Alla inlägg under maj 2018

Av Karsten - 28 maj 2018 11:36

Kollade på "Malou efter tio" på TV4:a där veckans tema är "Ska cannabis legaliseras?" till dagens avsnitt hade Malou von Sivers bjudit in professor Fred Nyberg en av de största jubelidioter Sverige har på området beroendeforskning. I programmet presenterades en Sifo-undersökning som gav vid handen att var fjärde svensk är positiv till cannabis. Huruvida cannabis ska avkriminaliseras eller ej är en politisk fråga men ingen politiker vill ta i frågan då de är fega populister och livrädda att drogmotståndarna ska dissa deras parti. Tänk om AfS tog modet till sig och gick till val med frågan om en legalisering av cannabis, det hade placerat partiet på en annan plats på den politiska skalan då synen på cannabis är positivare i vänsterkretsar. Kan ge mig fan på att de flesta inom SD är fanatiska motståndare till cannabis som de ser som vänsterflum.


Man måste ha i beaktande att svenskarna har hjärntvättats sedan 1960-talet när det gäller synen på droger. Ända fram till nu har synen på droger präglats av moralism, när cannabis dök upp i Sverige på 1960-talet sa man att detta var osvenskt och inte hörde hemma i den svenska kulturen (nä, här var det bara kulturellt att supa skalen av sig). Först nu har man börjat inse att allt droganvändande (inklusive alkohol) kan skapa ett beroende och att detta är att betrakta som ett sjukdomstillstånd och har inget med moral och personligt ansvar att göra. Är man disponerad för droganvändande kan man inte hjälpa det, lika lite som om man kan hjälpa att man är homosexuell.


Visst finns det invändningar mot cannabis produkter i dess olika former, folk under 18 - 20 år bör inte använda drogen då den påverkar hjärnans mognad. Att börja röka cannabis när man är 12 år kan bli förödande, men det är det också om man börjar supa i samma ålder. Cannabis kan även ge upphov till psykoser om personen är i riskzonen, så visst finns det negativa aspekter. Dock skulle ett avkriminaliserande av cannabis vara positivt ur många aspekter, att stämpla en person som brottsling för att denne har en olaglig substans i blodet är inte värdigt en rättsstat och demokrati. En straffmyndig person som grips i Sverige med THC i blodet hamnar i straffregistret. Jag ställer mig frågan, vad fan har staten med att göra vad jag har i mitt blod?


Som läget nu är kontrolleras cannabismarknaden av kriminella gäng som tjänar mångmiljonbelopp på sin verksamhet. Skulle man legalisera cannabis och sälja den på apotek eller på Systembolaget skulle staten tjäna stora summor i skatteintäkter, samtidigt skulle man få en bättre kontroll på användandet och ta ifrån de kriminella gängen en av deras inkomstkällor. Rent socialt skulle man hindra många yngre människor från att komma i kontakt med tyngre droger om cannabis blev mer lättillgängligt och såldes under kontrollerade former. Med ett avkriminaliserande och legaliserande skulle man avdramatisera denna drog och ge den dess rätta plats i samhället. Det är stor skillnad på att röka marijuana från att ta heroin eller amfetamin. Cannabis är inte mer vanebildade än alkohol och man kan inte dö av cannabis överdos till skillnad mot alkohol som man kan dö av i för stor volym.  


Att man legaliserar cannabis i USA är både av politiska och ekonomiska skäl, man ser det som en frihet och rättighet att ta vilka droger man vill samtidigt som det ligger stora pengar i cannabisindustrin. Folk i USA åker till de delstater som legaliserat cannabis och ge därmed dessa stater skatteintäkter som deras egen delstat går miste om. En svensk legalisering av cannabis hade både gett arbetstillfällen och skatteintäkter samt gett staten kontroll över en idag okontrollerad marknad. Man hade även frigjort stora polisiära resurser då polisen kunnat sluta med urinprovtagning  på misstänkta cannabisrökare, man hade kunnat lägga alla resurser på de tyngre drogerna. En legalisering av cannabis är att anpassa sig till verkligheten, oavsett om det är lagligt eller ej så röker folk på. De allra flesta som röker cannabis har inga problem och är inga asociala individer, är det då rätt att kriminalisera dessa så som sker idag?

Av Karsten - 27 maj 2018 23:04

Utan tiden hade ingenting funnits, tiden är upphovet till allt materiellt, till alla elementarpartiklar all materia. Innan Big Bang fanns ingen tid, det fanns inget förflutet och ingen framtid, det fanns inget rum inga riktningar. Med Tidens tillblivelse skapades Big Bang och sedan dess är allt bundet till Tiden.



När Arjuna frågar Krishna vem han är svara Krishna: "Jag är tiden, världarnas förstörare och jag har kommit för att engagera alla människor". Bhagavad Gita kap. 11 vers 32.


Gud är tiden, ty vi är alla bundna av tiden, ingenting är bestående ty med tidens gång kommer allt att förintas och upplösas. I begynnelsen var Tiden och med den skapades allt.

Vi tror att allt skapades för 13,798 miljarder år sedan, sedan dess har tiden tickat sekund för sekund med mänskliga mått mätt. Vi vet att allt har sin utmätta tid och att allt upplöses till sina ursprungliga partiklar till slut. Vi brukar säga att vi lever i ett rumtidskontinuumet eftersom rum och tid är en sammanhängande enhet, vilket bevisas av att utan tiden hade rummet inte existerat.


Tiden finns alltid så länge rummet existerar, men tiden är relativ enligt den allmänna relativitetsteorin som postulerar att gravitation och hastighet påverkar tiden, detta brukar man kalla för tidsdilatation. Vid höga hastigheter går tiden långsammare speciellt i hastigheter som närmar sig ljusets så går tiden märkbart långsammare. Detta brukar man ibland kalla tvillingparadoxen då man tänker sig två tvillingar där den ene beger sig iväg i en rymdfarkost som färdas nära ljushastigheten medan den andre stannar kvar på jorden, då den tvilling som åker iväg kommer tillbaka till jorden har han åldrats mindre än sin tvillingbror som stannade kvar på jorden. På samma sätt går tiden långsammare då gravitationen ökar så rent faktiskt går tiden lite, lite snabbare på Mount Everest än nere vid havsytan då toppen av berget befinner sig längre från jordens gravitationscentrum.


Intressanta fenomen som är värda att fundera över istället för att kasta bort sin tid på struntsaker och världsliga banaliteter.

Av Karsten - 27 maj 2018 18:14

Efter att Tommy Robinson efter en blixtsnabb skådeprocess dömts till 13 månader fängelse för störande av allmän ordning, har nyheter kommit att han attackerats av muslimer i fängelset. Något som den brittiska staten säkert räknat med och därför låtit placera Robinson på en öppen avdelning utan det skydd han borde ha fått. Risken är nu stor att han mördas av muslimer i fängelset. "Brottet" han begått var att han live-sänt utanför en domstol där en grooming-rättegång med muslimer inblandade pågick. 

Mördas Robinson av muslimer inne på fängelset kommer han snabbt att få martyrstatus i stora delar av den engelska allmänhetens ögon. Det var motståndet mot massinvandringen till England som ledde till Brexit så många står nog på Robinsons sida. Premiärminister Theresa May är stort sett inte bättre än sin kollega i Nordkorea Kim Jong-un, en ledare som skiter i rättssäkerhet, yttrandefrihet och tryckfrihet.

Av Karsten - 27 maj 2018 17:01

England har nu tagit steget fullt ut och infört det som utmärker en totalitär stat, nämligen censur för tidningar att skriva om ett rättsfall. Den brittiska aktivisten och journalisten Tommy Robinson live-sände utanför en domstol där det pågick en grooming-rättegång med flera muslimer inblandade anklagade för trafficing, våldtäkt m.m Robinson greps av polis och ställdes inför en blixtinkallad jourdomstol och dömdes till 13 månades fängelse för störande av allmän ordning. En domare utfärdade ett förbud för alla tidningar att skriva om fallet Robinson. 

Redan idag pågår liknade skådeprocesser i Sverige där 70-åriga pensionärer som skrivit fel ord för svarta människor på Facebook dömts till dryga böter, det är bara en tidsfråga innan de döms till fängelse istället.

Vill vi inte att något liknade ska hända i Sverige så ska vi rösta på Alternativ för Sverige, som kommer att avskaffa "lagen om hets mot folkgrupp" och värna om yttrade och åsiktsfrihet.

 

Av Karsten - 26 maj 2018 22:12

Har kollat Miljöpartiets kongress till och från, man orkar ju inte höra deras verklighetsfrämmande dravel någon längre tid, de säger ju samma smörja allihop. De vill fortsätta höja bensinskatten och några ville fördubbla flygskatten utom de som bodde i Norrland. Alla i partiet vill återgå till svängdörrspolitiken när det gäller asyl- och flyktingpolitik, alla ska få komma hit och alla ska få stanna. En subba ville att de asylsökande som kände sig hemma i Sverige och hade skaffat sig vänner här per automatik skulle få stanna, hon kallade det en ny form av anknytningsärende. De som tänker rösta på Miljöpartiet i tron att de ska rädda miljön och klimatet måste vara förståndshandikappade. 


Jag minns när de startade partiet det var en massa skogsmullar i bylsiga koftor och näbbstövlar som inte visste ett smack om politik, de skulle rädda världen genom att stänga Barsebäck. Visst det var djävligt korkat att bygga ett kärnkraftverk mitt i Öresundsregionen, men gjort är gjort och det var kapitalförstöring att stänga det. Men det kan skattebetalarna tacka miljömupparna för. Så vad ni än gör rösta inte på Miljöpartiet, denna lilla vänsterextrema sekt.

Av Karsten - 26 maj 2018 18:22

Miljöpartiet måste vara det parti som samlat de mest korkade politiker och medlemmar i sina led. De tror att man kan rädda världen genom att sortera sopor och ha skyhöga bränsleskatter i lilla Sverige. De förstår inte att det största problemet är överbefolkningen på vår jord, ju fler människor desto mer utsläpp och sopor. Finansmarknaden har ett intresse av att jorden är överbefolkad då de bara bryr sig om att det ska finnas så många konsumenter som möjligt, men alla sådana parametrar låssas MP inte om. Det var någon på Twitter som liknade MP:s politik vid att man själv går och steriliserar sig för att grannen har för många barn. Det är en bra liknelse då det inte spelar någon roll om Sverige inför världens hårdaste miljöregler så länge USA och Kina envisas med att elda upp kol som de gräver upp.


Hade man börjat miljöpolitiken med att kräva ett globalt enbarnsprogram och tvångssterilisering av befolkningarna i de länder där man är för okunnig och dum för att förstå vådan av överbefolkning så hade man börjat i rätt ände. Färre människor innebär färre utsläpp, färre antal bilar och mindre mängd sopor och annat avfall. Enkel matematik. Man lyckades stoppa freon utsläppen som hotade ozonskiktet och lyckades krympa ozonhålet över Antarktis, nu hotar hålet att växa igen då många fattiga länder åter använder freon i bland annat kylskåp. Det är befolkningstillväxten i de fattiga länderna som utgör det största miljöhotet. Men eftersom människan är helig och okränkbar enligt PK-religionen så talar man överhuvudtaget inte om detta problem. Bara tanken på tvångssterilisering är motbjudande för en Miljöpartist. 


Därför är det bäst att få bort dessa dårar från den svenska politiska scenen, de halkade in på ett bananskal 1981 låt dem halka ut 2018.

Av Karsten - 26 maj 2018 11:46

Visste ni att de cirka 50 000 romer som finns i Sverige årligen kostar samhället 12,4 miljarder kronor? Det blir ungefär 2 000 kronor per skattebetalare och år. Om detta och mycket mer om romerna kan man läsa i senaste numret av Nya Tider, de har tre sidor om det romska problemet. Staten har tillsatt en utredning som enligt Kulturdepartementet ska resultera i ett romskt centrum som enligt mig ska cementera romernas offerroll i samhället. I utredningen fokuserar man ensidigt på svenskarnas negativa syn på romer och nämner inte med ett ord romernas egen kriminalitet och asociala inställning till samhället. Man slår i utredningen fast att romernas utanförskap enbart beror på svenskarnas antiziganism och ovilja att ge dem anställning inom den öppna arbetsmarknaden.

I den 292 sidor långa utredningen slår man bland annat fast att: "Svenskarna är rasistiska och fördomsfulla mot romerna, vilka på grund av sin oskuldsfulla (?) natur har svårt att värja sig mot det grundlösa hat de utsätts för.  Romerna uthärdar stoiskt sitt martyrskap, men men kan inte undgå att drabbas av rättmätig misstro mot majoritetssamhället till följd av sitt oerhörda lidande, och hamnar därför i utanförskap". 


Värre dravel får man leta efter, men så är det också Thomas Hammarberg som hållit i trådarna bakom utredningen. Har man som utgångspunkt att ge en hel folkgrupp martyrstatus utan att göra den minsta ansats till att granska om gruppen själv har någon skuld till den negativa syn majoriteten har på dem så är man allt annat än objektiv och sanningsenlig. Många av de romer som deltog i utredningen är själva brottsbelastade, något som verkar vara helt okej i dessa sammanhang annat är det om någon riksdagskandidat för SD blir påkommen med exempelvis en rattfylla.

Så länge man vägrar granska båda sidorna av medaljen så kommer man inte att lösa några problem utan bara cementera romernas utanförskap. Det är rent oförskämt av staten att publicera en utredning där svenskar ensidigt utpekas som orsaken till ett problem. 


Sanningen är att mycket av den rasism och ovilja som riktas mot romerna kommer från invandrare med svenskt medborgarskap som kommer från de forna öststaterna och Balkan. Ett av de fall som NT redovisar där en romsk tiggare i Kista Gallerian blev "hotad med vapen" och besprutad med tändvätska visade det sig att gärningsmannen var en arbetslös missbrukande halviranier utan något politiskt intresse som sade sig ha fått nog av romernas beteende. Man talar mycket idag om fejknyheter, skulle man inte också tala om fejkundersökningar? Om man utan att granska romernas egen skuld i utanförskapet och ensidigt lägger hela skulden på svenskarna så är det fejk, båg och osanning.


Då jag själv kommit i kontakt med många romer vet jag hur de tänker och vilken inställning de själva har till samhället, de har en i grunden asocial inställning som går ut på att så mycket som möjligt utmåla sig själva som offer och utnyttja detta martyrskap till att kräva samhället på sitt uppehälle. Jag gömmer aldrig när jag var på Bostadsförmedlingen i Lund och satt och väntade på min tur, då kommer en romsk familj in och mannen går fram till receptionen och säger: "Vi ska ha en fyrarummare!", varpå kvinnan i receptionen säger: "Vi har inga fyrarummare så där på stört", den romske mannen fortsätter bara att upprepa sitt: "Vi ska ha en fyrarummare". Detta ger en bild av hur romerna ser på sig själva och det svenska samhället, de är kravmaskiner som utnyttjar den offerroll den svenska kulturmaffian gett dem.

Av Karsten - 25 maj 2018 19:09

Feras Alnadim, Mahyr Asawda och  Yaser Hayatleh är namnen på de unga män som kastade in bensinbomber mot synagogan i Göteborg, låter det som namnen på tre medlemmar i NMR eller några unga blåögda skinnskallar med nazistsympatier? Knappast, det där med antisemitismen i Sverige är ett riktigt troll i media då man försöker ge sken av att det är nynazister som ligger bakom all antisemitism när det i själva verket är radikala islamister. 

Man är så paniskt rädd att de antimuslimska stämningarna ska sprida sig i samhället att man gör allt för att dölja brott begångna av muslimer. Alla gruppvåldtäkter i Sverige begås av antingen araber eller afghaner och i några fall av somalier. Skedde någon gruppvåldtäkt tidigare så rörde det sig om en till medvetslöshet berusad raggarbrud som blev våldtagen av ett gäng raggare men det var många, många år sedan något sådant skedde och det anmäldes nästan aldrig.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards