Alla inlägg under oktober 2016

Av Karsten - 19 oktober 2016 12:12

Idag är det grått och regnit och man har inte lust till någonting, allra minst att gå ut. Ingen bra bok att försjunka i och på TV:n är det som vanligt bara skit. Känner inte ens för att blogga då det inte finns något ämne som attraherar mig. Får hoppas inspirationen kommer senare och att det klarnar upp och blir lite sol.

Av Karsten - 18 oktober 2016 19:22

Björn Ranelid chekar ut från Facebook skriver Expressen/KvP varför förklara han inte. Elake Karsten checkade ut efter  en timme på Facebook då han insåg att detta program spionerade i hans dator på e-mejl kontakter och liknade. Efter detta ratar Elake Karsten både Facebook och Twitter och med all rätt. Den käre Ranelid behöver lite längre tid innan poletten faller ned. Kanske beror det på att han via Facebook får utloppp för sin grandiosa narsissistiska sida??

Av Karsten - 18 oktober 2016 18:45

Kära läsare, om ni går med i en bokklubb vad förväntar ni då er få köpa där? Böcker så klart! Inte fan förväntar ni er att få en katalog med erbjudade om kalsonger, strumpor, porslinsservicer, DVD-filmer och annan skit. Precis detta sysslar bokklubben "Svenskt Militärhistorisk Bibliotek" SMB med. Jag gick med där för en herrans massa år då de bara sysslade med böcker och köpte en hel del intressanta böcker av dem.


Idag har de blivit som bensinstationerna de har allt utom bensin. De säljer bajonetter, stridsknivar, klockor, kalsonger, tröjor, kamoflagekläder, matserviser och annat med militär anknytning samt en och annan bok. Nämnas bör att knivar, bajonetter och liknade är dåliga kopior tillverkade i Kina som de säljer för skyhöga priser. Man kan köpa dem för en tredjedel av priset på eBay. I sitt senaste utskick så tvingades man köpa en kopia på en finsk kniv tillsammans med förmånsboken för över 800 kronor. Men om man nu bara är intresserad av boken och skiter i en dålig kinesisk kopia på en finsk kniv??


Många av mina militärt intresserade kompisar har sagt upp sitt medlemskap i SMB då de anser att en bokklubb ska sälja böcker. Förr var SMB rätt justa när något blivit fel, medan idag skiter de fullständig i sina kunder och medlemar. De är bara ute efter en sak och det är att tjäna så mycket pengar som möjligt på sina medlemar. En varning i all stillhet att gå med i SMB.

Av Karsten - 18 oktober 2016 15:03

Såg precis ett program om äldrevården i Sverige, det är ju fruktansvärt åldringarna sitter ensamma i sina lägenheter och tynar långsamt bort. Hemtjänsten är där någon timme om dagen och ser att de lever. När man ser sådant så avundas man de kulturer där familjen tar hand om sina äldre. Kulturer där ålderdom är lika med vishet och livserfarenhet. Kulturer där man vördar sina äldre.


I Sverige är tonåringen idealet, ju yngre riksdagsledamöterna är desto bättre. Så vi har också en riksdag befolkad med ledamöter som gått direkt från ungdomsförbunden till riksdagen, de kan inget och vet inget då de aldrig haft ett riktigt jobb och känt på verkligheten. Jag minns när snorvalpen Gustav Fridolin tog plats i riksdagen, det var ett jubel utan dess like. Ut med gubbsen och kärringarna och in med nya friska fläktar. Ja vi ser ju resultatet idag, ett land i fritt fall. 


Skolan fattas 50 000 lärare, sjukvården går på knäna och försvaret är ett minne blott. När äldrevården planeras av folk som är i den åldern då man tror att livet varar i evigheter kan den bara bli en katastrof. Det är som om man tror att alla äldre är drabbade av Alzheimers och bara är dreglande grönsaker. Sverige har förvandlats till ett extremt land där extrema sjuka åsikter styr och ställer. Alla med intelligens och kunnande lämnar Sverige och söker sig en framtid någon annanstans. 


Alla dessa nyanlända de vill bara ha svenskt medborgarskap en utbildning betalad av staten (skattebetalarna) sedan sticker de också. Politikerna som planerar för framtiden lever i en drömvärld ett Utopia. Tog föresten fram den boken ur hyllan och tänkte läsa den, Thomas More, Utopia skriven 1516. More föddes 1478 så han var 38 år när han skrev Utopia vilket borgar för en del livserfarenhet. Här i Sverige trodde sossarna att de skulle skapa ett socialistiskt Utopia med det blev ett helvete där folk knappt vågar visa sig ute efter mörkrets inbrott.

Av Karsten - 18 oktober 2016 11:41

Höstmörkret sänker sig över oss med regn och rusk, det känns i hela kroppen. Jag har aldrig gillat hösten riktigt. Ute i världen pågår just nu slutoffensiven för att erövra Mosul från IS och nya flyktingströmmar kommer att genereras. IS känner hur deras område krymer och krymper, risken är nu att de riktar in sig på Europa och nya terrordåd följer i spåren på Mosul-offensiven. Sedan USA la sin näsa i blöt i Mellanöstern har detta förvandlats till ett getingbo. Skiten började med gamle Bush och Kuwaitkriget, sedan tog hans galne son vid och anföll både Afghanistan och Irak. Den som fortfarande tror att USA bara har goda avsikter och vill införa demokrati måste ha en skruv lös. 


Förutom i Afghanistan och Irak råder det nu kaos i Libyen, Syrien och till viss del Tunisien. Sedan har ju USA också väkt den ryska björnen med sitt aggresiva utvidgande av NATO. Nu fattas bara att de dumma svenskarna också söker NATO-medlemskap. Går Sverige med i NATO så lär det inte dröja länge förrän USA vill placera missiler på Gotland. Det verkar vara höst för hela mänskligheten. Det ska bli intressant att se vilken galning som blir nästa president i dårhuset USA. Polariseringen här i Sverige har gått så långt så håller man inte på USA så räknas man som opålitig och på gränsen till förrädare. Det verkar som det politiska etablissemanget här hemma köpte George W Bushs "dom som inte är med oss är emot oss" med hull och hår. Min magkänsla säger mig att vi är på väg mot en storkonflikt mellan USA och NATO å ena sidan och Ryssland och Kina å den andra.

Av Karsten - 17 oktober 2016 23:48

Verkar som om folk på nätet börjat hitta Elake Karsten igen, fast än bloggen inte heter "Viskningar och rop" längre. Anledningen att den gamla bloggen på Metrobloggen hette "Viskningar och rop" var att jag startade den i samma veva som Ingmar Bergman dog, en av hans mer kända filmer hette "Viskningar och rop". Jag tyckte det var ett passande namn, trots att bloggen mest innehöll rop och ganska få viskningar.  Nu är snart denna dagen till ända och jag ska gå och lägga mig. Hade ett långt telefonsamtal med min vän uppfinnaren, en av få personer man kan prata med nuförtiden. Han ligger bakom en av de större uppfinningarna inom golvindustrin. 


Annars är det inte många människor man kan prata med idag, de flesta är helt bortkollrade av all skit som skrivs. Jag begriper mig inte på folk som tror på det som skrivs i tidningar och sägs på TV. Det finns väl inget mer beklämmande att höra när man ifrågasätter något som sägs och får höra "jamen det har stått i tidningen". Folk blir bara dummare och dummare. Hörde att det saknades 50 000 lärare inom skolan, det innebär att de kommande åren kommer eleverna att vara mer obildade och okunniga än vanligt. Snart är väl den svenska skolan på den nivån att den får vara glad om eleverna kan läsa rubrikerna i kvällstidningarna och kan skriva sitt eget namn när de går ut nian. Vem var det som svamlade om världens bästa skola? 


Skolan är på bommen, sjukvården är inte värd namnet och vårt försvar existerar inte längre. Snart är väl vår enda räddning att Putin ockuperar oss. Både Ryssland och Kina verkar satsa på utbildning, de förstår att det är där framtiden ligger. Här i Sverige verkar man tro att framtiden ligger i att importera en massa analfabeter från tredje världen. Nä, etnisk rensning av Sverige vore det bästa politiska beslut vår riksdag kunde ta, så vi blev av med det ekonomiska ok som de nyanlända från Afrika och Mellanöstern utgör. Skrota den humanistiska människosynen och bli lite egoister, tänk bara på oss svenskar för en gångs skull.

Av Karsten - 17 oktober 2016 17:45

När man hör gamla vänsterväljare ondgöra sig över invandringen från Mellanöstern har det gått bra långt. Jag känner en invandrare från Spanien som stack från Francodiktaturen på 1960-talet och som hela sitt liv varit socialist. Även han har idag öppnat ögonen och börjat fatta att det gått för långt. Han brukar besöka Stadsbiblioteket i Malmö varje dag för att läsa sina mejl, men på senare tid har han haft väldiga problem då alla datorer ockuperas av "de utsatta EU-medborgarna" - zigenarna, som använder datorerna till att lyssna på musik och spela spel på. Då de eventuellt lämnar datorn för att gå på toa så vaktar en annan zigenare datorn så ingen annan ska ta den. De kommer klockan nio när biblioteket öppnar och går klockan fem. Då han påpekade detta oskick för bibliotekspersonalen så tog dessa genast zigenarnas parti.  Enligt vad jag hört har man nu begränsat datoranvändandet till två timmar per person. När jag träffade honom idag gav han luft åt tanken att staten vill ha ut folk från deras bostäder så att de kan ge dessa åt folk från Mellanöstern. Det har gått bra långt när man får höra sådant från gamla vänstermänniskor.

Av Karsten - 17 oktober 2016 15:08

Jag börjar redan känna av tvånget att blogga, precis som jag gjorde under alla de år som Metrobloggen fanns. Skillnaden var att "Viskningar och rop" hade i snitt över hundra läsare om dygnet så där kännde man ett visst tryck. Tänk på sådana idioter som Blondinbella som hade tusentals läsare som följde hennes modetips och annat trams, hon gjorde väl inget annat än bloggade och skaffade sig feta sponsorarvoden som hon gjorde reklam för på sin blogg. Ett tag fick man betalt av Metrobloggen för antalet sidvisningar, jag lyckades få ihop några tusenlappar. Annar är det väl mest ett självändamål att blogga, en form av terapi. Man får skriva av sig sin ilska över dumma politiker och ett samhälle i förfall. Ja, jag har ju en förhoppning att få lika många läsare här på bloggplatsen.se som på Metrobloggen. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards