Alla inlägg den 18 juli 2018

Av Karsten - 18 juli 2018 14:27

Den lag i Regeringsformen 2:24 som Morgan Johansson tänker åberopa som underlag för ett förbud mot "nazistiska" organisationer är i sin förlängning ett hot mot hela vår yttrande och åsiktsfrihet. Detta tycks bara Vänstern ha insett som satt ner foten och säger nej. Expressen skrev ironiskt att hade lagen funnist när SD var ett litet och marginellt parti så hade Åkesson blivit gripen varje gång han arragerade ett möte, idag stöder SD lagförslaget då de vill ha bort konkurenter som AfS och MED. Så lågt har dagens SD sjunkit, det trodde man aldrig att man skulle få uppleva.


Regeringsformens andra kapitel, paragraf 24, andra stycket, har man rätt att förbjuda sammanslutningar som ”innebär förföljelse av en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller liknande förhållande”. Formuleringen har funnits sedan 2010 men har ännu inte tillämpats. När jag läser formuleringen kan jag inte låta bli att fundera över om den gäller även muslimska grupperingar som förföljer svenska skolbarn för att de äter griskött eller kallar svenska skolflickor "svennehoror" eller det är som vanligt ur juridisk synvinkel är vi svenskar ej att betrakta som folkgrupp så det är fritt fram för araber och somalier att spotta på och okväda oss.


I sin förlängning kommer denna lagtolkning att innebära att alla åsikter som den styrande falangen anser utgör kritik av kränkande art mot invandrargrupper att kunna leda till straff. All kritik mot främlingar som gruppvåldtar svenska kvinnor eller rånar svenskar för att förnedra dem kommer att tystas. Det kommer i sin tur leda till ett växande hat i det tysta , ett hat som mycket väl kan explodera i våld av sådan dignitet att staten inte förmår göra ett dugg. Polis och rättsväsende kommer att få fullt upp med att lagföra alla som kommer att anges av den självutnämnda pöbel på Nätet som säger sig gå "de godas ärenden" eller stå på "de godas sida". 


Det mest intressanta ur juridisk synvinkel är vem eller vilka som har tolkningsföreträdet att avgöra vilka sammanslutningar som ska innefattas av lagen. Att den har sin udd riktad mot NMR torde det inte råda någon tvekan om, men vilka fler regimkritiska organisationer kommer att bli måltavla för denna nya gummiparagraf. Med denna lag och lagen om hets mot folkgrupp har man byggt upp ett effektivt verktyg att krossa yttrande och åsiktsfriheten i Sverige för gott. Antagligen kommer det att växa upp militanta motståndsrörelser runt om i vårt land och våldet kommer att öka ännu mer. För jag har svårt att tänka mig att islamistiska våldsbejakande sammanslutningar kommer att omfattas av lagen. De styrande aktar sig nog för att förnärma närmare en miljon invånare.

Av Karsten - 18 juli 2018 13:09

Det är märkligt att det brinner i stort sett i hela Sverige men inte i våra grannländer Norge, Finland och Danmark. Har inte torkan drabbat dem också? Eller finns det en annan faktor som man vill tiga om? Kan det vara så att en massa missnöjda asylsökande går ut i markerna och sätter fyr? Eller nyanlända som går ut och grillar och inte förstår att fnösktorr undervegetation brinner bättre än ökensand och busklandskap? Enligt Aftonbladet misstänks många av bränderna vara anlagda.


Det verkar finnas en massa allvarliga fel i Sverige, fel som lyser med sin frånvaro i våras nordiska grannländer. Varför har man inte varit förutseende och satsat på bättre brandförsvar mot skogsbränder i Sverige trots varningar om klimatförändringar redan 1997? Stora delar av norra Sverige består av stora skogar och man vet att vid extrem torka så utbryter lätt skogsbränder ändå verkar man inte ha förberett sig på att sådana skulle kunna utbryta. Vi verkar ha inkompetenta personer i ledande ställning. Bara en sådan sak som att anställa stolpskottet Dan Eliasson som chef för MSB trots att han misslyckats på alla tidigare chefsposter han haft.


Vid inköpet av räddningshelikoptrar valde man ett alternativ som definitivt inte passade det svenska klimatet, den bakomliggande orsaken verkar vara en mutaffär.  Den svenska regeringen verkar vara för stolt för att be grannländer om hjälp, Ryssland har till exempel utmärkta plan för bekämpning av stora skogsbränder. Men av politiska skäl är det bättre Sverige brinner upp än att be Putin om hjälp. Maken till inkompetens och oduglighet får man leta efter, det är en skam att en modern industrination som Sverige håller sig med en maktelit som så totalt saknar ledarförmåga. Det vi ser nu i samband med skogsbränderna är samma fenomen som uppstod vid tsunamikatastrofen i Thailand, ett velande och snackande om allt man ska och tänker göra men som inte blir gjort i slutänden.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards