Alla inlägg under juli 2017

Av Karsten - 22 juli 2017 19:29

Den där pajasen till statsminister har tid att sitta i sommarsoffan hos Rickard Olsson och snacka skit, istället före att ordna upp den soppa hans tjänstemän på Transportstyrelsen ställt till med. Jag undrar om vi någonsin får veta vid vilken tidpunkt Stefan Löfven informerades om att rikets säkerhet var satt i fara av en oansvarig generaldirektör? Förmodligen fick han veta det i samma stund som infrastrukturministern och inrikesminister Anders Ygeman fick vetskap. Hans första och enda kommentar var: "Se nu för helvete till att hålla mig utanför den här soppan".


Det är bara att konstatera att Sverige styrs av ett gäng inkompetenta stollar. Och inte fan blir det bättre om alliansen får makten, det är samma brist på verklighetsförankring som råder inom detta gäng. Man får nog gå tillbaka ända till ministären Erlander för att hitta en någorlunda kompetent regering. De flesta av dagens politiker är inte ens torra bakom öronen, man favoriserar ungdomar i tron att dessa ska ha de rätta framtidsvisionerna. Det där att man blir klokare med åren har man skippat i Sverige, här ska man helst vara tonåring hela livet. Se bara på den där sopan Mona Sahlin, tänk om hon blivit statsminister. Svenska folket räddades av en Tobleronetub.

Av Karsten - 21 juli 2017 22:34

Det är nog som Aktuellet politiska kommentator Mats Knutsson säger, vi har nog bara sett början på IT-sskandalen i Transportstyrelsen. Statsminister Stefan Löfven gömmer sig fegt bakom Anders Ygeman och har inte själv kommenterat affären och framför allt när han själv blev informerad om oegentligheterna på Transportstyrelsen. Det är bara att konstatera att Sverige har en urusel statsledning som vägrar ta konsekvenserna av sina underlydandens dåliga omdöme. När ska svenska folket få information hur stor skada Transportstyrelsens lagöverträdelse eventuellt kan ha orsakat landet? Förmodligen är det ingen som vet, då man inte haft någon kontroll över vad dessa serbiska och tjeckiska IT-tekniker haft för sig. I vanlig svensk ordning har man lagt hela ansvaret i händerna på utländska IT-tekniker och godtroget tagit för givet att de inte vidarebefordrat dessa ytterst känsliga uppgifter. Vad kan en serbisk IT-tekniker fått i ersättning om han kontaktat GRU och sålt kopior på registren till Ryssland? Ja inte fan har det varit kaffepengar!

Av Karsten - 21 juli 2017 20:40

 Elake Karsten gillar Jan Myrdal! Inte hans vänsteråsikter men hans politiska mod att gå emot strömmen och hans förakt för den svenska kultureliten. Elake Karsten har till och med en gång tagit sig till Sant Knutstorg bara för att lyssna till Jan Myrdals första majtal. Jan Myrdals föräldrar Gunnar och Alva Myrdal var ikoner inom den socialdemokratiska rörelsen, men samtidigt de mest dysfunktionella föräldrar man kan tänka sig, på gränsen till sociopater. Att Sverige ser ut som det gör beror mycket på att man lät folk som Gunnar och Alva Myrdal få så stort inflytande i uppbyggandet av folkhemmet. Alva Myrdal kom att bli en av de socialdemokratiska kvinnor som satte stopp för svenska kärnvapen vilket Elake Karsten aldrig kommer att förlåta henne.

Jan Myrdal är en svuren motstådnare till lagen om hets mot folkgrupp då han är av den åsikten att den inskränker åsiktsfriheten. Han har också tagit ställning för den franske professor Faurisons rätt att förneka förintelsen och har själv haft modet att ha synpunkter på förintelsen. 

Jan Myrdal har en politisk integritet som saknas hos resten av kulturetablissemanget i Sverige. Han har aldrig kapitulerat inför den politiska korrektheten. Han har stått rakryggad när andra har krälat i stoffet och fegt gjort avbön.

Av Karsten - 21 juli 2017 18:35

Tittar på ett franskt program om nazismen med mycket intressanta sällan visade filmklipp, bland annat visar man när nazisterna bränner de böcker man stämplat som varande i otysk anda. Här i Sverige bränner man inte böcker offentlig utan på kommunens sopbränningsstation, som de böcker Botkyrka kommun rensat ut ur det kommunala biblioteket som stridande mot värdegrunden. Bland annat brände man böcker av Astrid Lindgren av ideologiska skäl då de innehöll ord som "negerkung", man motiverade detta med att "det förekom föråldrade uttryck som kan uppfattas som rasistiska".

Så vi kan förvänta oss att alla böcker som speglar den tid de skrevs och trycktes i kommer att rensas ut och brännas. Den svenska självutnämnda kultureliten börjar gå för långt i sina diktatoriska ambitioner, länge nog har svenska foket lidit under denna vänsterextrema sekt.

Det var väl en känd tysk författare som med anledning av nazisternas bokbål sa: "Där man bränner böcker, bränner man snart människor".

Av Karsten - 21 juli 2017 17:44

Som sagt jag hoppas verkligen IT-skandalen på Transportstyrelsen blir regeringen Löfvens fall. I eftermiddags avslöjades att två av polisens register över folk som var misstänkta för inblandning i brott fanns med bland de register som IT-teknikerna från Serbien oich Tjeckien handhaft. Förmodligen rör det sig om så kallade förspaningsregister där personer kan finnas med utan att själv ha en aning om det. Frågan är vad dessa register har med Transportstyrelsen att göra? Kanske är det värre än vi anat, kanske rör det sig om fler sektorer av samhällets dataregister än Transportstyrelsen som varit på avvägar i öststaterna? 


För några årtionden sedan skröt politikerna om att Sverige skulle bli ett föregångsland när det gällde IT-teknik, man skulle satsa på IT-utbildning (själv blev jag skickad på åtskilliga av AF). Med det i åtanke borde väl Sverige själv ha tillgång till den IT-personal som behövdes. Jag förstår inte varför man måste anlita säkerhetsmässigt opålitliga IT-tekniker från Serbien och Tjeckien för att handha servicen av Transportstyrelsens dataregister? Det vore intressant att få veta i detalj vad för slag av dataarbete det rörde sig om. Tydligen har man köpt tjänsten att sköta driften av registren av IBM som i sin tur hyrt in IT-personal i de forna öststaterna. Det är ju märkligt att Sverige inte har personal som kan sköta driften av servrar med känslig information. 


Vi det svenska folket ska kräva att man går till bottnen med denna affär och att den inte kan sopas under mattan så som skett med åtskilliga andra politiska skandaler. Jag misstänker att systempolitikerna har hållhakar på varandra vilket gör att de aldrig vågar driva ärenden för långt. Låt därför inte denna affär vara glömd till valet om drygt ett år.

Av Karsten - 21 juli 2017 14:06

Straff på ID-kapning infördes förra året, bara i år har polisen fått in 13 000 anmälningar. Straffet för ID-kapning är löjligt lågt, böter eller fängelse i högst två år. Brottet borde bedömas som grovt vilket ger två års fängelse som minumum och uppåt. Man borde kunna döma folk som stjäl en annan människas identitet till tio års fängelse. Det är som att bli bestulen på sitt liv, ett fruktansvärt intrång i ens personliga integritet. Vi har en riksdag och lagstiftande församling som inte lever i verkligheten, som inte inser vidden av den kriminalitet som brett ut sig i samhället. Man lever fortfarande i illusionen att man dömer till vård, kriminalvård. Bara ordet är löjeväckande och infördes på 1970-talet av stollen Lennart Geiger, Palmes justitieminister, ni vet han som gick på bordell och knullade minderåriga.

Inför hårdare straff och hårdare straffanstalter, återinför interneringsstraffet för yrkeskriminella och sluta upp med att dalta med detta löskefolk och slöddret. 

Av Karsten - 21 juli 2017 11:51

På Text-TV kan man läsa vad jag hela tiden misstänkt, nämligen att hela försvarsmaktens fordonsregister fanns i den data som Transportstyrelsen lät tekniker i utlandet som inte var säkerhetsklassade ta hand om, det rör sig om tekniker i Serbien och Tjeckien. Registret på fordon som tillhör Försvarsmakten, Försvarets materiellverk samt Försvarets radioanstalt samt uppgifter om hamnar, vägar, broar och tunnelbanan kan nu finnas i händerna på utländsk makt. Man har från Transportstyrelsen avslöjat Sveriges militära kapacitet på fordonsområdet, däribland torde ingå alla pansarfordon både hjulburna och banddrivna samt uppgifter på broars bärighet och vägars bredd och ytbeläggning, hamnarnas kapacitet, i strort sett all den information en angripare har nytta av. 

Då serbien är en nära alierad med Ryssland kan man nog lugnt utgå från att uppgifterna vidarebefordrats till GRU den ryska militära underrättelsetjänsten. 


Då inrikesminister Anders Ygeman redan i början av 2016 kände till att Transportstyrelsen brutit mot gällande regler och anställt utländska ickesäkerhetsklassade IT-tekniker från Serbien och Tjeckien, kan man utgå från att regeringen försökt mörka hela affären och hoppades att den aldrig skulle komma i dagen. Detta handlande är mer än klandervärt, det är rent kriminellt. Regeringen borde omgående ha informerat riksdagen om det inträffade och vidtagit åtgärder för att minska skadan som orsakats Sveriges försvar. Det räcker inte med något formellt KU-förhör av ansvariga ministrar och statsministern där de bara kommer att säga att de visste inte vidden av det inträffade. Här handlar det om att väcka misstroendevotum mot regeringen och fälla den. Den ansvarige generaldirektören på Transportstyrelsen bör ställas inför domstol och dömas till mångårigt fängelsestraff, då brottet är att likställa vid spioneri.


Hela affären är så allvarlig att SÄPO måste gå till botten och vända på alla stenar, kan någon ansvarig ha varit i maskopi med främmande makt och medvetet brutit mot gällande regler och lagar mot ekonomisk ersättning? Exakt när informerade SÄPO ansvariga regeringsråd och vilka? Visste statsminister Stefan Löfven om det och isåfall när? Har ansvariga regeringsråd medvetet undlåtit att vidarebefordra detta allvarliga lagbrott till riksdagen? 

Huvudfrågan måste bli, kan vi ha en regering kvar som så flagrant brutit mot gällande bestämmelser och sedan försöker mörka och tona ner det inträffande? Det ansvariga regeringsrådet för kommunikationsfrågor försökte föringa de uppgifter som kunnat läcka ut i en TV-intervju. Låt denna affär bli sista spiken i regeringen Löfvens likkista!

Av Karsten - 21 juli 2017 10:18

Det här att gå på kurser verkar vara väldigt populärt i Sverige, så därför tänkte jag starta en kurs i hur man går på kurser (men det finns kanske redan?). En kurs om kurser! Vad ska man tänka på när man går på kurs, vad ska man ha med sig när man går på kurs? Idag räcker det inte med penna, radergummi och anteckningsblock. Ska man gå på kurs kan man ha en liten behändig kamera med sig och spela in allt som sägs och händer på kursen, har man ingen kamera går det lika bra med selleri, nä jag menar mobilen. Kurser är väldigt bra ur en social aspekt, man träffar en massa nya människor. Kurser drar till sig en mängd märkliga människor, alltifrån kursnördar som ägnar hela sitt liv åt att gå på kurser till kontaktsökande hemmafruar som letar efter ett substitut till sin tråkige make därhemma.


Det första man måste göra är att bestämma sig för vilken kurs man ska gå på. Ska man gå på en matlagningskurs eller på en kurs i squaredance, eller kanske en målarkurs? Eller ska man gå på en av de otaliga datakurserna (själv har jag gått på ett otal). De riktigt intressanta ämnena brukar det inte finnas några kurser i, exempelvis hur man bygger en plutoniumbomb eller hur man bildar en kriminell MC-klubb eller skapar en terroristcell. De flesta kurser är i meningslösa sysselsättningar som knyppling, stickning, sömnad, krokiteckning, akvarellmålning, folkdans ja ni vet själv om ni bläddrat i en av ABF:s eller Folkuniversitetets kurskataloger. Trots att jag bläddrat i dem har jag ännu inte hittat en kurs i hur man går på kurs. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards