Alla inlägg den 7 februari 2018

Av Karsten - 7 februari 2018 18:57

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är inget annat än en barbar som går i samma fotsteg som IS då han beordrat sitt bombflyg att förstöra tempelruiner från 1 300 år f.Kr i Syrien. Den 23 januari bombade turkiskt stridsflyg det 3 300 år gamla bronsålderstemplet Ain Dara som ligger på en 25 meter hög kulle i närheten av byn Ain Dara som gett namn till ruinen. Lämningar ovärderliga för hela mänskligheten har förstörts av denne turkiske barbar. Han följer samma recept som IS som förstört ovärderliga arkeologiska lämningar i Syrien eller talibanerna i Afghanistan som sprängde tre jättestatyer av Buddha. 

 

Kritiken från västliga medier har varit väldigt lågmäld då Turkiet när som helst kan hota med att åter öppna sina gränser för nya flyktingvågor och låta dessa översvämma Europa. Egentligen borde man bomba Hagia Sofia i Istanbul men det vore att sänka sig ner till samma låga nivå som Erdogan själv. Detta att islamistiska despoter och terrorister ger sig till att skövla kulturmärken som tillhör hela mänskligheten visar bara vilka primitiva vildar de är. Turkiet hyser sedan länge ett hat mot Syrien och den syriska identiteten och angreppet mot Ain Dara kan ses som ett led i detta hat, man vill utplåna det syriska kulturarvet.

 

Man får verkligen hoppas att USA och NATO har förstånd nog att flytta de kärnvapenstridsspetsar som förvaras på Turkiets territorium innan Erdogan får för sig att bemäktiga sig dessa och låta sina tekniker omprogrammera koderna till dem. Erdogan är att betrakta som en envåldshärskare med planer på att utvidga Turkiets "lebensraum". Man kan spekulera i huruvida statskuppen mot honom själv även var iscensatt av honom själv i syfte att omvandla Turkiet till en totalitär nation. USA och NATO borde utesluta Turkiet ur försvarspakten och låta Ryssland ta hand om krossandet av Turkiets stormaktsdrömmar.

 

(PS Djävla skiteditor här på bloggplatsen.se när man skriver ett g med brevis så blir det ett å när man publicerar det)

 

 

Av Karsten - 7 februari 2018 13:06

President Donald Trump börjar förete allt mer likheter med en annan ledare, Adolf Hitler, när han nu kräver en militärparad i Washington till hans ära. Meningen är att för omvärlden visa upp USA:s militära styrka, ungefär som Hitler gjorde i Berlin den 20 april 1939 på sin femtioårs dag då en flera timmar lång militärparad drog fram genom stadens huvudgata. 


Då Trump aldrig riktigt trodde att han skulle bli vald till president men mot alla odds blev det har detta stigit honom åt huvudet, han går nu i föreställningen att han är det bästa som hänt USA och vill på alla sätt manifestera detta. Det hela är en otäck utveckling, man har bland annat moderniserat sina kärnvapen och framställt mindre sådana avsedda att användas på slagfältet. De amerikanska atomubåtarna ska bland annat utrustas med denna typ av kärnvapen.  Bara tanken på att använda taktiska kärnvapen i en militär konflikt är totalt vansinne.


Att världens militärt starkaste stormakt styrs av en 70-årig oförutsägbar ledare med en impulskontroll som en femåring är mycket oroande. Vi får verkligen hoppas att det finns en militärledning i USA som inte blint följer de order som Trump ger om de uppenbart hotar att ge upphov till ett globalt kärnvapenkrig. Det är nog många som kommer att dra en lättnadens suck den dag Trumps tid som president är över.

Av Karsten - 7 februari 2018 11:57

Elon Musk grundaren av bilmärket "Tesla" och "Space X" har med sin nya jätteraket "Falcon Heavy" skickat ut en sportbil av märket Tesla i omloppsbana kring solen. Vad meningen är med att skicka en sportbil i kretslopp kring solen förstår jag inte. Huruvida det medföljde en förare till bilen framgår inte av Text-TV inslaget. Det hela har lite av hybris och något grandiost över sig, Elon Musk vill väl att hans Teslabil för all evighet ska kretsa kring solen och att eventuella framtida besökare av vårt solsystem ska hitta den och förstå att någon av systemets planeter varit bebodd av tekniskt avancerade varelser.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards