Direktlänk till inlägg 13 juli 2018

Polarisering

Av Karsten - 13 juli 2018 12:41

Den politiska polariseringen i Sverige är så långt gången att det inte finns något utrymme för debatt längre. De båda ytterligheterna står nu på var sin bergstopp och vrålar ut sina budskap med megafon. Den stora frågan som delar Sveriges medborgare är invandringen och mångkulturen.
På ena sidan har vi godhetsapostlarna som tror man kan hjälpa världens fattiga och outbildade genom att ge dem en fristad i Sverige och ösa över dem all den välfärd generationer av svenskar slitit ihop till. För dem är öppna gränser en självklarhet, folk ska få bosätta sig var de vill och automatiskt komma i åtnjutande av välfärden i de industrialiserade länderna, som ursäkt framför man någon kolonial skuld som västvärlden har.


På den andra sidan står de värdekonservativa som vill vrida klockan tillbaka och få igen det homogena folkhemmet. För dem är lösningen att hjälpa på plats, skicka pengar och annan form av hjälp till de länder som är i behov av detta och till flyktinglägren. Det finns även de som inte alls vill skicka hjälp utan folk får klara sig bäst de vill och skylla sig själva att de misslyckats med att skapa den solidaritet och sammanhållning som fordras för att bygga en välfärdsstat.

Rent krasst och ekonomiskt så kan man hjälpa fler om man hjälper på plats på grund av de lägre kostnaderna för arbetskraft och annat i dessa länder. Att låta folk komma till Sverige och sedan skämma bort dem med dyra kläder,mobiltelefoner, datorer och annat ger bara fel signaler och skapar en bild av kravlös tillvaro.


Ett av kardinalfelen politikerna gjort är att de inte gjort en konsekvensanalys av sin politik och sitt sätt att resonera kring asyl- och flyktingfrågor. Man har istället byggt upp ett luftslott baserat på begrepp som "rätt värdegrund" och "politisk korrekthet" och för att förstärka detta skapat lagar som den om "hets mot folkgrupp" som i stort sett bara har ett syfte och det är att förhindra all kritik av den förda politiken.

Hade man gjort en konsekvensanalys för 30 år sedan så hade man för det första kommit fram till att det givetvis fanns ett tak för hur många Sverige kunde ta emot och samtidigt kunna garantera dem en integrering in i det svenska samhället. Man hade insett för att ta del av den svenska välfärden så måste man ställa hårda krav på dem som kommit, framför allt lära sig språket och komma in i arbetslivet. Det viktigaste av allt skulle ha varit att skilja ut dem med flyktingstatus från dem som bara sökt sig hit av ekonomiska och materiella skäl. De sistnämnda skulle avvisas efter en snabb handläggningsprocess.


Hade man gjort en sådan konsekvensanalys istället för att ägna sig åt önsketänkande så hade många av dagens problem varit ur världen, ja de hade aldrig uppstått. På den juridiska fronten skulle kriminell verksamhet omedelbart lett till indraget uppehållstillstånd och utvisning oavsett konsekvenserna för den utvisade. Detta hade sänt signalen att i Sverige accepterar vi inte denna typ av människor.

Istället har vi fått en helt ohållbar situation där "godhetsapostlarna" letar efter allehanda förmildrande omständigheter då någon asylsökande eller invandrare begår brott. Man pratar om socioekonomiska förhållanden och rasistiska attityder hos svenskarna som drivit individen till att begå brott. Man blunda för den omvända rasismen där i första hand muslimska unga män begår personrån mot svenskar enbart för att förnedra dem, eller våldtar unga kvinnor. De straff de får står inte alls i proportion till gärningen, på grund av låg uppgiven ålder döms de till LVU och hamnar på något hem där de bara ställer orimliga krav och hotar personalen.


Om dessa två ytterlighetsgrupper fortsätter med sin konfrontationspolitik som i stort sett bara går ut på att kasta skit på varandra så kommer den negativa spiralen bara att fortsätta. Man måste börja med konstruktiva samtal och en öppen debatt där man lägger korten på bordet. Framför allt erkänna att den svenska asyl-och flyktingpolitiken gått fruktansvärt snett och lett fram till dessa 163 "särskilt utsatta områden" på vanlig svenska "invandrargetton" som varit förödande för integrationen.
För att komma till rätta med problemen måste delar av dessa förortsgetton tömmas på de mest dysfunktionella, de som istället för att låta sig integrerats byggt upp parallellsamhällen med egna lagar och normer. I den mån det går bör de fråntas medborgarskap och uppehållstillstånd och utvisas ur Sverige då de utgör ett långsiktigt socialt säkerhetshot.


Vi måste få ett stopp på den mentalitet som genomsyrat media där godhetsapostlarna oemotsagda får predika sitt budskap om gränslös altruism och humanism. Det finns gränser även för humanismen, det vet alla med lite intelligens. Bara för att man inte tillämpar gränslös empati och humanism betyder det inte att man är "nazist". Det måste bli ett slut på detta att kasta ur sig epitet som rasist, fascist och nazist så fort någon inte håller med i alla galenskaper som ytterlighetsvänstern odlar. Fortsätter utvecklingen som nu med fortsatt politisk polarisering och total brist på debatt över åsiktsgränserna så kommer det svenska samhället att falla samman och vi kommer att få en verkligt otäck utveckling som kan påminna om den i 1930-talets Tyskland och det tror jag ingen kommer att vilja ha mer än en lite klick bland nynazisterna och kommunisterna.

 
 
Ingen bild

Magnus Ström

1 oktober 2018 12:24

Att vara motståndare mot muhammedaniseringen och afrikasienfieringen af Sverige, af Europa och af Västverlden är ingalunda någon ytterlighetsposition, utan den sjelfklart enda, som en anständig Europé kan hafva. Extremisterna äro blott promuhammdanerna och afrikasienisterna; deras hatraseri mot västverlden och mot Européerna och deras kärlek till muhammedanismen, våldtäkter och bisarra rasdyrkan af afrikaner och asiater under det vänsterreligiösa kultnamnet "mångfald", allt det utvisar dem som de värsta extremisterna, illdådarna och afskummen i västerländsk historia. Polariseringen är helt deras förskyllan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karsten - 30 augusti 2022 00:00

Mycket skit som händer i vårt förr så trygga samhälle. Har mest hängt på Twitter de senaste åren. Det jag gillar med bloggen är att man kan ta ut svängarna lite mer här samt att censuren inte är lika hård som på Twitter. Det är egentligen för djävlig...

Av Karsten - 6 maj 2022 02:14

Vad som präglar vår tidsålder är ytlighet. Det finns inget djup i tillvaron, de flesta människor ägnar sig åt flärd och flams, förutom de stackare som ägnar all sin tid åt att få ihop till livets nödtorft och det är rätt många idag. Var tog andlighet...

Av Karsten - 2 maj 2022 19:21

Britterna berömmer sig över att de segrade över de hemska nazisterna som utförde de mest diaboliska exeriment på levade människor i sina läger. Sedan visar det sig att dessa britter eller engelsmän inte är ett dugg bättre själva. 1957 skickade den ...

Av Karsten - 30 mars 2022 22:54

Att tro att Putin bara är ännu en i raden av galna envåldshärskare är att göra det enkelt för sig. Visst har han drag av galen diktator över sig, men han är nog slugare än så. Vladimir Putins bakgrund i KGB som kontraspion har satt sin prägel på hono...

Av Karsten - 30 mars 2022 19:49


Den flygplansformation bestående av två Su-24 Fencer eskorterade av två Su-27 Flanker påstås nu ha varit utrustade med kärnvapen. Attackplanet Su-24 Fencer är utrustat med 8 yttre bommar och saknar inre bombrum, så det måste vara dessa 2 plan som bur...

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards