Alla inlägg under maj 2017

Av Karsten - 17 maj 2017 19:39

Nu väntar Elake Karsten med spänning på det sista avsnittet om fallet Kevin i SVT1, så Karsten kan få gotta sig åt den svenska rättsrötan och rättssamhällets kollaps. Pajasen Sven Å. Christiansson har avböjt att medverka både i programmet och i Rapport, det var han som var med att skapa seriemördaren Thomas Quick tillsammans med åklagare Christer van der Kwast. Den svenska rättsapparaten är full av sådana narrar och skojare. 

Av Karsten - 17 maj 2017 19:14

Det var roande att se och höra Vladimir Putin ironisera över den paranoia som drabbat den amerikanska senaten och media efter att Trump avslöjat hemliga uppgifter han fått av Israel om IS för utrikesminister Sergej Larov. Putin erbjöd sig att skicka över sammanträdesprotokollet för mötet mellan Trump och Larov till senatens utskott. Alla i Putins regering skrattade och fann det roande.

Putin framstår mer och mer som den verklige statsmannen här i världen, jämfört med honom framstår Löfven som något katten släpat in. 

Ryssarna har all anledning att känna sig stolta över sitt land och sin ledare, sedan Putin kom till makten har Ryssland gått från en nation på dekis där atomubåtarna låg och rostade i Murmansk till en stormakt med ett försvar som är Top of the Art. Jag tror aldrig de dumma svenskarna riktigt fattat hur duktiga ryssarna är inom det militärindustriella. Svenskarna har varit fullt upptagna av navelskåderi och tyckt att deras JAS Gripen var kronan på verket vad gäller flygindustri. Vad de glömmer är att planet är fullt av amerikanska komponenter, det är inte som Tunnan, Lansen, Draken ett helsvenskt projekt. Man ska inte heller glömma att ryssarna har byggt världens snabbaste attack och jaktplan, MiG-25 "Foxbat" med en topphastighet på 3,2 Mach, normalt flyger den i 2,8 Mach då topphastigheten sliter för hårt på motorn.

Av Karsten - 17 maj 2017 12:57

Turerna kring avskedandet av FBI chefen Comey och säkerhetsrådgivaren Michael Flynn har nu fått representantshusets revisionsutskott att begära fram Comeys minnesanteckningar. Själva sakfrågan är huruvida Donald Trump beordrat FBI-chefen att lägga ner utredningen kring Flynns kontakter med ryssarna och när Comey nekade att efterfölja Trumps order så blev han avskedad. 

Trump misstänks också för att ha delat hemligstämplat material med den ryske utrikesministern Sergej Larov, men försvara sig med att detta var nödvändigt i den gemensamma kampen mot IS och terrorismen. Materialet lär komma från USA:s allierade i Mellanöstern, Israel och skulle röra IS försök att använda datorer som bomber på flygplan. I princip har Trump rätt att dela hemligstämplat material med de han anser behöva det men det kan skada USA:s förbindelser med andra nationers underrättelsetjänster.


Att avsätta en president är en trestegsprocess. Först måste majoriteten av representanthuset rösta för riksrätt – det innebär att minst 25 republikaner måste rösta mot Donald Trump. I det andra steget skulle presidenten ställas inför rätta i senaten, inför chefsdomaren i USA:s högsta domstol – John G. Roberts Jr. För det tredje så måste senaten rösta för att fälla eller fria Trump. Två tredjedelar av senaten krävs för en fällande dom och för att Trump ska kunna avsättas, något som ses som mycket svårt.

Ingen president har hittills blivit avsatt i USA. Richard Nixon var nära att hamna inför riksrätt men valde då att självmant avgå som president. Andrew Johnson och Bill Clinton är de enda presidenter som hamnat inför riksrätt, men ingen av dem blev avsatt. Det finns i USA en prestige i att försvara själva presidentämbetet vilket fått dem att undvika att avsätta någon president.

 

Det bästa för USA är nog att försöka stå ut med Trump i fyra år och sedan välja någon annan president, för jag har mycket svårt att tänka mig att Trump blir omvald om det fortsätter att strula kring hans person. Det var nog första och sista gången någon utanför det politiska etablissemanget blev vald till president i USA.

Av Karsten - 17 maj 2017 12:30

Att tiotusentals hemlösa hundar fick sätta livet till för att de äckliga ukrainarna skulle kunna genomföra Eurovisions scchlager festivalen smärtar mitt hjärta. Läste precis om detta i ett klipp från Aftonpladdret, förstår inte hur folk kan intressera sig för en sångtävling. Sådana evenemang är bara ett sätt för makten att få massorna att fokusera på annat än det som är väsentligt. Att det sedan går ut över oskyldiga djur är bara för jävligt.  

Av Karsten - 16 maj 2017 23:24

Är det någon som förstår vitsen med att visa "Dating naked" på TV12? Man visar ju ingeting, över fitta, kuk och pattar har man lagt en rund cirkel som gör allt dimmigt, fullständigt meningslöst program. Det hade för övrig varit lika meningslöst utan censur, typisk amerikansk underhållning. Snacka om att befolkningen i det landet är totalt hjärndöda.

Av Karsten - 16 maj 2017 22:34

Såg precis ett reportage från Irak på Kunskapskanalen som var mycket nedslående. Genom att anfalla Irak och låta avrätta Saddam trodde de stendumma amerikanarna att de skulle kunna demokratisera landet. Istället bredde de vägen för IS. Nu när IS håller på att förlora fotfästet i Irak och en stor del av makten vilar på shiamilisen som förtrycker alla sunniter håller Irak på att gå mot ett inbördeskrig som kommer att ge återverkningar i hela världen. Den dag sunniterna reser sig och tar till vapen mot shiterna är inbördeskriget ett faktum och nya gigantiska flyktingströmmar kommer att översvämma Europa. Shiterna i Irak är uppbackade av Iran som är allierade med Ryssland och regimen i Syrien så det är ett riktigt getingbo av storpolitiska proportioner. Lägger USA åter sin näsa i blöt kan det hela urarta i ett storkrig.  


Så här i efterhand förstår var och en med lite förnuft att Saddam Hussein och hans Bathparti var en välsignelse för irakierna. Han höll alla etniska konflikter stången, genom att föra en sekulariserad politik kunde han ena kurder, suniter och shiter till en nation. Detta korthus rasade när USA invaderades landet under den galne presidet Bush (både den äldre och den yngre, båda lika galna) och landet föll samman i kaos. IS träder in på scenen och alla suniter skylls av shiterna för IS brott. Hämnd, etnisk rensning och förföljelse blir vardag i Irak och ingen verkar veta vad man ska göra åt situationen. Efter Saddam kom den primitiva andan som besjälar araberna fram, stamtillhörighet och andra medeltida kulturfenomen såg åter dagens ljus. Bäst vore nog att belägga hela Irak med saringas.

Av Karsten - 16 maj 2017 21:46

Alla rättrogna äkta människor borde be en aftonbön till Moder Natur att Hon skapar ett virus som tar död på alla galna människor som tillber Allah, Hashem, Gud, Jesus, Den Heliga Modern eller tror på andra galenskaper som makt, pengar, kärnkraft, ekonomisk tillväxt, mångkultur, feminism - kort och gott alla dem som är fågna i villfarelse och illusioner.

Det borde innebära att 99 procent av mänskligheten fösvann för gott vilket skulle vara jättebra för planeten Tellus. 

Varje död afrikan innebär att ett lejon eller en bergsgorilla kanske överlever vilket jag prioriterar, precis som varje död asiat innebär att en noshörning eller myrkotte kanske överlever. 

Alla som sätter människans rätt över djurens och andra varelsers rätt bör drabbas av ett dödligt virus. Jag har slutat tycka synd om mänskligheten, jag önskar dem åt helvete där de hör hemma. Planeten Tellus har drabbats av en cancerform som kallas människa.

Av Karsten - 16 maj 2017 20:50

Finns det överhuvudtaget något hopp för mänsklighetens fortsatta överlevnad? Det ser mycket mörkt ut om ni frågar mig, ser man till den samlade bilden så är hoppet i stort sett ute och vi skönjer inga försök att på allvar ändra på den väg vi valt. Vi låter pengar och ekonomiska vinster styra våra val över hur vi vårdar den enda planet vi har. Det är de sista hundra åren som varit värst, vi ökade från 1,7 miljarder människor till över 7 miljarder samtidigt har vi ödelagt delar av jordens odlingsbara mark genom att bygga jättestäder och enorma motorvägsnät. Alla dessa fenomen spyr ut enorma mängder koldioxid som rubbar temperaturen. Polarisarna håller långsamt på att smälta bort liksom alla glaciärer. 


Jordens regnskogar huggs ner till förmån för oljepalmsodlingar. Våra hav utfiskas samtidigt som vi skadar de stora däggdjuren i havet genom en massa ubåtssonar och annan skit. Många djurarter är på utdöende men ingen tycks bry sig. För vissa galningar är det en statusfråga att äta utrotningshotade djur, sådana människor förtjänar inte att få leva. För de flesta människor här i väst är det viktigare med hur många "likes" de fått på Facebook och Twitter, än om det finns rent vatten till alla på jorden. Överbefolkningsfrågan är den allra viktigaste, vi måste med tvångsmedel tvinga ner baranfödandet, speciellt i tredje världen.


Själv förstår jag inte varför mänskligt liv är i det närmaste heligt? Vissa människor ägnar sig åt sådana vidrigheter att de borde skjutas på stället. Allt tal om demokrati, rättvisa, frihet osv. är bara illusioner avsedda att förvirra och fördunkla. De flesta människor är idag andligt genomkorrumperade, allt handlar om pengar. Pengar har blivit ondskans redskap som styr vår jord. Politikerna tjatar om sina resurser när de menar pengar, de snackar om utmaningar så fort det handlar om problem, politik är det mest föraktliga göromål en människa kan ha. Alla politiker oavsett ideologi ska bara hatas och föraktas. 


Skövlingen av regnskog och annan känslig natur, nersmutsning av vattendrag och atmosfär, utrotning av djur- och insektsarter kommer att bli vår egen död, men ingen tycks fatta detta alla bara trycker gasen i botten och kör vidare. Man bryr sig inte ens om kommande generationers livskvalitet, vill vi att våra barnbarn ska leva i en förgiftad öken? Värst av allt är att det är en liten grupp väldigt rika och inflytelserika människor som styr en stor del av "utvecklingen" eller vad man nu ska kalla förstöringen av vår jord. Deras omåttliga girighet och vinstbegär är orsaken till mycket elände och förödelse på planeten. Den dag detta lilla klotet är så förstört att det blivit obeboeligt finns inget annat att åka till, denna insikt verkar mänskligheten helt sakna. De ber hellre till en inbillad Gud och tror på en massa vidskepelse än tar sig samman och kollektivt gör något för att ändra på denna negativa utveckling.

De väljer en stendum svetsare att styra över sig, som bara tjatar om sysselsättningen, könsfrågor, nyanlända, socialrättvisa och andra meningslösheter. Vad ska du med arbete och pengar till, om du inte kan andas luften och dricka vattnet?

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards