Alla inlägg under maj 2018

Av Karsten - 15 maj 2018 18:40

Jag tycker SD:s skolpolitik med emfas på kvalitet istället för att som de rödgröna fokusera på kvantitet är ett bra grepp. Hellre färre lärare med gedigna kunskaper än en massa stolpskott som läser innantill ur läroboken bakom katedern. Framför allt är det bra att man inte antar folk med så dåliga förkunskaper att de med största sannolikhet hoppar av lärarutbildningen. Bara den som är trygg i sitt eget kunnande blir en bra lärare, saknar man grundkunskaper så kan man ägna sig åt pedagogik hur mycket som helst utan att bli en bra lärare. 


Framför allt måste läraryrket återfå den status det en gång hade, vilket innebär att lönerna för bra lärare måste höjas. En lärares viktigaste uppgift är att ge eleverna den baskunskap de behöver för fortsatta studier inte fylla deras små huvuden med politiskt dravel om värdegrund och annat som kan förändras från dag till dag. Grammatik, syntax, stavning är mycket viktigare än värdegrunder. Den som behärskar ordet har makten i sin hand oavsett vilka politiska vindar som blåser. Språket - att kunna läsa och skriva är grunden för all annan kunskap. Kärnämnen som svenska, matematik, fysik, kemi, geografi, historia, samhällskunskap är grunden för högre studier oavsett om man väljer naturvetenskap eller humaniora.



Av Karsten - 15 maj 2018 13:24

Som jag ser det finns bara ett parti att rösta på den 9 september och det är Alternativ för Sverige, det är det enda partiet som på sitt program har återvändande av de främlingar som av ekonomiska eller andra skäl sökt sig till Sverige. Allt snack om integration låter orealistiskt då parallellsamhällena fått växa sig starka allt för länge, det enda man kan göra är att röja upp i det träsk de övriga riksdagspartierna skapat. 

För de allra flesta väljare verkar invandringsfrågan vara den viktigaste då fler och fler inser att alla andra problem hänger samman med denna. Frågor som skola, sjukvård, kriminalitet och den ökade otryggheten är alla en följd av den oansvariga massinvandringen. 


Stöket och de dåliga resultaten i skolan är en följd av allt för många ickeeuropeiska elever med bristande språkkunskaper som synliggör sig själva genom ett kaxigt och stökigt uppförande i klassrummen. Sjukvårdens bristande resurser beror på att den inte anpassats efter de volymer ickeeuropéer som vält in i vårt land och som tack vare sin tillgänglighet överanvänds för minsta lilla åkomma. Migrationsverket betala kostnaderna. Kriminaliteten och de ökade antalet våldtäkter beror på att de som kommit har en annan syn på samhället och kvinnor. De känner ingen som helst solidaritet med det svenska samhället och svenskarna. För dem innebär ett svenskt medborgarskap bara ett nytt pass så de kan åka på semester till det land de "flytt" från.


Alternativ för Sverige är det enda parti som verkligen kan se till att de 80 000 som regeringen påstod sakna asylskäl och därför måste återvända verkligen gör det. Efter att 163 000 kommit hösten 2015 försökte regeringen gjuta olja på missnöjets vågor genom att säga att 80 000 måste avvisas, trots att de innerst inne visste att detta ej skulle kunna genomföras. Migrationsverket har i princip noll koll på dem som kommit, så fort någon asylsökande förstår att de inte kommer att få asyl så sticker de från förvaret och går under jorden. Jag tror ingen myndighet har koll på hur många som idag gömmer sig illegalt i Sverige. Det borde vara varje svensks självklara plikt att ange till myndigheterna om man misstänker att någon vistas illegalt i Sverige. Kristna och vänsterextremister som gömmer flyktingar borde straffas med mist två år fängelse vilket öppnar för polisiära tvångsåtgärder.

Av Karsten - 14 maj 2018 13:17

Jag rekryterade rätt folk och gav dem träning, men så fort jag fått dem till ett fungerade förband, var det dags för nästa omorganisation...omorganisation är människans sätt att skapa en illusion av framåtskridande.

Sagt av ett romerskt befäl år 300 före Kristus.

Jag tänkte på detta ordspråk, som hängde på en av mina arbetsplatser på universitetet i Lund, i samband med att man diskuterade polisens misslyckade omorganisation. Inget är nytt under solen och människan lär sig aldrig av tidigare generationers misstag. 

Vi hade en gång i tiden en hyfsat fungerade poliskår, långt från perfekt men ändå fullt fungerande, som inte löste alla brott men många. Ändå skulle politikerna och de höga polisiära tjänstemännen in med sina klåfingriga händer och pilla i en organisation som fungerade. Vad de riktiga poliserna tyckte brydde man sig inte om, här handlade det om att sätta sitt avtryck i historien. Tror ni Statens kriminaltekniska laboratorium blev bättre på vad de gjorde för att de bytte namn till Nationellt forensiskt centrum och blev en del av polisen?

Att dessa djävla politiker aldrig lär sig. Nu är det specialist sjukvården som ska omorganiseras och centraliseras och som vanligt man bryr sig inte om vad kirurgerna själva tycker.

Av Karsten - 13 maj 2018 23:32

Muslimer världen över gapar sitt "Allahu Akbar" - Gud är större. Om nu muslimernas Gud är så stor hur kommer det sig då att han måste förse varje muslim med två änglar som skriver upp de goda och de onda gärningarna de gör i livet? Om Allah vore så stor så skulle han veta allt och inte behöva några medhjälpare. Muslimer är vidskepliga varelser och tror på en massa medeltida hokuspokus, det är därför de inte vill att någon hund ska beträda deras hus för de tror nämligen att hunden skrämmer bort änglarna!? Likaså undviker muslimer föra samtal inne på en toalett då det innebär att änglarna måste vara där på denna orena plats och avlyssna samtalet. 


Det allra primitivaste är deras tro på Paradiset som de tror ärt en materiell plats med porlande bäckar och prunkande växtlighet, motsatsen till den karga öken de lever i och 72 oskulder som står till männens förfogande. Huruvida kvinnorna får del av samma ynnest i form av oskuldsfulla ynglingar vet jag ej. Deras tro är materialistisk och saknar all form av transcendens och sinnlighet, de hoppas livet efter detta ska vara som här på jorden fast mycket bättre. Precis som de gamla fornegyptiska folket trodde, kanske har muslimerna lånat sin tro från dessa precis som judarna? Allah är en uppfinning av den galne profeten Muhammed en man som led av tvångsföreställningar och hallucinationer. Ska vi moderna människor i väst bereda plats för dessa primitiva araber med sin vidskepliga tro? Nej säger jag och många med mig, islam måste bekämpas med alla till buds stående medel även våld.    

Av Karsten - 13 maj 2018 21:58

Började läsa i Leif GW Persson romanen jag letat efter i ett år och tyckte början var lite konstig, men så till min glädje på sidan 39 dyker min favorit kommissarie Bäckström upp, denne korrupte absolut vedervärdige snut som tar varje tillfälle i akt att förse sig. Jag vet att det finns gott om Bäckströmar i kåren, snutar som stjäl från tjyvarna då de gör husrannsakan. Speciellt storlangare av droger är populära objekt då dessa nästan alltid har gott om kontanter hemma. Vilken langare skulle våga beklaga sig över att det inte var 40 000 utan 400 000 som polisen fann hos honom? Nä, även om de flesta svenskar vägrar att tro det så har vi en poliskår lika korrupt som den i den värsta bananrepubliken i Sydamerika.


Leif GW Persson har nog sett prov på det mesta under sin tid som polisprofessor, men som den svensk han är så säger han offentligt inte ett ont ord om polisen. Vad han skriver i sina böcker är ju bara hittepå alltihop, eller är det?

Av Karsten - 13 maj 2018 13:03

Vid mer än ett tillfälle har vi fått höra att den våldsamma inströmningen av asylsökande hotar den svenska välfärden, om detta äger sin riktighet så är asyl- och flyktingmottagandet på sikt ett hot mot demokratin och friheten. Man kan nämligen bara härska varaktigt på två sätt, antingen genom välstånd eller genom terror. Skulle det överflöd och välstånd som svensken vant sig vid i över ett halvt sekel plötsligt upphöra skulle de folkliga proteserna inte vänta på sig och maktens enda svar skulle då bli ökad terror och inskränkt frihet. Något man redan börjat med i det fördolda, bit för bit har åsiktskorridoren blivit allt trängre.


I praktiken har vi en ständig inströmning av mer eller mindre fattiga från Afrika och Mellanöstern som kommer till Sverige i den fasta övertygelsen att de ska få ta del av det välstånd som finns i landet. Välstånd och välfärdssamhälle är något som man kollektivt bygger upp i en anda av samförstånd, det kan bara skapas genom hårt arbete och slit. För vem som helst, oavsett om man är etnisk svensk eller invandrare och har arbetat ett helt långt liv, så framstår den generositet de styrande visar de nyanlända som orättvis och fel. Varför ska 9 000 afghaner utan asylskäl få privilegiet att genomgår svensk gymnasieutbildning samt uppbära bidrag till bostad och uppehälle utan att de eller deras föräldrar bidragit med en enda krona till det svenska samhället? 


Politiker som Annie Lööf (c) måste förstå att det räcker inte med att vira in sådana beslut i en slöja av ord om empati och snyft om humanism och medmänsklighet. De flesta av oss svenskar vet att dessa unga män med största sannolikhet kommer att få stanna i Sverige permanent och på sikt få hit sina anhöriga. Vi vet också att detta kommer att betalas av oss, de svenska skattebetalarna. 

En del av oss börjar komma till insikten att allt tal om att Sverige behöver invandring grundar sig enbart på att även de som lever på försörjningsstöd, sjukbidrag, förtidspension eller vilka omskrivningar man nu använder på dessa utdelade skattepengar gör en samhällsnyttig insats genom att konsumera vad den resterade arbetskraften producerar. 


Allt går ut på att hålla tillväxtens ekorrhjul i spinn, vi är fast i det överflödssamhälle vi har skapat med en ständigt ökande produktion och konsumtion. En stor del av dagens konsumtion är inget annat än en tröstätning i jätteskala. Detta överflöd har gett upphov till stämningar av olust och besvikelse, mycket av den psykiska ohälsa vi ser prov på idag, grundar sig på denna materiella övermättnad och samtidig avsaknad av mer andliga och subtila värden. Det räcker inte med att bara mätta folks munnar och sedan tro att det resten går att bota med ytlig banal TV-underhållning, sociala medier, on line spel och andra trivialiteter. Det råder ett vakuum i den svenska folksjälen en vilsenhet i en värld man inte längre känner igen sig i. Ur politisk synvinkel ett farligt tillstånd, om någon skulle dyka upp som har huvud och insikt att utnyttja detta.  


Det vi kallar demokrati hänger idag i en tunn skör tråd, ett faktum som de flesta politiker verkar vara omedvetna om.

Den otrygghet med ökande våld och grov kriminalitet som följt i spåren på massinvandringen är idag grogrund för mer extrema politiska lösningar. Att fortsätta leva efter devisen: "det händer inte här " kan visa sig fatalt. Än så länge har Sverige varit förskonat från de allra värsta formerna av terrorbrott, Drottninggatan är än så länge det värsta, men vad händer den dag då ett terrorbrott kräver hundratals liv? Man brukar säga att det är bättre att stämma i bäcken än i ån, kanske är det dags att Sverige omprövar sin syn på asylrätten. Rätten att söka asyl skapades i efterdyningarna till andra världskrigets flyktingvågor, idag har vi en helt annan situation där folk flyr fattigdomen i sina egna länder istället för att ta sig samman och försöka bygga upp ett eget välstånd. Man söker sig till rika länder för att parasitera på deras välstånd.  

Av Karsten - 13 maj 2018 00:11

Amerikanare måste vara lite galna när de väljer den som ska leda deras land, när Ronald Reagan som var 70 fyllda när han kandiderade till presidentposten sa vid sitt omval fyra år senare: "Jag tänker inte göra ålder till en fråga i den här kampanjen. Jag tänker inte, för att vinna politiska poäng, utnyttja min motståndares ungdom och bristande erfarenhet". På denna replik vann Reagan över Walter Mondale som med sina 56 år var "ung" och som före detta vicepresident "oerfaren".

 

Återigen har USA valt en gammal gubbe till president, denna gång Donald Trump fyller 72 år den 16 juni i år. Frågan är om denne man är kapabel att styra ett land som USA, en nation som ständigt gör anspråk på att vara världspolis. Hans stående slogan är "Make America great again" jag finner detta lite skrämmande. Vem avgör om Trump är vid sina sinnens fulla bruk? Makthavare brukar alltid förneka sina skröpligheter, svagheter och sjukdomar, även deras omgivning brukar hålla tyst om deras skavanker då de står i ett beroende förhållande till den högste. 


Det är snarare dårskap som styr världen än sunt förnuft och eftertanke. Trump verkar handla högst impulsivt och man ska ständigt ha i tanke att denne man kommer INTE från det politiska etablissemanget utan från affärsvärlden. Hans ombytlighet när det gäller medarbetare skrämmer, så fort de inte delar Trumps världsbild så byts de ut. Hur vet vi att Trump inte startar ett krig med begränsat användande av kärnvapen. Han lär ha ifrågasatt USA:s innehav av kärnvapen om man inte använder dem. Jag håller inte för otänkbart att Trump om han blir omvald och då han närmar sig 80 och vet att livet går mot sitt slut drar med sig resten av mänskligheten i ett kärnvapenkrig. Yrade han inte något om att hans knapp var större än Nordkoreas Kim Jong-Uns??!

Av Karsten - 12 maj 2018 22:03

Kollar filmen "Elsner" på TV7 om snickaren Johann George Elsner som helt själv planerade och byggde in en bomb i en pelare på Bürgerbräukeller i München där Hitler höll tal den 8 november varje år. Vid Hitlers tal november 1939 var det meningen att bomben skulle explodera och döda Hitler men han lämnade lokalen 13 minuter tidigare än beräknat och överlevde därmed attentatet. Elsner greps vid gränsen till Schweiz och till en början vägrade den tyska polisen och Gestapo tro att Elsner var ensam om att både planera och utföra attentatet, man ville ha det till att engelsmännen låg bakom planen. En av de inblandade i förhören med Elsner var chefen för Kripo, Arthur Nebe som själv blev anklagad och avrättad för att ha varit inblandad i attentatet mot Hitler den 20 juli 1944. Den andra huvudpersonen vid förhören var Heinrich Müller chefen för Gestapo som försvann spårlöst efter kriget. 


De enda som verkligen kan skildra nazismen på ett övertygande sätt är tyskarna själva, deras krigsfilmer är alltid tio resor mer realistiska än all skit från Hollywood. Man måste nog vara tysk för att förstå nazismens innersta själ. Nazismen är en produkt av den tyska folksjälen den längtan som alla tyskar när efter en stark ledare som kan staka ut vägen för dem. Man brukar säga sätt stövlar på en tysk och ge honom en trumma och beordra honom att marschera till månen så gör han det. 


Ingen Hollywood produkt har kommit i närheten av filmer som "Das Boot" från 1981 eller "Stalingrad" från 1993 när det gäller att skildra kriget så som det verkligen var. Allra värst var de amerikanska filmer som kom efter kriget på 1960-talet som genomgående demoniserade tyskarna. I dessa var det alltid hjältar i form av Clint Eastwood eller John Wayne som på egen hand besegrade hela Wehrmacht. Det värsta på senare tid är den perverterade Quentin Tarantino med sin "Inglourious Basterds" glorifierar de allierades våld och övergrepp. Denna film saknar allt vad realism och övertygelse heter den är en enda orgie i våld och blod, samtidigt som man fortsätter att demonisera varenda tysk.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards