än politikerna tycks förstå. De kriminella gängen är som en cancersvulst på den svenska samhällskroppen och håller långsamt på att äta upp den. Gängen syssslar med allt från narkotikahantering till prostitution och cigarettsmuggling. Allt som genererar pengar sysslar de med och ofta är hela släkten inblandad. Ostraffade släktingar används som organ för penningtvätt och liknande. Idag kan polisen inte göra husransakan hos Alis och Omars ostraffade föräldrar eller kusiner, även om polisen vet att Ali och Omar tillhör ett kriminellt gäng och med största sannolikhet gömmer kontraband hemma hos sina gamla föräldrar. Det är dags att ge polisen fria händer när det gäller att agera mot de kriminella gängen och det brinner i knutarna imorgon kan det vara för sent.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards