Alla inlägg den 12 mars 2018

Av Karsten - 12 mars 2018 21:38

Kollade "Vetenskapens värld" om eventuellt liv på planeten Mars i form av mikrober och svampar. Tanken slog mig , tänk om det funnits högre formen av liv på Mars som utplånats genom en katastrof och bara mikrober har överlevt. Skulle en sådan katastrof drabba jorden skulle förmodligen mikroberna vara det enda som överlever. Jorden skulle då se ut som Mars idag, en totalt livlös planet där stormar rasar i den syrefattiga atmosfären. Det hade varit fantastiskt om framtida besökare på Mars hittar lämningar efter högre livsformer i form av fossiler under ytan. Finns det liv på Mars i form av mikrober så vimlar universum av liv.


Jag håller med Carl Sagan när han sa att sannolikheten för att jorden är den enda planeten i universum med liv är lika sannolikt som att man kastar upp tusentals tegelstenar i luften och när de ramlar ner bildar de en perfekt gotisk katedral. Naturligtvis finns det andra planeter med liv. Vi vet att med rätt sorts sol och med planeter på rätt avstånd från denna sol och med vatten är sannolikheten för att det ska bildas organiska molekyler enormt stor. Anledningen till att vi värjer oss mot tanken på liv ute i universum är vår sinnessjuka religion med en skapande Gud som gett upphov till allt. Det finns för många religiösa dårar bland arten människa. Det var inte för så många hundra år sedan som man brände folk på bål om de påstod att jorden kretsade kring solen.


Ett besök av intelligenta varelser med rymdteknik skulle vara den största händelsen i mänsklighetens historia, ett sådant besök hade skakat om alla religioner och förmodligen betytt deras undergång. Vem vet kanske fick jorden besök för 7 - 8 tusen år sedan, besök som gav upphov till det vi kallar civilisation. Kanske är det dessa besökare vi idag kallar gudar och änglar. Själva står vi vid begynnelsen av rymderan, vi har lyckats konstruera primitiva farkoster som tagit sig till planeterna i vårt eget solsystem. När tysken Werner von Braun konstruerade Saturnus V raketen gjorde han det med tanken att den skulle kunna ta en farkost till Mars. Saturnus V är klart överdimensionerad för en månfärd. Förmodligen är det endast ett besök av överlägsna varelser från en avlägsen civilisation som skulle kunna få mänskligheten att ta sitt förnuft till fånga och börja inse sin plats i universum.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards