Alla inlägg under februari 2017

Av Karsten - 9 februari 2017 11:25

Ärligt talat jag har börjat fundera på att sluta blogga. Jag är trött på alla dessa sociala medier som de kallas och den debatt som omger dem. Det är bloggar, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och all annan skit som skjöljer över oss i en aldrig sinande flod. Det är som en tsunami av ord och bilder och det mesta är bara meningslös skit. När radio och TV kom in i mänsklighetens liv förändrades allt, familjelivet upphörde att existera. 1900-talet är nog det århundrade som allra mest förändrat mänskligheten. Två fruktansvärda världskrig där människans destruktiva inovationsförmåga sattes på prov, man uppfann allehanda nya vapen som slutade med det ultimata massförstörelsevapnet - atombomben. Radion och televisionen kom, filmen blev i färg för att idag vara i 3D. Det är som om allt idag ska vara underhållande, till och med nyheterna. Reklamen har aldrig haft ett sådant grepp om människan som idag, vi överöses med reklam i radio, TV och i våra datorer och mobiler. Man kan säga att vår värld är mentalt nedsmutsad, lever man i en storstad så är man ständigt omgiven av all skit och dålighet människan skapat. Städerna är som en betongdjungel som tar fram det sämsta inom människan, där bildas de kriminella gängen som skjuter ner folk och utgör en faktor som skapar otrygghet och rädsla. Våra städer skapar stress och psykisk ohälsa då naturen aldrig skapade människan för att bo ovanpå varandra i fyrkantiga klossar av stål och betong. Jag tror att få människor på vår jord inser hur sjuk vår värld är, de intalar sig själv att det är en positiv utveckling som inte går att stoppa. Det är bara att hänga med och låta sig skjöljas iväg på denna våg av prylar, underhållning och materialism. Förhoppningsvis kommer en liten fraktion av mänskligheten att tillfriskna och dra sig undan urbaniseringens förbannelse och bygga upp alternativa lösningar. Själv trivs jag bäst ute i den svenska storskogen, långt från TV, mobiler, stress och andra människor.

Av Karsten - 9 februari 2017 10:59

Såg precis den odräglige Björn Ranelid i Malou Siwers "Efter tio" på TV4:a. Där berättade Ranelid att han är en oäkting, hans far Sigvard är inte hans biologiske far. På Malous fråga vem som är hans riktige far svarade Ranelid att det ville han inte tala om det, men att hela Sverige visste vem personen är. Vem ska vi gissa på? Olof Palme, Elvis Presley, någon berömd svensk författare? Han skulle tala om vem personen är i sin nya kommande bok "Det sjätte sinnet", säga vad man vill men han är duktig på att promota sina böcker. Han berättade för Malou att han en dag kände på sig att hans biologiske far inte hade lång tid kvar och att det stod i tidningen nästa dag att han dött. Likaså hade Ranelid känt på sig att Palme skulle bli mördad. Vet inte riktigt vad detta betyder, har Ranelid blivit ett orakel som kan spå i framtiden? Det är ingen hejd på vad denne man tillskriver sig själv, ändå påstår han att han är jordens mest ödmjuka person. 


I kväll tillägnar SVT1 en hel timme åt fenomenet Ranelid. Mitt förslag är att han får en egen TV-kanal där han kan pladdra på med sina metaforer. Han kan ju sitta där och läsa högt ur sina böcker med sina konstifika rullande Rrrrr. I sin ungdom pratade Ranelid en utpräglad malmöitiska med skorrande R, detta lade han sig säkert av med då han började vid Lunds Universitet där man pratar en mer vårdad skånska. Man frågar sig ständig vad som är äkta hos denne man och vad som är påklistrade klichéer? Det är som varje detalj i klädsel, frisyr, tal och gester är noga genomtänkta och regisserade. Som nu detta att han anammat kiddsens hårstil med Zlatanknut i nacken. Tycker det ser lite patetiskt ut på en man som är 68 år.

Av Karsten - 8 februari 2017 18:10

Inrikesminister Anders Ygeman som har det yttersta ansvaret för rättsväsendet i Sverige avvisar tanken på anonyma vittnen med hänvisning till rättssäkerheten. Han spelar därmed de kriminella gängen och deras skumma advokater i händerna. Ygeman lever inte i den verklighet som råder i Rosengård och Lindängen i Malmö, han lever i det blå. Vad hjälper det att någon vittnar mot en gängmedlem så denne hamnar i fängelse om hans kumpaner är fria och kan hämnas på den som vittnat? För att folk i de områden gängen behärskar ska våga vittna och berätta vad de vet måste de garanteras full anonymitet och slippa framträda med namn inför en domstol. Tills politikerna fattat detta kommer folk av rädsla tiga som muren. 


Antingen ändar man lagstiftningen och möjligör anonyma vittnen eller så börjar man dra in medborgarskapet för medlemmarna i de kriminella invandrargängen och dömer dem till livstids utvisning samt kastar ut dem ur Sverige oavsett läget i deras hemländer. Svenska jurister och byråkrater uppvisar en skrämmande naivitet och hänger sig åt utopier. De kriminella invandrargängen utgör en fara för samhället och rättssäkerheten samt på sikt är de en fara för demokratin. De måste bekämpas med okonventionella medel, som kanske inte alltid håller sig inom dagens lagstiftning. Jag skulle kunna tänka mig att gå så långt som till tortyr för att få ur dem information. Dessa kriminella unga män från Mellanöstern och Afrika utnyttjar det svenska rättssystemet och den naiva syn politikerna har. De ska behandlas som det avskum de är.

Av Karsten - 8 februari 2017 11:45


Har vi överhuvudtaget någon nytta av politikerna idag? Politiken har blivit till något som har sin verksamhet utom räckhåll för medborgarna, politikerna har blivit till ett skrå ett frälse för sig själv. Ibland åker de ut bland folket för att "lyssna in" som de uttrycker det, nu senast var det statsministern själv som var på tur ute bland folket. I övrigt så sitter de isolerade i Stockholm och genomför den ena långbänken efter den andra i riksdagen. Det är ett evigt käbbel och märkande av ord, debatter som ofta inte leder någon vart, det verkar mest vara ett självändamål att få sista ordet. 


Vår riksdag och regering fick hård kritik från Riksrevisionen för handlingsförlamning och bristande framförhållning när det gällde flyktingvågen 2015. Hade man lyssnat på de signaler som fanns ute i Europa och världen hade man kunnat förutse att en formlig folkvandring från Mellanöstern var på gång. Antingen har vi en usel underrättelsetjänst eller så lyssnar inte makthavarna på vad den säger. Åter igen dyker frågan upp, vad har vi för nytta av makthavare som inte klarar av att lösa stora problem? Man kan inte stå i riksdagen och käbbla samtidigt som främmande folk okontrollerat väller in i landet. Politikerna vet hur många bostäder som stod till förfogande, man visste läget på arbetsmarknaden, man visste hur många skolplatser det fanns, ändå lät man folk välla in i landet utan att veta vilka de var.


Många av de problem som uppstod under 2016 har vi denna okontrollerade folkvandring att tacka för. Sextrakasserier, gängbildning, dödsskjutningar, bråk på skolorna, kulturkrockar ja listan kan göras hur lång som helst. Det är sådana problem politikerna förväntas tackla och förhindra. Istället står man och himlar med ögonen och mumlar något om generösa asylregler och humanism. Ja det är ta mig sjutton inte humant mot den inhemska befolkningen, varken de etniska svenskarna eller de invandrare som kommit tidigare. Det är oansvarigt och inkompetent att sköta en fråga på detta sätt. 


Vad vi behöver i Sverige är politiker som inte faller till föga för en liten men högröstad kulturelit som försöker sätta agendan i frågor som rör migration. Politiker som vågar gå emot tidningsredaktörer och andra agendasättare. Det är folkets vilja och önskningar som ska styra politiken inte några högröstade lobbygrupper. Det är varken Rädda barnen eller Amnesty som ska styra Sverige, det är folkviljan! Politikernas uppgift är inte att skola folket i den anda de tycker ska råda, sådant ägnade man sig åt i Sovjet och Tredje Riket. Politikerna ska lyssna till folket och de opinionsundersökningar man gör i olika frågor. Förenkla förfarandet med folkomröstningar och låt dessa bli vägledande. Jag tror delar av svenska folket är på väg att totalt tappa förtroendet för politiker och demokrati.


Av Karsten - 8 februari 2017 08:51

Att de allra flesta av de mord och mordförsök som skett i Malmö de senaste åren är kopplade till invandrargäng råder det ingen tvekan om. Det har skett 11 mord och ett 80-tal mordförsök i Malmö den senaste tiden, inget av dem är uppklarat då folket i de invandrartäta områdena tiger som muren. I en del av morden verkar det som offret inte alls är kopplat till gängkriminaliteten. Jag har funderat över detta och kommit fram till att man kanske inom dessa gäng av unga invandrarkillar har anammat den amerikanska gängkulturens initiationsriter att skjuta en person som gänget pekar ut. Man kör runt på måfå med den unga kille som ska upptas i gänget och stannar bilen ger honom en pistol och säger åt honom att skjuta en person gänget pekar ut. Detta är det ultimata testet på att pröva den sökandes lojalitet och lydnad till gänget. Det är ingen lätt uppgift att döda någon okänd som du inte hyser några antipatier för.


De boende i de områden gängen håller till i vet ofta vilka som ingår i de olika gängen och vilka som bär vapen, snacket går mellan de boende och speciellt mellan ungdomarna i området. En av gängens strategier är därför att skrämma omgivningen till tystnad, den som pratar med polis och myndighet råkar illa ut, därför är det ingen som vågar vittna eller tala om för polisen vilka gärningsmännen är. Samma metoder som de kriminella MC-gängen använt i årtionden. Grunden till mycket av gängvåldet i Malmö är konflikten mellan M-falangen och K-falangen som båda livnär sig på narkotikaförsäljning i stor skala, de kämpar om rätten till narkotikamarknaden i Malmö.


Personer som kriminalkommisarie Bo Lundquist verkar har bilden fullständigt klar för sig, han vill gripa och lagföra gängmedlemmarna och bura in dem med omedelbar verkan. Hade bara viljan funnit hos politikerna hade riksdagen kunnat anta speciella antigänglagar som gjorde det möjligt för polisen att agera med extraordinära metoder mot dessa gäng. Till exempel husransakan mot ostaffade släktingar till gängmedlemmar, då man med största sannolikhet kan anta att vapen och narkotika göms hos dessa. Vidare kan man anta att gängen utnyttjar minderåriga att bära deras vapen då dessa inte kan straffas på samma sätt som vuxna. I kampen mot denna gängkriminalitet måste man vara pragmatisk och gå utanför ramarna. Hade samhället bara velat så hade man kunnat utradera gängen i Malmö, det är den liberala och humana lagstiftningen som omöjliggör det. Vår lagstiftning och vårt rättsväsende är inte anpassad till denna typ av kriminalitet.


I USA anpassade man lagstiftningen redan på 1920-talet då den sicilianska maffian etablerade sig i landet. Där har man lagar som kriminaliserar all form av samröre med maffian och liknade kriminella sammanslutningar, detta öppnar upp för helt andra metoder att bekämpa dem. Granska var pengarna från deras verksamhet tar vägen? Jag tror inte de har pengarna i madrassen hemma hos sig själva, de finns säkert i förvar hos någon ostraffad släkting eller hos någon av alla de växlingskontor som finns runt Möllevångstorget. Kör de runt i flotta dyra bilar, beslagta bilen och begär att de redogör för hur de har finansierat inköpet. Låt folk vittna anonymt och skydda dem som är villiga att avslöja hur gängen arbetar. Sätt in tillräckligt stora polisresurser för att kunna vara på gängmedlemmarna dygnet runt, ge dem inte en lugn minut. Ju längre politikerna vänta med åtgärder, desto djupare äter sig denna svulst in i samhällskroppen.

Av Karsten - 6 februari 2017 21:26

Fortsätter den negativa utvecklingen i Sverige med massinvandring och allmän normupplösning kommer vi snart att ha det som i Rumänien, du får muta läkare och sjuksköterskor på de allmäna sjukhusen. Vi kommer att ha poliser som går att muta sig fria ifrån lindrigare brott som trafikbrott och liknade, samt poliser som begär pengar för att sluta trakassera affärsidkare och krogägare. Ju fler invandrare som kommer in i det allmäna desto korruptare kommer samhället att bli då de tar med sig kulturen från sina hemländer. 


Utåt försöker man hålla en fasad av ett moraliskt högtstående samhälle, men bakom kulisserna är Sverige lika ruttet som Rumänien. Där är korruptionen bara mer öppen och accepterad. Det är bara att konstatera, vi har låtit fel sorts människor bestämma och forma vår framtid i Sverige. Dessa förbannade socialdemokrater förstörde Sverige på några årtionden, all skit började när den där djävla Palme kom till makten. Jag minns än idag lördagen den första mars 1986 när jag vaknade upp och förstod att Palme var skjuten, vilket lyckorus. Tyvärr var det för sent då, han hade redan kört Sverige i botten. 


Svensken har alltid varit en dum lättlurad djävel som smarta politiker och andra skurkar kunnat kollra bort. Socialdemokratin tog ifrån svensken förmågan att tänka själv. Partiet tänkte åt honom, precis som i Hitlertyskland. Sverige är skit och inte fan blir det bättre med Sverigedemokraterna, ett toppstyrt parti som likt de andra skurkarna i riksdagen bara är ute efter att ge sig själv privilegier och fördelar. Åt helvete med hela skiten!

Av Karsten - 6 februari 2017 10:11

De folkliga protesterna i Rumänien mot den sittande socialdemokratiska regeringen är ett bra exempel på hur socialdemokratin, denna socialistiska ideologi sakta men säkert ruttnat sönder inifrån av svågerpolitik och korruption i största allmänhet. Man missbrukar sin maktposition och berikar sig själv samt gynnar sina släktingar. Kompetens och ärlighet har ersats med inkompetens och kompromisslös lojalitet med partitoppen. Detta har skapat en kader av oskickliga men lojala socialdemokratiska politiker som trots det ena klavertrampet efter det andra hålls bakom ryggen av sina partikamrater och får sitta kvar på sina poster. Samma typ av korruption som bredde ut sig inom Sovjet kommunismen har under många årtionden brett ut sig inom socialdemokratin. 


Här i Sverige har vi haft den situationen att socialdemokraterna under mer än ett halvsekel varit det statsbärande partiet, vilket skapat en anda av maktfullkomlighet och arrogans mot väljarna. Genom en splittrad och svag opposition har den svenska socialdemokratin klamrat sig fast vid makten ända fram till 1976 då en borgerlig regering tog över. Denna valförlust kan socilademokraterna tacka Olof Palme för, då denne despot drivit sina maktambitioner för långt och i sin retorik varit allt för arrogant och nedsättande mot sina opponenter i riksdagen. Vi ska inte heller glömma att socialdemokraterna under en stor del av sitt maktinnehav regerat med tyst stöd av kommunisterna.


Socialdemokratin som ideologi är död och överflödig i och med det postindustriella samhällets framväxt. Socialdemokratin skapades som en utbrytarfraktion från kommunisterna vid förrförra sekelskiftet, då som ett resultat av att det i den framväxande industrialismen uppstått ett motsatsförhållande mellan arbetare och industriägare. Socialdemokraterna växte fram som ett demokratiskt arbetarparti som på parlamentarisk väg skulle skapa rättvisa för arbetarna. Här i Sverige skapade man det genom starka fackföreningar som stod socialdemokratin mycket nära och genom förhandlingar med arbetsgivarna, det var det som kom att kallas Harpsundsandan då förhandlingarna mellan regeringen, facket och Arbetsgivarföreningen skedde på Harpsund. Detta skapade ett stabilt politiskt läge med få strejker i Sverige som gjorde att socialdemokraterna kunde sitta kvar vid makten så länge som de gjorde.


Ett långt maktinnehav brukar alltid ge upphov till korruption, maktmissbruk och svågerpolitik vilket vi också sett prov på i Sverige. Bordellhärvan med justitieminister Geijer och IB-affären var bara ett par exempel på detta. Man har gett sig själva höga löner och privilegier få förunnat, sådant skapar alltid på sikt ett folkligt missnöje vilket kom till uttryck i valet 1976 då det halvsekelgamla socialdemokratiska maktinnehavet bröts. Tyvärr hade korruptionen inom politiken redan spillt över på de borgerliga partierna som inte var mycket bättre än socialdemokraterna. Vi har den senaste tiden sett prov på hur höga chefer i Riksrevisionen tippsat politiker att media granskar dem. Höga tjänstemän har häktats för ekonomiska oegentligheter där de använt skattemedel till egen byggnation. 


I Rumänien ville den socialdemokratiska regeringen gå så långt att de ville avskaffa antikorruptionslagarna med hänvisning till att det var ont om platser i fängelserna!? Detta utlöste de folkliga demonstrationer vi ser prov på idag, vilket fick regeringen att backa. Detta räckte inte, nu vill rumänerna att regeringen ska avgå. Här i Sverige var socialdemokraterna under Olof Palme inte mycket bättre då de i tysthet avskaffade tjänstemannaanvaret 1974, vilket innebar att statstjänstemän som visat prov på inkompetens och maktmissbruk inte längre kunde straffas. Detta öppnade upp för socialdemokraterna att tillsätta chefer och tjänstemän som var obrottsligt lojala mot partiet men totalt inkompetenta för det jobb de fått. Många höga socialdemokratiska politikers barn och släktingar har fått höga välbetalda poster trots brist på kompetens. 

Av Karsten - 5 februari 2017 15:39

Kollar på reprisen av programmet om sångaren och låtskrivaren Bob Marley vilket väcker minnen till liv. Jag såg Bob Marley live 1978 när han spelade på Roskilde, det var en fantastisk upplevelse att se honom dansa runt på scenen och höra den gungande suggestiva musiken. Vad ingen i publiken då visste var att Bob fått diagnosen cancer, han hade malignt melanom. Själv fastnade jag inte riktigt för reggiemusiken förrän i början av 1980-talet då jag bodde kollektivt i skogen i Blekinge, det var efter att ha hört "Black Uhuru" på "Rockpalace", ett tyskt musikprogram som brukade sändas sent på natten. Dagen efter åkte jag in till Ronneby och köpte en bunt LP av "Black Uhuru" som jag sedan plågade de andra i kollektivet med. Tyvärr hade Bob Marley redan dött i cancer vid denna tid, han dog 1981, men jag köpte även många av hans album. Det gick mycket skitsnack om att Marley dött av lungcancer på grund av all marijuana han rökt vid denna tid. Sanningen är att cancern började i ena stortån redan 1976.


Via reggiemusiken kom jag att lära känna den märkliga filosofi och religion som reggien kretsar kring. Rastafari ser den nu döde Etiopiske kejsaren Haile Selasie som Messias, han är "The King of King". Drömmen för en rastafari är att få återvända till Mount Sion som är Afrika. Marijuana betraktar de som ett heligt sakrament och den vite mannens värld är Babylon något ont man bör undvika. Jag har fortfarande kvar en ansenlig bunt LP-skivor med reggiemusik, men det är mycket sällan jag lyssnar på den idag. Jag är dock glad att jag fick uppleva att se Bob Marley spela live, det är ett minne för livet. Hans musik kommer att spelas för lång tid framöver, då den blivit odödlig. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards