Alla inlägg under oktober 2016

Av Karsten - 21 oktober 2016 21:03

 

Denna ABU Ambassadeur 2500 C Nostalgica är min favorit bland det ABU gjort den senaste tiden. Den ska likna de första Ambassadeur 5000 som kom på 1950-talet. Den skiljer sig lite från den som gick att köpa i affär då den istället för silverfärgad rulle har en svart rulle.

Av Karsten - 21 oktober 2016 20:34

 

Detta är en svensk handsmidd klyvyxa med kolstål i eggen och mjukare stål i själva yxen. Det är annat än de kinesiska skityxor du idag kan köpa hos Claes Olsson och liknade. Dessa är gjutna i ett stycke och går aldrig att få riktigt vassa. Gamla svenska yxor kan man vässa med ett bryne så de blir så vassa att du kan raka av dig håret på armarna. Elake Karsten vet han höll på att hugga av sig ett finger när han  skulle splinta upp tändved.





Av Karsten - 21 oktober 2016 20:21

Blir kanske tråkigt med bara en massa text så jag tänkte en och annan bild emmelanåt kan ju inte skada.


   

Här är två omslag från svenska MAD när tidningen var som bäst, på tidigt 60-tal. Omslaget från 1961 tycker jag var genialiskt, jag tycke dock det var synd att det numret kom så sent på året då det bara var någon månad kvar av det uppochnedvända året. Det var det första uppochnedvända året sedan 1881 och nästa skulle inte infalla förrän 6009. Det andra omslaget är tecknat av Kelly Freas en av de skickligaste tecknare MAD hade.

Av Karsten - 21 oktober 2016 19:30

Helvete vad många inlägg jag skrivit sedan jag hittade denna gamla blogg den 9:e oktober. Synd man inte kommer åt gamla Metrobloggen så man kunde flytta över de bästa inläggen där hit. Det råder ju inte brist på ämnen i denna oroliga värld vi lever i. Sedan finns ju alla dessa galna kulturpersoner man kan skriva om, typ Björn Ranelid och liknande. Hörde att Ebba Buch-Thor ville införa någon form av nätpoliser som ska ingripa mot "näthatet". Det behöver man ju inte vara någon Einstein för att räkna ut att detta kommer att missbrukas och användas som en form av censur mot obekväma åsikter. Visst jag tycker inte heller att lilla Lisa ska få skriva på sin Facebooksida att klasskamraten Ewa är en slampa och hora som knullar runt med alla, men politiker och andra offentliga personer måste räkna med att folk kan och ska få lov att kalla dem för både det ena och det andra. Nätpolisen ska inte skydda våra korrupta politiker.

Av Karsten - 21 oktober 2016 19:08

Den Belgiska regionen Wallonien satte stopp för ett frihandelsavtal mellan EU och Kanada. Det tycker Elake Karsten är bra, vi ska inte ha någon global marknad där internationella industrikonglomerat fritt kan härja. Våra politiker och EU-politikerna i all synnerhet skiter blankt i Europas folk, de går i storkapitalets ledband. Hade EU rott frihandelsavtalet med Kanada i land hade ett nytt frihandelsavtal med USA lurat om hörnet.


Vanligt folk förstår inte vad sådana frihandelsavtal i praktiken innebär, de ger storkapitalet fria händer att förlägga sina huvudkontor i skatteparadis och utnyttja lagstiftningen i det land som bäst passar deras syfte. Har Holland en generös och luddig lagstiftning när det gäller patenträttigheter och upphovsrätt så driver man målet i det landet. Frihandelsavtal gäller inte bara tullar och importskatter det gäller mycket mera. Målet är att skapa en enda gigantisk global marknad med en enda valuta, där arbetsrätt, kollektivavtal och fackföreningar är avskaffade och olagliga. Sådant talar Stefan Löfebn tyst om då han inte är något annat än en välbetald lakej åt Wallenberg och de andra kapitalisterna.


Det är skumma sammanslutningar som Bilderberggruppen och Triliterala kommisionen som ovanför huvudet på världens folk planerar för vår framtid, bortom all demokratisk insyn och påverkan. Folk är naivt aningslösa och sätter sig inte in i svåra politiska frågor, de tror på politikernas floskler om välstånd och ständig tillväxt. Dagens politiker är alla mer eller mindre köpta, vi lever alla i en genomkorrumperad värld där även Sverige ingår. Länge nog har vi svenskar intalat oss att sånt händer inte här. Sedan sköts en statsminister på öppen gata och även svensken började vakna, vakna till en rutten korrupt värld där destruktiva krafter styr.

Av Karsten - 21 oktober 2016 18:19

Vem fan tror den där arrogante juden Robert Allen Zimmerman att han är egentligen? Saknar han vanligt folkvett och bildning? Han är ju värre än John Lennon när denne sa att Beatles var större än Jesus. Bob Dylan som ju konverterat till kristendomen borde visa lite kristen anda och antingen artigt tacka nej till Nobelpriset eller komma hit och tacka och ta emot det. Utan sina fans och sin publik är Bob Dylan ingenting och det är oartigt mot dem med att bara hålla sig undan och till råga på måttet radera att han fått Nobelpriset på sin hemsida. Att han var arrogant mot press och allmänhet i sin ungdom får väl tillskrivas hans rebelliska image, men idag är karln 75 år och då tycker man att han borde förvärvat lite visdom och ödmjukhet. Själv tyckert jag Bob Dylan miste sin aura på 1970-talet. När jag såg honom i Göteborg sommaren 1978 var det inget över sig, en diva som stod och plinkade på en elgitarr.

Av Karsten - 21 oktober 2016 17:21

Den ryska hangarfartyget Admiral Kuznetsov passerade tillsammans med sju andra ryska krigsfartyg genom Engelska kanalen på väg mot Medelhavet och kusten utanför Syrien där de ska deltaga i operationerna för att befria Syrien från IS och andra regeringsfientliga rebeller. De ryska fartygen skuggades av engelska marinfartyg. Samtidigt är en annan rysk flottstyrka på väg mot Brisbane och Australien där G20-mötet ska äga rum i helgen.  Eventuellt är syftet att bedriva signalspaning och som en styrkeuppvisning så väst inte glömmer att Ryssland finns. Australiska flottan har sänt ut ubåtsjaktfartyg då man misstänker att även ubåtar kan ingå i flottstyrkan. Någon liknade styrkedemonstration har inte hänt sedan kalla kriget. 


Temperaturen har skruvats upp internationellt sett, sedan USA via CIA stödda rebeller störtat regimerna i Irak, Libyen, Egypten och Tunisien. Läget är värst i Irak och Libyen där det idag råder totalt kaos. Det var när USA försökte störta president Assad i Syrien som Ryssland satte ner foten och blandade sig i leken. Syrien är ända sedan Sovjettiden en allierad till Ryssland och ryssarna har både flygbaser och en flottbas där. Ända sedan Putin kom till makten och skapade lite ordning och reda i Ryssland har USA testat gränserna. Det var när de startade demonstrationerna och oroligheterna på Majdantorget i Kiev vilket ledde till den lagliga regeringens fall som Ryssland såg sig nödgade att ingripa och rädda sin flottbas på Krim. 


Inget av detta framkommer i nyhetsrapporteringen i väst, här ges bara en ensidig bild av Ryssland som den aggresiva parten. Att USA pumpade in 50 miljoner dollar för att finansiera nynazister och kriminella gäng att starta oroligheterna på Majdantorget i Kiev är det i stort sett bara Nya Tider som skrivit om här i Sverige. Dagens nyhetsrapportering är mycket subjektiv och enkelspårig, man har en agenda som går ut på att läsarna ska ta parti för den ena parten - USA. Detta trots att mer och mer avslöjas om USA som en allt annat än demokratisk nation. Man bedriver avlyssning och spioneri mot sin egen befolkning via NSA. Det verkar som den styrande klicken i USA inte skyr några medel när det gäller att kontrollera allmänheten.  Obama är inte ett dugg bättre än Putin.

Av Karsten - 21 oktober 2016 15:16

Kollar på "Olsen banden ser rödt" det danska originalet som Jönssonligan är en exakt kopia av. Egon Olsen leder bandet pricis som Sickan leder Jönssonligan, skillnaden är väl att Egon Olsen klär sig lite elegantare än Gösta Ekman. Istället för en proletär brun basker har han ett grått plomonstop. Jönssonligans Ragnar Vanheden är en exakt kopia på Olsen-bandens  Benny Frandsen, med för korta byxor och löjlig hatt och som rör sig lika spattigt. Har aldrig gillat Jönssonligan då jag alltid tyckt att Gösta Ekman spelar över, det blir för mycket Papphammar över det hela. De danska exteriörerna är också mer trovärdiga då danskarna aldrig gjort sig kända för samma rivningsraseri som svenskarna. Det där att riva gamla fina 1700-talshus och ersätta dem med fyrkanter i glas och betong är en typisk svensk sjukdom, väldigt vanlig hos socialkdemokratiska kommuntoppar. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards