Alla inlägg under maj 2018

Av Karsten - 10 maj 2018 19:36

Läget i Mellanöstern börjar bli riktigt giftigt efter iranska revolutionsgardets raketattack mot Golanhöjden och Israels motattack mot iranska mål i Syrien. Ryssland valde att inte aktivera sina luftförsvarssystem då Putin inte önskar någon konflikt mellan Ryssland och Israel. Israel påstår sig ha slagit ut Irans stridsförmåga i området vilket troligen är sant då de israeliska militärmyndigheterna inte brukar ägna sig åt propagandistisk nyhetsrapportering. 


Med största sannolikhet kommer Iran att påskynda starten av sin upparbetning av uran igen för att kunna ladda sina stridsspetsar. Att gå i konflikt med en kärnvapenmakt utan att själv ha kärnvapen är rent vansinne. Frågan är hur långt Israel är berett att gå för att stoppa Iran från att skaffa sig kärnvapenkapacitet? Kanske var detta Trumps tanke bakom att säga upp avtalet med Iran, få dem att återuppta sitt kärnvapenprogram och ge Israel grönt ljus att anfalla Irans kärnanläggningar med flyg och missiler. 


Ett nytt krig i regionen skulle för Europas del innebära nya flyktingvågor och ett nytt kaos likt det 2015. Detta innebär att EU denna gång måste skydda sin yttre gräns på ett mycket hårdare och brutalare sätt då Europa inte mäktar med att ta emot fler muslimer. Redan nu går Europa mot framtida etniska konflikter då den kulturella skillnaden mellan de som kommer och ursprungsbefolkningarna är för stor. Politikerna kan ge ord åt sina drömmar men realiteten är något helt annat. Hat och våld kommer att prägla Europas framtid.

Av Karsten - 9 maj 2018 21:31

USA:s uppsägning av Iranavtalet och dess återverkningar på den europeiska ekonomin är något vi får dras med då vi varit så dumma så vi använt dollarn som reservvaluta. Det finns inget som säger att världens ekonomier måste vara baserade på dollarns värde ändå görs alla oljeaffärer upp i dollar. Det var Gaddafis motstånd mot detta och krav på att istället få betalt i guld för sin olja som orsakade hans fall och död. EU måste nu visa styrka och visa omvärlden att euron kan ersätta dollarn som reservvaluta. Krossa USA:s ekonomiska hegemoni och makt.


De som ligger bakom är finansfurstarna på Wall Street som kontrollerar de största bankerna, det är i deras intresse att behålla dollarn som officiell valuta för en rad råvaruaffärer. Deras makt måste krossas och det kan Europa bara göra genom att en gång för alla befria sig från USA:s inflytande. Sluta vara vasallstater till USA, kasta ut alla amerikanska trupper ur Europa. NATO denna dinosaurie från kalla krigets dagar har tjänat ut som försvarspakt då Ryssland inte utgör något hot mot de europeiska staterna. Den enda som har intresse av att bevara NATO är USA, vill EU kan vi bygga en egen försvarspakt utan USA.

Av Karsten - 9 maj 2018 20:10

Bara för att 349 inkompetenta personer i Sveriges riksdag tycker detsamma betyder detta inte att det är det bästa för landet och folket. Att sedan som en riksdagsledamot påstår: "då alla tycker detsamma känner jag mig trygg i beslutet", tyder på att man antingen har huvudet under armen eller saknar omdömesförmåga.

Superkompetent kallas stolpskottet Måns Rosén av politiker, karln som rent formellt innehar titeln professor och direktör fick i uppdrag att göra en analys av den specialiserade vården, en analys som han byggde på felaktigt använd statistik för att tillfredställa politikernas visioner av den svenska sjukvården. Att Måns Rosén sen är totalt snurrig och en samhällsfara bortser politikerna helt från. 


Oavsett var man bor i Sverige ska man ha rätt till kompetent sjukvård.  Bor man i Kiruna ska man inte behöva resa till Lund eller Malmö för att få adekvat vård. Det politikerna sysslar med är det gamla vanliga, omorganisation för omorganisationes egen skull. Man raserar ett fullt fungerade sjukvårdssystem genom att helt stödja sig på en på falsk statistik upppbyggd analys, där man räknat in personer som dött av åldersrelaterade åkommor och inte av de specialist insatser som sjukvården gjort. Man har till och med räknat in folk som dött mer än en gång precis som om sjukvården skulle kunna orsaka en människas död mer än en gång.

Av Karsten - 9 maj 2018 19:01

Finns det något område som blivit kvalitativt bättre efter att ha sålts ut av staten eller privatiserats? Har Kungliga Post och Telegrafverket blivit bättre sedan det såldes ut och privatiserades och blev Postnord och Telia? Har Statens Järnvägar blivit bättre sedan något franskt bolag tog över driften? Har den svenska skolan blivit bättre sedan man tillät friskolor och  religiösa friskolor? 

Att sälja ut den gemensamma svenska egendomen och privatisera stora delar av den offentliga sektorn var att kapitulera inför kapitalismens girighet och vinstintressen. När vinstintresset sätts före kvalitet och pålitlighet är en nation på väg utför. Privatiserar man stora delar av det som tidigare sköttes av staten eller kommunen så måste en motsvarande lagstiftning följa som skyddar medborgarna från hänsynslösa profitörer. Klantar en läkare till det under en operation ska patienten kunna stämma sjukhuset på miljonbelopp. Kommer mitt paket inte fram i tid ska jag kunna lagföra den som skött transport och utdelning och få en fet ersättning. 


Att låta privata aktörer ta över verksamheter men behålla den lagstiftning som gällde då stat och kommun hade ansvaret är ett förräderi mot medborgarna. Inte nog med att de en gång via sin skatt byggde upp företag som Posten, Televerket och järnvägen de snuvades på vinsten när de såldes ut, ja värre än så de lurades att betala för det en gång till som när Telia såldes ut av Björn Rosengren (s).

Av Karsten - 9 maj 2018 18:38

Den invasiva växten gul skunkkallan ses som ett hot mot den svenska faunan och biologiska mångfalden medan nordafrikaner och andra afrikaner samt araber från Mellanöstern inte ses som ett hot mot den svenska ursprungsbefolkningen och den svenska kulturella mångfalden. Växter är ett hot men människor en tillgång, att byta ut befolkningen och låta svenskarna gå samma öde till mötes som exempelvis etruskerna ses inte som ett hot eller något negativt. Muslimer får nog betraktas som en invasiv art som tränger undan allt annat.


Jag funderande på ett problem i eftermiddags, den dag muslimerna är i majoritet i Sverige kommer kungahuset då att konvertera till islam? Muslimerna kommer definitivt inte att vilja ha ett statsöverhuvud som inte är av samma tro som de själva. Sedan kan man ju inte ha kvinnlig tronföljd då detta strider mot muslimernas kultur och religion, så det blir väl Carl Filip som får ta över till slut. Med den takt muslimerna strömmar in i Sverige och ynglar av sig så dröjer det inte så länge innan de är i majoritet. 

Av Karsten - 9 maj 2018 17:54

Avslöjandet att man använt falsk och rent lögnaktig statistik för att driva igenom en centralisering av viss specialistkirurgi inom sjukvården visar bara på vilka ruttna politiker Sverige har. Sjukvårdsminister Annika Strandhäll slår ifrån sig och säger att är detta är ju fruktansvärt. Man har gått ut med påståendet att 500 personer dör i onödan på grund av att kirurger vid mindre sjukhus har för dålig rutin på vissa operationer. Det har visat sig då Dokument inifrån granskat frågan att man räknat in förlossningsskador, åldersrelaterade dödsfall, vissa har räknats två gånger osv. Man har som vanligt lekt med statistik tills man fått fram ett resultat som passat regeringens syften. Det är som Mark Twain sa: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik", en bevingad fras som egentligen tillskrivs den brittiske premiärministern Benjamin Disraeli.


Nedläggningen av sjukvården i glesbygden är ett förräderi mot de medborgare som inte önskar urbaniseras och bosätta sig i storstädernas mångkulturella kaos. Samma politiker som myntar dravel som "Hela Sverige måste leva" röstar sedan igenom dylika centraliseringsförslag. Riksdagshuset är som ett råttbo med pestsmittade råttor som skållade rusar runt och försöker se ut som om de gör någon nytta. Dessa 349 överbetalda parasiter skulle utan vidare kunna reduceras till 150 utan att det skulle märkas. Hellre 150 som gör sig förtjänta av sin lön och deltar i alla debatter än dessa 349 som nästan aldrig sitter på sin plats. Ingen djävel ska inbilla mig att de sitter på sina rum och filar på nästa motion, nä de är ute på stan och sätter sprätt på sin överdådiga lön.

Av Karsten - 9 maj 2018 12:16

President Trumps huvudlösa beslut att säga upp kärnenergiavtalet med Iran och hota landet med de hårdaste sanktioner USA kan uppbringa kan mycket väl få Iran att återuppta utvecklandet av egna kärnvapen. Min gissning är att ritningarna redan ligger klara i byrålådan och det mesta av själva vapenkonstruktionen är klar, det fattas bara vapen plutonium eller upparbetat uran (U 235). Avtalet så som det är utformat ger Internationella atomenergikommissionen IAEA fri tillgång att inspektera Irans kärnkraftverk och upparbetningsanläggningar. Än så länge håller Tyskland, Frankrike, Australien, Storbritannien m. fl. fast vid avtalet, men skulle de drabbas av USA:s sanktioner om de fortsätter göra affärer med Iran är det mycket möjligt att de drar sig ur. USA kan mycket väl förbjuda dessa länder från att exportera produkter som innehåller amerikanska komponenter.


I praktiken driver man Iran närmare Ryssland som redan har vänskapliga relationer med landet. Det är med hjälp av Iran och Ryssland som man lyckades driva ut de USA stödda terroristerna och rebellerna ur Syrien. Samtidigt med att USA meddelade att man drog sig ur avtalet så iscensatte Israel en flygattack mot iranska revolutionsgardets vapendepåer i Syrien. Irans regering är medvetna om att på sikt är det endast kärnvapen som kan avskräcka USA och Israel från att ingripa mot styret i Iran. Iran sitter på en av världens största gas- och oljereserv vilket gör dem till ett intressant byte för de giriga finansiella krafterna i USA. Temperaturen har skruvats upp åtskilliga grader i Mellanöstern tack vara USA:s beslut och Israels aggressivitet. 


1981 slog Israel ut Iraks atomreaktor Osirak i en flygräd och 2006 skedde en explosion i Bushehr-provinsen i Iran där en av deras kärnanläggningar ligger, både Iran och Israel tillbakavisade att det skulle ha rört sig om en attack. Vad det däremot inte råder någon tvekan om är att NSA i samarbete med Mossad utvecklade dataviruset Stuxnet för att slå ut Irans centrifuger för uran separering, något som också lyckades. Man förstörde ett tusental centrifuger genom att angripa den Simens tillverkade komponent som styrde strömtillförseln till motorerna på centrifugerna. Min gissning är att iranierna blivit visa av skadan och i hemlighet gömt undan sina anläggningar för kärnvapentillverkning. 

 

Skulle Iran i hemlighet likt Nordkorea utveckla kärnvapen skulle detta rubba hela maktbalansen i Mellanöstern och eventuellt få Saudiarabien att att kräva att USA utstationerade kärnvapen i landet. Det som varit ett proxykrig - ombudskrig i Syrien och Jemen kan snabbt utvecklas till en fullskalig konflikt mellan å ena sidan USA, Israel och Saudiarabien och på den andra Iran och Ryssland där även Kina kan dras in. Ett resultat av USA:s uppsägning av Iranavtalet var att oljepriset steg och att Saudiarabien aviserade att de skulle öka sin produktion för att kompensera bortfallet av iransk olja.

 

Generellt kan man lugnt säga att  läget har aldrig varit sämre än idag när det gäller världsfreden, inte ens under kalla krigets kallaste period var det lika oförutsägbart som idag. Att USA försöker få en uppgörelse med Nordkorea är för att man vill avlasta denna front för att helt kunna fokusera på Mellanöstern. Är Kim Jong Un smart utnyttjar han läget till sin fördel. I dag besöker USA:s utrikesminister Mike Pompeo Kim Jong Un i Pyongyang för att förbereda toppmötet mellan Kim och Trump. Vi lever i en högst turbulent tidsålder där mycket står på spel det är inte bara krig som hotar vår civilisation även miljö och klimatförändringarna kan bli ödesdigra för vår överlevnad.

Av Karsten - 8 maj 2018 21:33

Begreppet demokrati är ett skämt i dagens Sverige då en majoritet av väljarna är så obildade och fördummade att de inte borde ha rösträtt. När man hör på SVT nyheterna om skolvalet där eleverna säger att de röstar på ett visst parti på grund av grupptryck så förstår man hur illa det är. Hur många vuxna tänker likadant? Att sossarna var så starka under 1960-talet berodde uteslutande på att en majoritet av befolkningen var industriarbetare och därför röstade på något socialistparti. När Sverige förlorade sina stora industrier till låglöneländer så förändrades också den politiska kartan. Idag är sossarna ett parti som för en tynade tillvaro, folk röstar fortfarande på dem i tron att de tillvaratar den lille mannens intressen, men i realiteten har sossarna alltid spelat under täcket med storkapitalet. 


De flesta är kort och gott för dumma för att få rösta, man borde införa en form av test på hur politiskt medvetna folk är. Röstar man på Annie Lööf för att man tycker hon är klämkäck och har ett trevligt utseende så är man klart underkänd. Varje dag läser jag Metros "Dagens väljare" på sidan två och konstaterar att den ene är dummare än den andre. Med en sådan väljarkår handlar det mest om vilken politiker som är smartast och kan ljuga och luras bäst, kollra bort väljarna så att säga. Bara de som varit med ett tag minns vilken sorts politiker Sverige hade när det här landet fortfarande var en fungerande nation. De politiker vi har idag är rena skämtet, har man väl fjäskat sig in på valbar plats så kan man göra en spikrak karriär trots ett IQ på 75.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards