Alla inlägg under juli 2017

Av Karsten - 19 juli 2017 13:43

De ryskstödda separatisterna i regionen Donetsk i östra Ukraina har utropat området som egen stat, "Lill-Ryssland". Staten har som mål att inkludera resten av Ukraina i den ryska federationen. Den norra utbrytarrepubliken Luhansk har tagit avstånd från dessa planer. Vad många nog inte kommer ihåg är att den ukrainska befolkningen i en folkomröstning 1991 röstade för att Ukraina skulle fortsätta vara en union i Ryssland, 71,48 procent röstade för. Även om EU och USA betraktar den regering som styr i Kiev som laglig så är den ur strikt internationell synvinkel olaglig då man 22 februari 2014 avsatte den lagligt valde presidenten Viktor Janukovytj i en statskupp och installerade en ny regering som återgick till 2004 års författning.


Ukraina är idag en nation präglad av korruption och ekonomisk instabilitet. Ukraina är USA:s tredje största bidragstagare efter Israel och Egypten.
Ukraina är Europas till ytan näst största land med den största militärstyrkan i Europa endast mindre än Ryssland. Det bor 44 miljoner i Ukraina varav 78 procent är etniska ukrainare. Från 1654 fram till 1954 tillhörde Krimhalvön Ryssland, men gjordes av Nikita Krustjev 1954 till en del av republiken Ukraina. På Krim finns ryska Svartahavs flottans hemmabas Sevastopol.
Ukraina är ur ett geopolitiskt perspektiv intressant för både Ryssland och NATO och man förstår Rysslands intresse av att försöka hålla NATO borta från dess bakgård.

Av Karsten - 18 juli 2017 22:16

Varför i helvete ska jag ha några moraliska skrupler när världens största supermakt helt saknar allt vad moral och etik heter? När CIA är beredda att finasiera sina "Black Ops" med pengar som åtkommits genom kriminella handlingar. Redan under Vietnamkriget så finasierade CIA vissa av sina operationer i Kambodja och Laos med pengar de fått in på heroinsmuggling från Vietnam till USA. Man smugglade heroin gömt i kropparna på soldater som dödats i kriget! I det som kallades "Iran Contras affären" avslöjades att CIA smugglat kokain till USA och sålt det för att finasiera vapenköp till Contras i Nicaragua. Hur i helvete ska ett litet land som Sverige stoppa narkotikaepidemin när den regisseras av en organisation som CIA? Vi måste inse att vi alla lever i en värld långt ruttnare än vi kan föreställa oss. 


Vi har inte ens en fri oberoende press längre, de får sina direktiv från från Washington. Vi har en regering som går i USA:s ledband. Säger Washington att vi ska hata Putin och Ryssland så gör våra politiker det utan att själv tänka eller reflektera. Säger Washington att vi ska utlämna tre egyptier så ställer vi snällt upp med poliser och överlämnar dem till okända män i ett Learjet som flyger dem till ett hemligt fängelse i Egypten för tortyr. 

Man kan inte kritisera en stormakt för deras agerande i ett grannland och forna delrepublik samtidigt som man blundar för en annan stormakts övertramp och rent kriminella handlande. Visst är vi ett litet land men någon stolthet och något oberoende måste vi väl ändå ha?

Av Karsten - 18 juli 2017 18:06

IT-skandalen på Transportstyrelsen bara växer, ansvariga ministrar visste om att TS direktörer brutit mot gällande lagar och säkerhetsregler och låtit tjeckiska IT-tekniker få tillgång till hela körkortsregisteret och vilka bepansrade fordon Sverige har tillgång till. Det räcker inte att sparka några generaldirektörer hela regeringen ska göras ansvarig för detta otroliga slarv. Denna händelse visar bara på den inkompetens som råder i Sverige, ansvariga personer vet inte vad de sysslar med. Allt för många personer på ledande befattingar har mycket oklara och grumliga föreställningar om IT-säkerhet.


Som jag ser det borde vissa känsliga uppgifter förvaras i analoga register, det vill säga i gamla pappersakter i låsta registerskåp. Vi har en övertro på IT-tekniken och förstår inte dess svagheter, vi låter oss förföras av IT-teknikens försäljare och förespråkare. Vissa politiker borde varken få ha tillgång till dator eller mobiltelefon.

Av Karsten - 18 juli 2017 12:15

Ska man kort sammanfatta målet för oss människor här på jorden så verkar det vara att äta oss så feta som möjligt samtidigt som vi knullar ihop så många ungar vi bara kan. Antalet överviktiga ökar katastrofartat i världen och befolkningssiffrorna bara stiger i en asymtotisk kurva.

Är det ur naturens synvinkel meningsfullt att en art ökar katastrofalt i antal? Nej, det kan det inte vara då det hotar mångfalden, en art som breder ut sig på andra arters bekostnad kan inte vara bra. Speciellt människan som genom sin intelligens skaffat sig en unik position i naturen, vi hotar genom vårt sätt att leva insekter, vattenorganismer, växter ja allt levande. Vi spyr ut gifter och onaturliga kemikalier, tungmetaller och annan skit som rubbar balansen i biosfären


Vad gör vi för att förhindra dessa negativa konsekvenser av vår tillvaro här på jorden? Mycket lite för att säga ingenting.

Är det dumhet eller hybris som får oss att bete oss som vi gör? Bådadera skulle jag vilja säga plus en enorm girighet och egoism. Det ekonomiska system som vår civilisation gett upphov till har gett oss en felaktig skev bild av rikedom. Allt värderas i pengar idag, hur mycket du har i lön, hur mycket du äger och så vidare. Detta började mycket tidigt i det vi kallar civilisation, redan i forntiden började man trakta efter guld och andra ädla metaller.


Hur var det innan civilisationen då? Tja, vi levde ett förhållandevis kort (cirka 46 år) men säkert mycket lyckligare liv än nu. Vi vandrade under 45 000 år runt i små nomadiserande grupper och levde på det vi kunde hitta och jaga. Det är den tid vi kallar jägare/samlare tiden. Vi bodde i grottor eller hyddor byggda av grenar och blad. Vi flyttade med årstiderna och bytesdjuren. Redan på denna tid måste vi ha skaffat oss vissa religiösa eller vidskepliga uppfattningar om himmel och jord. Åska och vulkanutbrott måste ha varit mycket skrämmande upplevelser. Åskan är det som gett oss tillgång till elden, då åsknedslag kunde ge upphov till skogsbränder. Med tiden lärde vi oss att ta med oss elden i form av glödande träbitar och senare att själva skapa eld genom friktionsvärme. Detta är ett genombrott i människans historia lika stort som hjulet eller atombomben.


Det är detta liv vi egentligen är skapade för, att röra på oss hela tiden med korta pauser av stillasittande. Egentligen vet vi väldigt lite om hur människan tänkte under denna tid. Det enda vi har är fynd av enkla stenredskap som tyder på en uppfinningsrikedom. Framför allt levde vi utan att vara slavar under tiden då det enda som påminde oss om tidens existens var natt och dag och årstidsskiftningarna. Med civilisationen byggde vi oss vårt eget fängelse, vi blev fångar i religiösa föreställningar, fångar i kollektiva samhällsstrukturer, fångar i ekonomiska system.


De första staterna vi skapade var stadsstaterna, vi byggde städer där präster eller kungar regerade som behärskade landområdet runt omkring där man odlade det spannmål som behövdes för att försörja stadens invånare. Städerna omgavs ibland av en stadsmur men inte nödvändigtvis. En av de första städerna finner vi i dagens Turkiet, Catalhüyuk som är cirka 9 400 år gammal, där finner man dock inga tecken på administrativa centra eller sociala skillnader. Staden torde haft cirka 8 000 invånare. 

Betydligt mer avancerade är städerna Harappa och Mohenjo-daro i Indusdalen som byggdes för 5000 år sedan, dessa hade 40 000 invånare med hus i soltorkat tegel och ett gatunät och avancerade avloppssystem. 

Det är förmodligen dessa städer där många människor samlas som ger upphov till den snabba utvecklingen, man samtalar och utbyter idéer. Den forntida kultur som påverkat oss i Europa mest är de sumeriska och babylonska kulturerna kring Eufrat och Tigris samt den egyptiska kring Nildalen. Gamla Testamentets historier går tillbaka till de religiösa uppfattningar och myter som föddes kring Eufrat och Tigris och kring Nilen. Från den judiska tron kommer sedan kristendomen som kom att prägla Europa fram till idag.


Och vad har vi blivit? Stressade individer som vräker i oss skräpmat på MacDonalds och sitter still framför en bildskärm större delen av vår vakna tid. När vi är ute och rör på oss så har vi med oss den portabla skärmen i form av vår smartphone som vi stressat tittar på stup i kvarten. Våra liv lever vi på Facebook och Twitter där har vi våra sociala kontakter, där kan vi sålla bort alla som inte tycker likadant som vi själva. Vi är så långt bort från det liv vi skapades för vilket märks på alla välfärds-sjukdomar vi drabbas av. I stället för att röra på oss och leta efter mat ute i skogen går vi på gym och tränar. Vi har blivit halvgalna individer i en helgalen värld. 

Av Karsten - 18 juli 2017 11:41

Var femte pensionär i Sverige lever under fattigdomsgränsen ändå har vi råd att vara hela världens socialbyrå? Trots att Sverige inte har råd att ge de som redan bor här en dräglig ålderdom så tar man emot en massa unga män från Afghanistan, Irak, Somalia och Syrien och ger dem uppehälle och utbildning. 

355 000 svenska pensionärer lever under fattigdomsgränsen, de lever under EU:s gränsvärde på 12 100 kronor i månaden. I stora delar av Europa minskar andelen fattigpensionärer men inte i Sverige, risken att hamna i fattigdom efter pensionen har nästan fördubblats sedan 2010. 


Denna fråga tog jag upp i en rad insändarartiklar redan i slutet av 1980-talet då jag ifrågasatte hur Sverige kunde bedriva en så generös asylinvandringspolitik när man inte hade råd att ta hand om sina egna pensionärer. Gensvaret var det vanliga svamlet att man inte fick lov att spela ut olika grupper mot varandra. Jag vill minnas att det var Bengt Westerberg som på förslaget att folkomrösta i invandringsfrågan sa: "Man folkomröstar inte om humanitet".

Man behöver inte vara nationalekonom eller univesalgeni för att förstå att om man skaffar landet en försörjningsbörda i form av oproportionelligt många asylsökande så måste man ta pengarna från någon annan grupp i samhället eller skära ner i vård och omsorg. 


De som varit med om att bygga upp den välfärd som regeringen nu är i full färd med att rasera är de som först drabbas av nerskärningar. De som skapat underlaget för att Sverige kunde bedriva en generös asyl- och flyktingpolitik får nu betala priset. Det värsta är att de kräk som beslutar i Sverige själva försett sig med så väl tilltagen lön och pension att de aldrig själva behöver riskera att bli fattigpensionärer. Se bara på det feta svinet Göran Persson som efter politiken blev godsägare, vilken präktig socialdemokrat, vilket föredöme för rörelsen!

Av Karsten - 18 juli 2017 11:02

Det går snabbt att döda människor i dessa erbarmliga TV-serier, man lägger en strypsnara runt halsen och drar åt och två tre sekunder senare är personen död. Att strypa en människa till döds tar tid, efter tio femton sekunder blir människan medvetslös på grund av att snaran hindrar blodomloppet av syresatt blod till hjärnan men sedan får man nog fortsätta att dra åt ytterligear en minut eller mer för att vara alldeles säker. Att strypa med händerna genom att trycka mot luftstrupen tar ändå längre tid plus att offret sparkar och river så vida det inte är i nittioårsåldern.

Samma sak med dessa ständiga slagsmål i TV-serierna, hjälten tilldelas karatesparkar i huvudet som hade spräckt kraniet i verkligheten men bara reser sig och ryster på axlarna och slår ner sin angripare. Det värsta med detta är att barn och ungdomar tror på det de ser i TV, de fattar inte att slag och sparkar mot huvudet kan vara dödande. Jag finner det skrämmande när man ser fyra femåringar utdela karatesparkar mot varandra. TV-serier och dataspelvärlden indoktrinernar ungdomen i våldsanvändande. Vår så kallade den moderna tidsålder blir vår olycka. Blir det kärnvapenkrig så hoppas jag den första bomben släpps över Hollywood.

Av Karsten - 18 juli 2017 09:51

SVT:s morgonnyheter är totalt intetsägande, man får ingen information alls vad som egentligen hänt i världen och Sverige. Vad fan bryr jag mig om att något hundratal personer sitter strandade på Arlanda på grund av ett inkompetent lettiskt flygbolag. För att inte tala om de infantila frågor morgonvärden ställer, hur känns det nu efter ett dygns väntan? Ja vad fan tror hon? Trump fortsätter avtalet med Iran ackompanjerat med bilder från någon kärnkraftsanläggning, vet man ingenting om USA:s och Israels rädsla för Irans kärnkraftsprogram så säger detta nyhetsinslag en ingenting.


Vad händer i Syrien, hur går det i Turkiet? Inte ett ord. Trumps kontroverser med CNN och de avslöjanden som kommit att CNN verkligen har kommit med falska och förvanskade nyhetsinslag, inte ett dugg i SVT Nyheter. Förr när det bara fanns två kanaler och det var Rapport i TV2 och Aktuellt i TV1 då fick man ganska bra nyheter med analyser om läget i världen och Sverige. Idag är det intetsägande snuttifierade notiser som man lika bra kunde vara utan. SVT är lika informativa och objektiva som "Metro"!!!?


Detta är en av anledningarna till att jag prenumererar på Nya Tider de har nästan alltid ett längre reportage om vad som hänt i Syrienkonflikten. Nu i senaste nummret kunde man läsa om de nya ryska stridsfordon som regeringssidan fått. Fordonet en BMPT-72 "Terminator 2" är en bandriven bepansrad vapenplattform med två 30 mm automatkanoner som huvudbeväpning, om detta kan man läsa i den faktaruta som lagts till reportaget. Den har bland annat tilldelats den palestinska sunnimilisen "Liwa al-Qud" som strider på den syriska regeringssidan. Hizbollah och den palestinska sunnimilisen är specialister på ökenkrigsföring och agerar ofta spjutspets i olika militära operationer mot IS och de regeringsfientliga rebellerna. Liwa al-Qud som på svenska betyder Jeruslalembrigarden spelade en betydande roll vid befrielsen av Aleppo. Denna brigard respekteras även av amerikanarna som säger att milisen är mycket vältränad och professionell. 


Ett annat reportage i senaste nummret av NT tar upp ålderstestningen av "ensamkommande flyktingbarn" där det visat sig att 82 procent av de testade är vuxna människor, något som de flesta svenskar länge misstänkt. Man har i PK-kretsar länge odlat myten att barn utvecklas tidigare i länderna de kommer ifrån, denna myt avlivar Rättsmedicinalverket (RMV) och konstaterar att det är precis tvärtom, män från länder med sämre socioekonomiska förhållanden utvecklas något långsammare och deras ålder kommer att därför undervärderas. 

Detta bekräftar bara vad många hävdat, de som kommer hit och söker asyl ljuger om sin ålder för att få fördelar. Jag är övertygad om att majoriteten av dem som beviljats asyl i Sverige har fått det på falska premisser. Hade man gjort en grundlig undersökning av de senaste årtiondenas asylärenden hade majoriteten kunnat avvisas som "falska flyktingar". De som söker asyl utnyttjar den svenska godtrogenheten och överdrivna snällheten, något som kommer att stå oss dyrt i framtiden.

Av Karsten - 17 juli 2017 20:14

Den västerländska kristna människan har blivit för vek och blödig, vi sysselsätter oss med experiment hurvuda insekter kan föda den växande världsbefolkningen istället för att tänka ut metoder på hur man decimerar antalet människor. Vi sätter mänskligt liv på en pidestal och förhärligar det, istället för att inse att människan inte är något annat än ett däggdjur som man kan utrota om de blir för många och till besvär. Endast diktatorer och höga militärer har en distanserad syn på mänskligt liv. För en general finns inga hider att beordra ett artillerianfall mot en stad även om det innebär att tusentals civila får sätta livet till. De flesta människor i väst klarar inte ens av att nacka en kyckling, men äta den klara de av, djävla hycklare.


Istället för att sluta sälja gummibåtar och utombordsmotorer till folken i Nordafrika för att förhindra flykten över Medelhavet så borde man aerosolbespruta hela kontineneten med saringas. Nej föresten det vore dumt då dog elefanter, gorillor och noshörningar också, så det vore bättre med ett virus som bara angriper människor. Målet måste vara att döda människor så utrotningshotade djurarter får chansen att återhämta sig. Detta att skicka humanitär hjälp till Afrika är rena vansinnet, alla som överlever kan vara potentiella välfärdsmigranter med Europa som mål. För mig finns inget gott och ont, det finns ingen skuld eller ånger, dessa begrepp är bara illusioner avsedda att hålla massorna i schack. Den kristna kulturen är bara till för att förslava människan under deviser som saliga äro de saktmodiga, dravel som att vända den andra kinden till. En dag kommer mina tankar att vara allmänt tankegods då mänskligheten gjort sig fria från alla religiösa och ideologiska bojor.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards