Alla inlägg under april 2018

Av Karsten - 13 april 2018 18:43

Ryssland är nu inne på samma linje som Elake Karsten att det var den brittiska underrättelsetjänsten MI6 som iscensatte ett fejkat klorgasanfall på civila i Douma för att sedan kasta skulden på Bashar Assad och Putin. Den ryska utrikesministern Sergej Larov riktade skarp kritik idag mot väst och sa att Ryssland skulle svara Storbritannien och USA militärt om de tog den falskflaggade attacken som en förevändning att skicka missiler mot Syrien.


Brittiska MI6 var kända redan under kalla kriget för att koka ihop olika intriger med målet att skada Sovjetunionen. Engelsmän har alltid varit ett släkte av arroganta imperialister som tror att de äger hela världen. De fattar inte att den tiden är över och det enda som återstår är den där nersmutsade lilla ön utanför Frankrikes kust i Atlanten. Ja vem vet, snart har de kanske bara halva ön om Skottland beslutar sig för att bli självständiga. Ja också den där lilla biten av Irland som de kallar Nordirland.


Jag har alltid ogillat engelsmän inte minst för deras anskrämligt fula kvinnor. Jag minns när jag var på 14 dagas semester i Tunisien en sommar. Det slog aldrig fel såg man en anskrämlig ful vit kvinna så nog fan var hon brittiska på semester. Jag har hört talas om byar i England med så inavlad befolkning att vissa av befolkningen inte går ut före mörkrets inbrott. För mig är det ofattbart att tyskarna inte lyckades besegra dessa konservativa reliker 1940. Man får skylla det på dilettanten Hitler och hans följeslagare Hermann Göring som var så dum att han började bomba städer istället för att fortsätta bomba flygfält och radarinstallationer.

Av Karsten - 13 april 2018 12:47

Om nu Cambridge Analytica har övervakat Facebook i åratal hur är det då med Twitter? Är det nästa skandal på uppsegling? Själv dissar jag båda två, jag deltar inte i dessa triviala sociala medier. Vi har en president i USA som bedriver sin utrikespolitik via Twitter, något som visat sig ganska ödesdigert för omvärlden. Efter att ha sett ett inslag på TV-nyheterna och sedan i ett affekterat tillstånd sätter sig ner och Twittra något obetänksamt är ingen bra politisk policy. I och för sig tror jag inte Kreml bryr sig så mycket om vad Trump Twittrar om, de vet att det mest är tomma ord för hemmapubliken, den obildade massan som röstat på honom.

 

Själv öppnade jag ett konto i ett av mina nicks på Nätet, efter bara en stund fattade jag att Facebook gått igenom alla mina adresskonton samt hittat min riktiga identitet. Då sa jag upp Facebook direkt, vilket tog tio dagar innan det var helt avslutat. Facebook och Twitter utnyttjar massans aningslöshet när det gäller kommunikation över Nätet samt den kollektiva press sociala medier sätter på individen. Det är precis som om alla bara måste ha ett Facebook eller Twitter konto eller helst båda. Folk gör inget annat än springer runt med näsan nere i sina mobiler och kollar vad som hänt på deras Facebookkonto. Har stött på folk som rastat sin hund och skiter helt i vad det stackars djuret gör då de är full upptagna med att mecka med mobilen.

 

Funderar på att helt gå över till TOR browsern samt börja använda PGP kryptering för all mejl. Det som en gång hyllades som det totala demokratiska mediet - Internet, har nu visat sig vara det mest övervakade av alla medier, men så var det ju också den amerikanska militären som implementerade Internet i form av Arpanet en gång i tiden. Själv började jag använda Internet i mitten av 1990-talet, det var ett djävla bök med telefonmodem som pep och väsnades när de kopplade upp. Sedan kommunicerade datorn med ljudtoner via den vanliga telefonlinjen, det gick inte vidare fort på den tiden 33 600 bps. Bilder var något väldigt sällsynt då det tog evigheter att ladda ner en bild om det nu överhuvudtaget gick. 


Utvecklingen inom detta område har gått rasande snabbt, man bytte snabbt ut telefonledningarna mot optisk fiberkabel och fick med detta bredband. Hastigheten har ökat lavinartat samtidigt som mobiltelefonerna idag är små datorer som via mikrovågor kommunicerar med Nätet. För många har mobilen eller smartphone blivit ett nödvändigt ont som de aldrig lägger ifrån sig. De somnar med den ömt tryckt mot sitt bröst som en snuttefilt.  

Av Karsten - 12 april 2018 22:27

Kan ingen få tyst på den där vedervärdiga radikalfeministen Ebba Witt-Brattström, just nu är hon på storskärm på SVT1:s "Opinion" där man ältar den där förbannade Svenska Akademin. Allt är männens fel enligt denna gamla surfitta. Jag är så in i helvete trött på denna svenska feminism, skicka hela det svenska fittstimmet till Saudiarabien och låt dessa galna wahhabister ge dem lite uppfostran. Här hemma försvarar dessa radikalfeminister med sina vänstersympatier muslimernas rätt till sin kultur och religion trots att den går på tvärs med deras egna värderingar. Hur galet får Sverige lov att bli?

Av Karsten - 12 april 2018 21:02

Sara Danius och Katarina Frostensson lämnar sina platser i Svenska Akademin, egentligen en storm i ett vattenglas. Vad som sker i Svenska Akademin är ganska ointressant precis som allt annat i ankdammen Sverige. Men låt de dumma svenskarna sysselsätta sig med sådana pseudonyheter medan övriga världen förbereder sig för ett storkrig. Vem fan bryr sig om vad det svenska kulturkotteriet sysslar med. Välj in den där dåren Björn Ranelid i akademin så blir hans dröm uppfylld. 

Av Karsten - 12 april 2018 19:02

I SVT1 "Go´kväll" hade man precis ett inslag om hur vi ska klara oss i ett krisläge då el, vatten och kommunikationer inte fungerar längre. Hur förberedda är vi egentligen? Svensken är en varelse som är van vid att staten ordar allt och tar hand om medborgarna. Tänk om det utbryter en storkonflikt som lamslår all handel, det kommer att innebära att våra varulager kommer att vara tömda inom några dygn.


Förr när Sverige var ett jordbruksland som under första och andra världskriget hade vi möjligheten att vara självförsörjande med mat. Då vi inte hade bensin så gick vi över till gengas som bara krävde ved, något som knappast fungerar på dagens moderna bilar med digital tändning och bränsleinsprutning. Vad gör vi när det inte kommer något vatten i kranen därhemma och strömmen är avslagen? Hur många har fotogenlampor och fotogen hemma? Ett fotogenkök är inte heller dumt att ha så man kan värma maten. Ja maten hur många har ett lager av hållbara konserver och pasta eller ris därhemma? Matbutikernas lager kommer snabbt att tömmas. 


Det hemska är att jag tror etniska konflikter kommer att komma i dagen i en krissituation, grupper av muslimer kommer att plundra svenska hem på mat, vatten och andra värdefulla varor. Då vi svenskar förvägras rätten att beväpna oss av en svenskfientlig stat så ligger vi illa till om beväpnade invandrargäng ger sig till att under vapenhot plundra rika svenska hem. Någon polis och militär har vi ju knappast idag, inte tillräckligt många för att stävja plundring i ett krisläge. Varje svensk med självkänsla borde skaffa sig ett illegalt vapen för självförsvar i ett krisläge då vi idag har en stat som inte längre kan garantera de etniska svenskarnas säkerhet.

Av Karsten - 12 april 2018 17:48

USA:s åldrande president Trump vet tydligen inte hur han ska ha det, han kommer hela tiden med motstridiga uppgifter alltmedan hans allierade Storbritannien och Frankrike förbereder sig för krig. Om ett eventuellt missilanfall mot Syrien skriver Trump nu: "Det kan bli väldigt snart eller inte alls". Vi får väl hoppas på det sistnämnda. För säkerhetsskull har man upprättat en krislinje mellan Moskva och Washington för att undvika oavsiktlig konfrontation. 

Frankrikes president Emmanuel Macron går ut i media och påstår att han har bevis för att Bashar Assad och hans regim låg bakom klorgasattacken i Douma samtidigt som ryska experter som nu undersökt området i Douma säger att de inte hittat bevis för någon gasattack.

På mig låter det som allt är ett hopkok av DGSE och MI6 sanktionerat av Theresa May och Emmanuel Macron som vill ha en förevändning för en attack mot Syrien. Hoppas Frankrike och Storbritannien på eget bevåg skickar hangarfartyg till Medelhavet som Ryssland sänker efter en attack, en åtgärd som knappast leder till ett världskrig. Då Argentina sänkte ett brittiskt fartyg under Falklandskriget så drogs inte NATO och USA in i kriget trots att Storbritannien är NATO-medlem. Bestämmer sig May och Macron att själv och på eget initiativ "straffa" Ryssland och Assad så får de skylla sig själv. 

Av Karsten - 12 april 2018 12:30

"Ryssland lovar att skjuta ner varje och alla missiler som avfyras mot Syrien. Var redo Ryssland,för de kommer att komma, vackra, nya och "smarta"! Ni borde inte vara partners med ett gas-dödande djur som dödar människor och njuter av det" Twittrar galningen Trump.

För att hitta en liknade storpolitisk retorik får man nog gå tillbaka till Hitlers hot gentemot England och Frankrike innan andra världskriget utbröt. Det värsta är att när Trump skruvat upp tonläget till denna nivå är det svårt för honom att backa med mindre än att Ryssland gör eftergifter vilket är föga troligt. Ryssland och Bashar Assads regeringstrupper har nu befriat den rebellkontrollerade enklaven Douma i östra Ghouta och har hissat regeringsflaggan över staden. 


Samtidigt har den krigshetsande häxan Theresa May sammankallat till ett extra regeringsmöte där hon förväntas be parlamentet om ett godkännande för ett brittiskt deltagande i en kommande attack mot Syrien. Således kan vi förvänta oss en samordnad attack mot Syrien där USA, Storbritannien och Frankrike deltar. Detta kommer att besvaras av Ryssland med angrepp mot de krigsfartyg som avfyrar missiler mot Syrien, samtidigt som man sätter in elektroniska motmedel mot inkommande missiler och försöker skjuta ner dem. Ett stort antal MI-8MTPR-1 helikoptrar har forslats till  Syrien utrustade med elektroniska motmedel i form av störsändaren Rychag-Av som kan störa ut och förblinda kryssningsrobotar på uppemot 400 kilometer. 

 

Vad Trump inte verkar förstå är att hans storvulna retorik ekar ganska tomt om den inte följs av handling. Putin begriper mycket väl att mycket av det Trump Twittrar om är avsett för den amerikanska hemmapubliken, han vill framstå som en stark ledare. Ryssland aviserade redan innan den påstådda attacken med klorgas i Douma att en falskflaggad attack följd av ett missilangrepp skulle besvaras av Ryssland med motattacker mot alla de vapenplattformar som avfyrat dessa missiler även inräknat amerikanska hangarfartyg.

 

Är det som jag tror så är det någon av rebellgrupperna eller terroristgrupperna som stöds av USA som ligger bakom klorgasattacken och en sådan attack hade knappast genomförts utan sanktion från högsta ort. Om det inte är på det viset så har USA väldigt liten kontroll på sina allierade i Syrien, men jag tror att många av dessa grupper har inbäddad CIA-personal med sig som rådgivare. Förmodligen har både Frankrike och Storbritannien specialstyrkor på plats i Syrien som också kan vara inblandade i dessa falskflaggade attacker med kemiska vapen, allt för att misskreditera Ryssland och regimen i Damaskus.

 

Läget är mycket allvarligt då två kärnvapenstormakter mäter musklerna mot varandra i tredje land på ett så öppet sätt. Sist detta skedde var i Koreakriget på 1950-talet. I Vietnamkriget sköttes kriget av ombud från den kommunistiska sidan. Varken ryska eller kinesiska trupper deltog öppet i detta krig. I Syrien är dock läget ett annat, rysk militär finns på plats och kan bli offer i en amerikansk attack. Likaså kan ryskt och allierat flyg komma i strid med varandra om USA, Frankrike eller Storbritannien väljer att sätta in hangarfartygsbaserat attackflyg. Detta kan mycket snabbt leda till en storpolitisk kris där den nya generationens kärnvapen kan komma att sättas in. Sker detta är världen mycket illa ute då historien har lärt oss att i krig trappar man gärna upp insatserna och steget att sätta in stormakternas arsenaler av ICBM ligger nära till hands.

Av Karsten - 11 april 2018 22:39

Kollade ett program på SVT1 "Grym kemi" som handlade om hur man framställde klorgas och annat kul som användes under första världskriget samt ur man framställer nitroglycerin. Sen var de hos polisen och testade tårgas. Tänkte det var lika bra att kolla gasmasken om det nu utbryter krig, alla prylar fanns där inklusive indikeringspapper 104. Var lite orolig att resårbanden kanske blivit lite slappa av ålder men militären gjorde bra grejer förr. Det gäller bara att inte glömma ta bort gummiskydden så man inte kvävs. Hade militärens första förbandsprylar också, de låg i ett gammalt amerikansk gasmaskfodral för en M9A1. Bäst att vara förberedd på det värsta.

Jag hade en otäck dröm för länge sedan där jag var ute i Malmö och såg en kärnvapenexplosion bortåt Köpenhamnshållet, undras hur kraftig tryckvågen blir i Malmö om de smäller av en 1 megaton laddning över Köpenhamn? Tryckvågen skapar nog en tsunami i Öresund som kommer att skölja över Malmö. Kärnvapen är nog det mest vansinniga människan skapat, men kanske det skall till ett globalt kärnvapenkrig för att de som eventuellt överlever kan starta om på nytt och bygga ett bättre samhälle än detta på kapitalism och ständig tillväxt byggda skitsamhället.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards