Alla inlägg den 18 mars 2018

Av Karsten - 18 mars 2018 21:02

Vad fan bryr sig Putin om ifall Frankrike inte erkänner de röster Putin fick av den ryska befolkningen på Krim. Frankrike hävdar att Krim tillhör Ukraina, detta är en sanning med modifikation. Krim-halvön tillhörde Tsarryssland och den Ryska delrepubliken av Sovjetunionen fram till 1953 då Nikita Chrusjtjov som själv var ukrainare lät Krim och Donets tillfalla den Ukrainska delrepubliken. Att väst så ihärdigt hävdar att Krim tillhör Ukraina har rent geopolitiska mål. Skulle Ukraina bli EU-medlem och gå med i NATO skulle den ryska Svarta Havsflottans hemmabas Sevastopol tillfalla väst och NATO något som Putin till varje pris ville undvika.

 

Själv skiter jag i vad svenska politiker och vad franska politiker tycker, det var bra att det ryska folket fick en ledare som Vladimir Putin. En stark man som byggt upp Ryssland ur de spillror som återstod efter att oligarker (läs judar) plundrat landet på dess tillgångar under fyllot Jeltsins vanstyre. Folk i väst är offer för ett smutsigt propagandakrig där man maniskt siktar in sig på alla fel Ryssland gjort och helt bortser från den aggressiva kriminella utrikespolitik USA fört. Brotten i Vietnam tycks helt vara glömda, brott långt värre än de ryssarna gjort sig skyldiga till i Tjetjenien. Polariseringen har gått så långt att man numera ser allt i svart eller vitt, ont eller gott, någon gråzon existerar inte. 

 

Det är patetiskt när SVT baserar sin rapportering från det ryska valet på vad två studenter och några rättshaverister säger. Påståenden om att arbetsgivare bussat sina anställda till vallokalerna (det var ju snällt av dem). Skiljer det sig från när socialdemokratiska valarbetare i Sverige "hjälper" senildementa på ålderdomshem att rösta "rätt"? Sopa rent framför den egna dörren först. 

Av Karsten - 18 mars 2018 19:30

Så är Facebook åter på tapeten, både i USA och i Sverige och detta i samband med presidentvalet i USA ochg det kommande valet i Sverige. Via Facebook kartlägger man medborgarna, tre av fyra svenskar finns på Facebook. En moderat riksdagsman som intervjuades med anledning av detta i Rapport sade att det påminde honom om George Orwells romaner "Djurfarmen" och "1984" där marknaden och andra krafter kartlägger medborgarna in i minsta detalj, något han fann skrämmande. 


En som inte finns på Facebook eller Twitter är Elake Karsten och inte heller den person som döljer sig bakom detta nick. På ett tidigt stadium förstod denna kloka och insiktsfulla person att Facebook var något suspekt som rotade i adresslistor och annat som fanns i folks datorer och mobiler. Internet som en gång lanserades som det mest demokratiska instrument som fanns kom med tiden att bli det ultimata övervakningsinstrumentet. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards