Alla inlägg under oktober 2016

Av Karsten - 15 oktober 2016 18:23

På en rad punket skiljer sig religiösa personer från andliga personer. De religösa tror oftast att Gud finns någonstans, därute på ett moln i Himmelen, medan den andlige vet att Gud finns överallt och att det inte finns något avstånd till det gudomliga. De flesta religiösa tror att de först måste dö innan de kan komma till himmelen, medan den andlige vet att Guds rike finns inom människan, precis som Jesus predikade. De religiösa brukar tro att det bara är Gud som är helig medan den andlige betraktar allt levande som heligt då han vet att Gud dväljs i allt levande. Den religiöse tror att endast hans Gud och hans tro är den rätta, medan den andlige vet att all religon kommer ur samma ocean och till slut kommer att förenas i samma ocean.


De är de religiösa människorna som utgör ett problem här på jorden inte de andliga. De är de religösa som startar krig i sin Guds namn och begår de mest bestialiska dåd i sin Guds namn. Hur kan man tro att man kommer till Paradiset - Guds Rike om man skär halsen av en medmänniska för att denne inte delar ens trosuppfattning? De är de religiösa som uppfunnit Helvetet med alla dess plågor för att ha något att hota de otroende med, medan den andlige vet att helvetet är något som varje människan själv skapar åt sig. De religiösa är som programmerade robotar som utför sina ritualer i tron att dessa ska föra dem närmare Gud, medan den andlige vet att Gud redan bor i deras hjärta. Den andlige behöver inget namn på sin gud då han vet att Gud representerar den gränslösa obetingade kärleken till allt levade.

Av Karsten - 15 oktober 2016 16:38

Det här blogginlägget kommer att handla om något helt annat än något så trivialt som politik. Det här ska handla om Guds namn.


I andra Mosebok uppenbarar sig Gud för Moses i en brinnande buske, Moses frågar då Gud vad för namn han ska uppge till folket om de frågar. Gud svarar då Moses: "Jag är den jag är" säg till folket att "Jag är" har sänt dig att föra dem ut ur Egyptens land. På hebreiska blir "Jag är den jag är" - Ehejeh Asher Ehejeh vilket enligt kabbalismens gemantria (nummerologi) ger talet 543. Det intressanta är att talvärdet för Moses namn ger talet 345 vilket är Guds namns talvärde baklänges. Vidare är denna talserie mycket intressant ur geometrisk synvinkel. Ritar man en triangel med basen 4 enheter och sidan 3 enheter så får man en rätvinklig triangel där hypotenusan är 5 enheter. Detta samband var ytterst viktigt för alla byggmästare som med hjälp av bara ett rep med knutar på lika avstånd kunde få fram en 90 grades vinkel. 


För antikens folk var ords och bokstävers talvärde samt geometri av stor betydelse, Pytagoras såg guds hand i geometrin. Andliga värden var minst lika betydelsefulla som de materiella värdena för antikens och forntidens folk. Judarna och speciellt kabbalisterna såg i Gamla Testamentets ord ett hemligt budskap från skaparen. Kabalismen skiljer på den store guden En Sof och den skapande guden JHVH. Det var JHVH som skapade världen och de första människorna Adam och Eva, medan själva materiens ursprung kom från en emanasion från En Sof.



Själva begreppet En Sof eller Aijn Soph som det stavas ibland, betyder ordagrant "utan gräns". En Sof genomströmmar allt i universum och omsluter universum. För att den materiella världen skulle kunna skapas var En Sof tvungen att dra sig tillbaka från en del av sig själv något som på hebreiska kallas zimzum. Skapelsen var från början tänkt att vara perfekt i gudomlig mening, men något gick fel, något man på hebreiska kallar sherivath ha-kelim - kärilens bristning. Ordet scheriva betyder olyckshändelse. Denna olyckshändelse gav upphovet till det onda i tillvaron, inom kabbalismen talar man om kelipoth, "de ondas skal". 



Själva skapelsen sker i tio olika emanasioner som kallas sefiroth dessa brukar man benämna som skapelsens träd. De tio sefiroth är gudomliga egenskaper som även människan har, som nåd, skönhet, vishet, barmhärtighet och intelligens. Det högsta sefirat är Kether och det lägsta Malkuth, malkuth kallas ibland Schechina - Guds brud och representerar människan och den materiella skapelsen -Jorden. Detta var en kort introduktion i kabbalismens egendomliga och förvirrande värld. För den som vill veta mer är det bara att Googla på kabbalism så finns det säkert hur många sidor som helst, då ämnet är populärt. 

Av Karsten - 15 oktober 2016 12:15

De flesta invandringsföreträdare hävdar alltid att det är en myt att invandrare begår fler brott än infödda svenskar. Denna tes motsäges av BRÅ:s undersökningar, den sista gjord 2005. I denna undersökning visar det sig att specciellt invandrare från Nordafrika  och Mellanöstern är överrepresenterade när det gäller våldsbrott som misshandel, mord och våldtäkt. Dessa fakta hade varit uppenbara för svenska folket om tidningar och TV satt ut gärningsmännens ursprungliga etnicitet i sina brottsreportage, men som vi alla vet så gör man allt för att dölja dessa fakta. Talar man med personal som tjänstgör på landets häkten får man veta att väldigt många celler är försedda med en lapp med texten "ej fläsk" som kan tolkas som att många brottslingar är muslimer för jag har svårt att tänka mig att det skulle röra sig om landets 20 000 välanpassade judar!?


Hur man än vänder och vrider på frågan så är massinvandringen till Sverige ett stort problem och ett växande problem. Det är ingen ekonomiskt vinst för landet, bara för hänsynslösa skrurkar som Bert Karlsson som skor sig på migrationsindustrin. När det gäller den grova kriminaliteten kan man bara ställa sig frågan; läste jag om lika många gruppvåldtäkter före massinvandringen på 1990-talet? Nej, det är först nu på 2000-talet som vi nästan dagligen läser om grova gruppvåldtäkter som begås av män med en helt annan kvinnosyn än vi kristna västerlänningar. Det var efter invasionen av unga män från Irak, Syrien och Afghanistan hösten 2015 som de sexuella ofredandena av unga företrädesvis svenska kvinnor ökade. 


De flesta svenskar är medvetna om detta och är heligt förbannade trorts att massmedia gör allt för att förtiga det. Ju mer obekväma fakta som maktens potentater försöker sopa under mattan desto mer ökar acceptansen för populistiska partier på högerkanten. Sådana obildade och korkade politiker som Stefan Löfven begriper inte att folk inte längre köper hans rasist och nazist anklagelser mot alla som talar öppet om olägenheterna och problemen med utomeuropeiska flyktinginvandrare. Folk begriper att de flesta som kommer hit inte är några riktiga flyktingar utan iställer är ekonomiska migranter eller kriminella individer som vill vårt land illa.

Av Karsten - 14 oktober 2016 22:34

Elake Karsten kan tänka sig att ställa upp i riksdagsvalet 2018, då han saknar ekonomiska sponsorer så får han förlita sig på väljarnas goda omdöme. Det är bara att ta en blank valsedel och skriva "Elake Karstens parti" på valseden. Får jag tillräckligt många röster så måste de i demokratins namn ge mig en plats i riksdagen. Givetvis kommer det politriska etrablkissemanget att göra allt de kan för att förhindra att politiska vildar kommer in i riksdagen. Finns det någon därute med fet plånbok så tas ekonomiskt bistånd tacksamt emot. Då kan man i vederbörlig ordning registera partiet innan valet. 


Vi svenskar måste se till att få bort partier som Liberalerna, Krisdemokraterna och Miljöpartiet från riksdagen, dessa partietr har med yttersta klarhet visat sin svenskfientlighet och sin vilja att byta ut befolkningen. Elake Karsten  vill återföra Sverige till den homogena välfärdstat landet var under 50 och 60-talet. Bryta med EU och NATO och upprätta förbindelser med alla länder som är schysta mot oss. Utsugare och skojare som USA ska vi bryta alla politiska förbindelser med. Jag spår att Kina är den nya militära och ekonomiska stormakten som kommer att segla upp på den världspolitiska arenan. Istället för engelska som andraspråk i skolan ska vi ha kinesiska.


RÖSTA PÅ ELAKE KARSTENS PARTI I VALET 2018

Av Karsten - 14 oktober 2016 20:32

I dagens Rapport såg man sig nödsakad att ta upp situationen på Gotland efter den omskrivna gruppvåldtäkten. Gotlänningarna har demonsterat mot beslutet att frige de sex gärningsmännen och åklagaren som tog detta beslut tvingades avgå efter hot. Tidningarna på Gotland har också börjat skriva om den alltmer tillspetade situationen som delat ön i två läger. Den enda tidning som öppet redovisat vad som händer på Gotland är Nya Tider, som även skrev att gärningsmännen var unga nyanlända flyktinginvandrare, något övriga media varit noga med att förtiga och sopa under mattan. Kyrkan ska som väntat anordna antirasistmanifestationer. 


Att denna händelse fått så stor uppmärksamhet är inte så konstigt då Gotland bara har en befolkning på 65 000 personer och där många känner varandra. När det dyker upp främlingar på ön får dessa givetvis uppmärksamheten riktad mot sig och när sedan sex av dem begår en synnerligen vidrig och grym våldtäkt mot en rullstolsbunden handikappad kvinna så väcker detta känslor. De flesta gotlänningar vill nog ha bort flyktinginvandrarna från ön då de fattat vad för slags primitivt slödder det rör sig om. Massinvandringen till Sverige gick överstyr hösten 2015 då över 163 000 flyktingar anlände under kaotiska förhållanden några månader. man tappade kontrollen fullständigt och visste inte vad det var för slags människor som tog sig hit, många terrorister passade nog på att skaffa sig en fristad i Sverige under asylens täckmantel. Detta öppnade ögonen på många svenskar som insåg att detta var ohållbart och hotade säkerheten i nationen och välfärden.


Vad som gäller nu är att få så många som möjligt att lämna Sverige, få dem att känna sig ovälkomna så de själva väljer att lämna Sverige. Ju fler som säger sig rösta på SD om det var val desto bättre är det, detta sätter en blåslampa i röven på sådana som Stefan Löfven och andra svenskfientliga förrädrare. Vi svenskar måste återerövra Sverige, vi behöver inga invandrare detta är en myt skapad av politikerna. Politikerna påstår att vi har en åldrande befolkning och behöver invandrare för jobben, jag kontrar med; åldras inte invandrare också? Ska vi då ständigt importera nya invandrare när vi får fler åldringar? De väljare som tror på politikernas svammel är förståndshandikappade eller bara otroligt infantila. Sverige har blivit extremernas förlovade land, här är det minoriteterna som sätter agendan. Vad vanliga hederliga svenskar tycker är det ingen som bryr sig om, inte ens SD som i takt med framgångarna blivit mer och mer korrumperade.

Av Karsten - 14 oktober 2016 18:45

Samtidigt som massmedia försöker hålla skenet uppe av en livfull offentlig debatt i viktiga frågor, råder det en kuslig tystnad bland vanligt folk. Det är som om folk börjat inse att något är djävligt fel i Sverige. Från att ha varit en framgångsrik industrination fram till 1970 - 80-talet har det därefter bara gått utför. Alla våra varv fick slå igen, Volvo och Saab såldes till utlandet. Kunsklapsnivån i den svenska skolan bara sjunker vilket färgar av sig på universiteten som fått sänka sina antagningskrav. Någon forskning som leder fram till nya produkter har vi inte. Försvaret skrotade våra politiker i början av 1990-talet då man trodde att Ryssland aldrig mer skulle resa sig och åter bli en stormakt. Vår poliskår är i fritt fall och poliser säger upp sig på löpande band. I våra invandratäta förorter bränner ungdomarna bilar och kastar sten på utryckningsfordon. 


Bakom det Sverige som Stefan Löfven påstår att det går så bra för råder totalt kaos. Vad är det för handlingsförlamade politiker vi har? Ser de inte att det håller på att barka åt helvete med landet? Det är som om ingen vill ta ansvar för den utveckling som skett i Sverige. Den ena skandalen travas på den andra. Kunskapen sjunker i den svenska skolan i samma takt som betygen stiger, vart är skolan på väg? Var det så djävla lyckat med att privatisera skolan? Idag söker sig eleverna till de friskolor som sätter högst betyg. I framtiden komm er betyg utfärdade i svenska skolor inte vara värda pappret de är skrivna på. Den svenska sjukvården befinner sig i ett katastrofalt läge. Begriper dessa korkade politiker inte att tar man emot en massa nya människor i landet så måste man också utöka alla offentliga serviceinrättningar som sjukvård och skola?


Jag förstår att politikerföraktet breder ut siog i Sverige, vem fan har förtroende för politiker som bara ägnar sig åt att prata skit och kasta smuts på varandra. Våra politiker levererar ju ingenting trots de famösa höga lönerna och arvodena de uppbär. Vi skattebetalare finansierar ett gäng arbetsskygga parasiter som sällan visar sig i riksdagssalen. Enda gången alla politiker är överens över blockgränsena är när de ska höja sina egna löner. Jag tror folk börjar bli rädda och känner sig otrygga, de känner på sig att ingen har någon riktig koll på läget. Man är rädd för att rättssamhället håller på att kollapsa och att staten inte längre kan garantera sina medborgare ens den mest grundläggande säkerheten. Folk har börjat gadda sig samman i medborgargarden som svar på politikernas handlingsförlamning. Sverige är inte längre en plats där man vill att ens barn ska växa upp i.

Av Karsten - 14 oktober 2016 18:10

USA och Ryssland utrikesministrar ska inleda nya samtal om kriget i Syrien i Geneve. Det vore intressant att höra deras krav. jag kan tänka mig att Ryssland kommer att kräva att USA och Saudiarabien slutar stödja Nussra-fronet som består av folk från IS och al-Qaida. USA och deras CIA har länge smugglat vapen till terroriststämplade organisationer i Syrien via Turkiet och med hjälp av turkiets säkerhetstjänst. USA kör med ett hyckleri utan all like och den västliga pressen köper det med hull och hår och lägger hela skulden på Ryssland. När Ryssland bombar IS fästen i Syrien så träffar bomberna, när USA gör detsamma brukar man medvetet missa då man i hemlighet utnyttjar terrororganisationen IS för att störta Assadregimen i Damaskus. 


Det som från början var små och ganska isolerade missnöjesyttringar mot Assadregimen blev med benäget bistånd från CIA och brittiska MI6 till ett fullskaligt inbördeskrig där IS såg sin chans i det kaos och maktvaccum som uppstod i vissa regioner i Syrien. USA använde sig av samma taktik i Syrien som man gjorde i Libyen, Tunisien och Egypten, man försåg små kriminella gäng med vapen och kommunikationsutrustning. Samtidigt skickade man utt provokatörer bland folkmassorna för att elda på missnöjesyttringarna. Den situation som råder idag i Irak, Libyen, Aghanistan och Syrien kan vi tacka USA för. Det är deras aggresiva utrikespolitik och försök att byta ut regeringar som skapat det kaos och maktvaccum som Islamiska Staten utnyttjat med benäget bistånd från USA. CIA har i hemlighet försett IS med avancerade pansarvärnsrobotar så de ska kunna bekämpa regeringens stridsvagnar som ofta är av ryskt ursprung.


För att överhuvudtaget nå några framgångar i fredssamtalen måste USA:s roll upp i ljuset. Ryssland stöd till Syrien går tillbaka till Sovjettiden då man i utbyte mot att de får ha flygbaser och en flottbas på deras territorium stött dem med vapenleveranser. Det syriska flygvapnet består av ryskbyggda flygplan och deras arme är utrustad med ryskbyggda stridsvagnar. Förutom detta har Ryssland bidragit med militär utbildning på samma sätt som USA utbildar al-Qaida och IS. I mina ögon är USA en gangsternation med en administration som konsekvent ljuger i alla frågor som rör utrikespolitik.

Av Karsten - 14 oktober 2016 17:51

När Donald Trump snackar om kvinnor och uttrycker sig i sexuella termer så blir det ett djävla liv, men när rollerna är ombytta verkar det vara helt okej. Jag tänker på dagens Kolumn i Metro av Cissi Wallin där hon går hårt åt karlar som gillar Bob Dylan och själva är lite av en trubadur. Hon uttrycker sig i grova sexuella termer Hon tycker att vi killar ska lägga gitarren på hyllan och, jag citerar: "Satsa på att bli riktigt bra på att slicka fitta istället. Det kommer att uppskattas mer". Jag vet inte hur man ska tolka det sista, kanske är det förträngda sexuella lidelser kvinnan går och bär på innerst inne? När män uttrycker sig sexistiskt om kvinnor så är det fel och förkastlig, medan när kvinnor gör det samma verkar det helt okej. Feminisk och annan skit är inget annat än hyckleri.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards