Alla inlägg under maj 2018

Av Karsten - 18 maj 2018 12:25

USA dikterar den europeiska politiken i allt för hög grad. Det senaste utspelet av Trump är att hota Tyskland med sanktioner om de fullföljer gasprojektet med Ryssland, Trump menar att Europa kan bli allt för beroende av Rysk energi.  Han vill väl att Europa ska göra som USA börja bryta kol och elda med den.

Samtidigt vill Trump att NATO-länderna ska öka sina militärutgifter till alliansen med det dubbla, från 2 procent av BNP till 4 procent, något de svenska NATO-anhängarna borde tänka på innan de yrar om att vi ska gå med i NATO. 

Vad det handlar om är att USA vill dikterar sin geopolitik och att Europa ska stå för kostnaderna. Det är till syvende och sist USA som har provocerat fram de frostiga förbindelserna med Ryssland i allians med likasinnade i Bryssel. 


För de europeiska folken hade upptinade förbindelser med Ryssland varit betydligt mer ekonomiskt lönsamma än att slaviskt följa Washingtons påbud. Vi får aldrig glömma att en del av Ryssland är en del av Europa. I grund och botten handlar det inte om Ukraina och Krim, det handlar om att Putin snuvade storfinansiella intressen i USA och EU på chansen att plundra och lägga under sig Rysslands mineral- och energitillgångar. USA:s långsiktiga geopolitiska mål är att kontrollera världens samlade mineral- och energitillgångar. Den som kontrollerar energitillgångarna kontrollerar också världen. Var det någon som trodde att USA invaderade Irak av omtanke för det irakiska folkets välbefinnande? Eller såg till att starta ett inbördeskrig i Syrien för att befria det syriska folket från Assad, nej det handlade om kontroll av Mellanösterns oljereserver.   

Av Karsten - 17 maj 2018 22:55

Den svenska konflikträdslan gör att inga politiker vågar ta ut svängarna. De flesta svenskar är inners inne ynkryggar som är för fega för att säga vad de verkligen tycker, de gör de först när de sitter inom hemmets fyra väggar med en halva Explorer på köksbordet. Hade svensken vågat säga ifrån och sätta araber och andra halvapor på plats hade vårt land inte sett ut som det gör. Tack vare fegheten och konflikträdslan har alla dessa getton kunnat växa upp mot vår innersta vilja. Vi har varit för fega för att utmana dessa ockupanters primitiva kultur. Vi har snällt funnit oss i att dompteras av media och politiker, ingen har vågat ifrågasätta den politiska korrektheten och åsiktskorridoren. 


Det svenska rättsväsendet lägger ner mer energi på att få svenska pensionärer fällda för hets mot folkgrupp än de lägger ner på att sätta stopp för gängkriminaliteten och dödsskjutningarna. Vad fan är det för land vi lever i? Ska vi stillatigande se på hur vårt land islamiseras och tas över av fientliga krafter? Är det inte snart dags att ta upp knytnävarna ur byxfickorna och göra processen kort med förrädarna? Den dagen större delen av svenskarna fått nog och bestämmer sig för att ta saken i egna händer vill inte jag vara blatte.

Av Karsten - 17 maj 2018 19:59

I takt med den allt grövre importerade brottsligheten borde man istället för att skärpa vapenlagarna liberalisera dem så vanligt folk får en chans att försvara sig. Som det nu är kan de kriminella utan större besvär skaffa sig illegala vapen medan det för sportskyttar, jägare och vapensamlare har blivit allt svårare. Det verkar som polisen vill ha monopol på att inneha vapen, de till och med samlade in alla reservofficerares handeldvapen som ett led i att avväpna svenskarna. Samtidigt ökar antalet vapen bland kriminella invandrare var och varannan gängmedlem i getto-områdena är beväpnad med pistol eller automatkarbin. 


Denna stängare vapenlagstiftning hänger intimt samman med massinvandringen och de kriminella invandrargängen, tidigare när vi bara hade svenska tjyvar att oroa oss för så var det aldrig tal om att inskränka rätten för laglydiga svenskar att skaffa vapen efter jägarexamen eller för seriösa vapensamlare. Detta är idag helt omöjligt, vill man skydda sig är man tvingad att skaffa sig ett illegalt vapen. Risken att ha ett illegalt vapen hemma är minimal om man i övrigt är laglydig och inte rör sig i kriminella kretsar. Den dag man behöver använda sitt vapen för att skydda sitt liv spelar det ingen roll om man åker fast, hellre döda än dödas, speciellt om angriparen är en av alla dessa nyanlända. 

Av Karsten - 17 maj 2018 18:38

Jättebra att nyanlända "flyktingar" är ute i svenska marker och plockar svamp. Eftersom de inte kan svenska så är en svambok ganska meningslös så det är ej att förvåna sig över att de plockar vit flugsvap i tron att det är chaminjoner eller vad fan de nu tror. Huvudsaken är att de äter den och försvinner för gott från svensk mark. Jag är fullkomligt likgiltig för om dessa främlingar dör av att äta våra rara svenska svampar. I mina ögon har de upphört att vara människor, de är bara en köttmassa som äter sig in i den svenska samhällskroppen som en cancersvulst. Det har gått för långt jag har blivit avtrubbad, varje dag är tidningarna fulla av det våld och de brott dessa otacksamma främlingar begår. Nu har de börjat råna och stjäla av sina egna i getto-områdena. Låt höstens val bli en vändpunkt i den svenska migrationspolitiken. Rösta på Alternativ för Sverige de enda som vill avskaffa Migrationsverket och inrätta ett återvandrarverk.

Av Karsten - 17 maj 2018 14:23

I dagens Metro kan man läsa att SD och S ligger lika i opinionsmätningarna, 23,0 procent för båda. Trots att både S och M har skärpt tonen när det gäller asyl- och invandringspolitiken för att ta tillbaka väljare från SD så verkar det inte ha lyckats. Folk är inte så dumma som vissa politiker tror, de vet av erfarenhet att S brukar bryta sina vallöften speciellt om de sitter i knäet på MP, så därför tar folk det säkra före det osäkra och röstar på det parti som länge ägt invandringsfrågan. SD bildades en gång i tiden som ett protestparti mot den förda invandringspolitiken och nu verkar det som det i längden lönade sig. 


Socialdemokraterna kan mycket väl stå nära en total kollaps och gå samma öde till mötes som sina systerpartier ute i Europa. Det är ett under att de svenska socialdemokraterna lyckats klamra sig kvar vid makten så länge, men det får väl skyllas på ett slentrianröstande hos den svenska arbetarklassen. Den tiden verkar vara över nu och många knegare röstar på SD för de är så in i helvetes trötta på dessa horder av araber och andra som väller in i vårt land och ställer till det i samhället. Över 60 gettoområden eller "no go zoner" finns det i dagens Sverige som en följd av en ansvarslös invandringspolitik och en total brist på integration.


I dessa getton rånar nu de kriminella invandrargängen sina egna affärsidkare samt kräver dem på beskydd i bästa maffiastil. Den grova kriminaliteten har ökat i samma takt som invandringen och den som inte vill kännas vid sambandet måste vara förståndshandikappad. Allt detta varnade SD för på ett mycket tidigt stadium då det var det enda parti som vågade se på verkligheten utan PK-skygglappar. Idag visar det sig att de hade rätt i det mesta. Så jag håller inte för otroligt att SD får ända upp till över 30 procent i valet i höst.

Av Karsten - 16 maj 2018 18:07

I takt med att kungafamiljen växer kräver dessa Sveriges dyraste socialbidragstagare att deras anslag höjs. Om man sedan kallar detta apanage eller något annat är ointressant så länge det är våra skattepengar som går till något så onödigt. Bara detta att en familj i Sverige ärver rätten att bli försörjda av svenska folket är absurt. Det är som gamla tiders tattarfamiljer som även de hade satt i system att låta socialbidraget gå i arv.


Det är dags att öppna ögonen och se på saken som den verkligen är, kungahuset är en förlegad kvarleva som inte hör hemma i det tjugoförsta århundradet. SD och AfS må omhulda kungahuset bäst de vill, jag gör det inte, att försöka se något nationellt och specifikt svenskt i kungahuset är att vara ute på irrvägar. Vårt kungahus är för det första en fransk importprodukt, hade kungen haft anor till de gamla folkkonungaätterna eller till Gustav Vasa så hade jag förstått deras bevekelsegrunder. 


Idag är kungahuset en bidragsfamilj som bara ynglar av sig och blir dyrare och dyrare att försörja. Detta att ett yrke går i arv är något som strider mot mitt rättspatos. Förr hade kungahuset en politisk uppgift genom att man gifte in sig i andra länders kungahus för att på så sätt främja freden i Europa. Denna tid är sedan länge förbi, idag gifter sig kungligheterna med gymägare och andra plebejer. 

Av Karsten - 16 maj 2018 11:19

Precis som jag förutspådde, Kim Jong-Un har inte en tanke på att skrota sina kärnvapen. Varför skulle han spela bort sitt enda trumfkort och utsätta sig för risken av en amerikansk intervention? Var Trump verkligen så djävla korkad så han trodde han skulle kunna övertala Nordkorea att skrota sina kärnvapen? Nordkoreas krav är helt berättigade, varför ska de ensidigt ge upp sina kärnvapen medan USA behåller sina? 

Antingen bestämmer man på global basis att alla länder som har kärnvapen rustar ner och skrotare dessa eller så får utvecklingen fortsätta som den gör, med att fler och fler länder skaffar sig kärnvapen, något som kommer att sluta i kärnvapenkrig förr eller senare.


Nordkorea meddelade två timmar innan ett planerat mötet idag med Sydkorea att de inte avsåg att delta, detta i protest mot en gemensam militärmanöver som USA och Sydkorea planerar att genomföra i dagarna. Manövern kallad "Max Thunder" innefattar 100 stridsplan däribland 8 stelthplan och ett ospecificerat antal B-52:or. Nordkorea uppfattar alla sådana militärmanövrar som en förberedelse till en invasion av deras land. Tro att man kan tvinga Nordkorea att uppge sina kärnvapen samtidigt som man skramlar med vapen framför deras dörr verkar lite korkat. 

Att Nordkorea meddelat att de kommer att skrota sin testanläggning för kärnvapen är inget att förundra sig över, förmodligen är stället i norra delen av landet så kontaminerat av radioaktivitet att det är hälsovådligt att vistas där, men utåt ser det ut som en eftergift till väst.


Alltsammans är ett spel på högsta politiska nivå, där Kim Jong-un spelar sina kort skickligt. Han utnyttjar Trumps behov att på hemmaplan visa resultat. Felet Trump gör är att han i förväg blåser upp sina kommande möten med Nordkorea och lovar hemmapubliken att han en gång för alla ska få bort hotet från Nordkoreas kärnvapen. Hittills är det bara ett land som skaffat kärnvapen som också skrotat dem och det är Sydafrika, om man nu inte också vill räkna in de forna sovjetrepublikerna Ukraina, Kazakstan och Vitryssland som hade stora mängder sovjetiska kärnvapen på sin mark men som återförde dem till Ryssland med hjälp av USA.

Av Karsten - 15 maj 2018 21:18

Redan när datorsamhället var i sin linda och mest bestod av stordatorer med en rad terminaler anade jag att detta skulle användas på ett för oss medborgare negativt sätt, att det skulle bli början på det totala kontrollsamhället. I takt med att den digitala utvecklingen gick allt snabbare insåg jag att jag hade rätt från början. Samtidigt insåg jag att jag måste skaffa mig kunskap och lära mig använda detta nya verktyg även om jag hatade det. Jag måste lära mig grunderna i programmering och den bakomliggande matematiska teorin (boolesk algebra) för algoritmerna som används. Jag måste förstå hur hårdvaran var uppbyggd med hjälp av transistorer som antingen släpper igenom en ström eller stoppar den s.k and, if och or portar. Samt grunderna för det binära talsystemet. Jag lyckades få Arbetsförmedlingen att skicka mig på en massa utbildningar så jag själv slapp att betala för denna kunskap.


Idag har folk lurats in i ett digitalt användande som gör att de exponerat sitt innersta för aktörer som Google, Facebook och liknade sociala medier via användandet av datorer och smartphones. För den övervakande makten, polisen och olika underrättelsetjänster har den digitala utvecklingen blivit till en våt dröm. Aldrig någonsin förr har man haft dessa möjligheter att övervaka den enskilde medborgaren. Överallt sitter det övervakningskameror samtidigt som alla som bär en mobil kan via triangulering positionsbestämmas. Har man GPS funktionen påkopplad på mobilen kan andra se var du är precis som du själv kan se var du är. 


Nu har man gått så lång så man i USA (var annars?) har konstruerat algoritmer som gör riskutvärderingar på kriminella medborgare, man har börjat försöka stoppa brott innan de begåtts och detta sker givetvis till priset av en alltmer kringskuren integritet. Det som är lagligt idag kan vara kriminellt i morgon så ingen går säker. Vi går idag mot ett övervakningssamhälle som ingen vågade drömma om för trettio år sedan. Verkligheten på detta område ligger många gånger före filmskaparna i Hollywood. I framtiden kommer integritet och privatliv bara vara de rikaste förunnat, de som kan betala för att skydda sig mot övervakningssamhället eller som själva är en del av det.


Sett i ljuset av denna utveckling så bryr jag mig inte om ifall man startar ett kärnvapenkrig, det skulle bara vara bra om större delen av mänskligheten utrotades och resten kastades tillbaka till stenåldern. Borta skulle alla datorer och mobiler vara. Vi skulle vara tvungna att åter slåss med käppar och stenar. Människan har blivit komplett galen och är inte värd denna planet längre.    

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards