Alla inlägg den 9 februari 2018

Av Karsten - 9 februari 2018 18:16

Har funderat lite kring de här helikoptrarna som svenska försvaret har köpt in, de som kostar 200 000 kronor i timmen att flyga. Det är lika mycket som många pensionärer har i årsinkomst, är det riktigt klokt? Finns det inte viktigare saker att lägga skattepengarna på än inköp av 18 stycken högteknologiska helikoptrar som är så dyra att flyga så man redan nu funderar på att stoppa dem i malpåse? Något har spårat ur i det svenska samhället, man gör prioriteringar som är oförsvarliga.


Som detta att överösa de ensamkommande "flykting" barnen med lyx som spelplattformar och dyra smartphone samt att de får bo i familjehem till enorma kostnader. Sätt dem i husvagnar som man gör med andra flyktingar och använd pengarna till att ge de som byggt upp välfärden en rimlig pension. Varför ska dessa små parasiter från Afghanistan ha dyra Adidas eller Nike skor och dyra märkesjeans? 


Den styrande makteliten i samarbete med medias vänstervridna journalister har styrt skutan Sverige i helt fel riktning. Man premierar dem som aldrig betalt in en enda skattekrona på bekostnad av dem som slitit i hela sitt liv. Enligt den nyligen avlidne professor Hans Rossling så kostar den svenska flyktingmottagningen årligen lika mycket som FN:s hela flyktingbudget. Detta får en att fundera på vad som rör sig i skallen på den svenska makteliten, eller står det helt still? De kanske saknar hjärna och empati för det egna folket? 

Av Karsten - 9 februari 2018 17:39

Såg precis ett intressant föredrag av en professor Manfred Spitzer om sambandet mellan digitaliseringen och fördumningen bland de unga. Det har visat sig vid studier bland annat vid den amerikanska militärakademin West Point att eleverna lärde sig bättre genom att läsa ur böcker än att använda läsplattor eller datorer. Detta faktum tycks helt ha förbigått Gustav Fridolin (Mp) som har datoriserat den svenska skolan, istället för att lära sig ur läroböcker ska ungarna sitta och Googla idag. Inte konstigt att Sverige rasat ner i PISA mätningarna. Samma sak gäller mobiltelefonerna eller smartphones dessa stör eleverna genom sin blotta närvaro, bara att ha sin smartphone liggande på skolbänken drar uppmärksamheten från lektionen. Hela den hysteri som skapats kring de så kallade sociala forumen på Nätet, Facebook, Twitter och Instagram har gett upphov till psykisk ohälsa hos den unga generationen. 


Den unga hjärnan har inte den självsäkerhet som den vuxna hjärnan har vilket gör den mycket känsligare för kritik och ren mobbning något som tycks vara ganska vanligt på sociala forum. En smartphone skapar också en känsla av att du hela tiden måste vara med, du måste hela tiden kolla alla ställen du gjort inlägg eller tyckt till på och vilken reaktion detta gett upphov till. Detta skapar en psykisk stress som gör det svårt att koppla av och koncentrera sig på skolarbetet. Alla dessa fenomen, datorer, läsplattor, smartphone och sociala forum är så nytt att vi ännu inte till fullo har kunnat utvärdera deras påverkan på psyket. Vi vet också väldigt lite om den strålning som dessa avger och vilken påverkan det har på vår egen hjärnas elektrokemiska processer. 


Jag är övertygad om att man i framtiden kommer att få en väldigt polariserad diskussion om denna påverkan där å ena sidan industrin och tillverkarna av dessa produkter kommer att försvara dem och framhålla deras ofarlighet och på den motsatta sidan kommer vi att ha neurologer och psykiatrin som kommer att hävda det motsatta. Statistik och forskning kommer att visa vem som har rätt. Det fanns en tid där läkare hävdade att det var helt ofarligt med nikotin, det var för övrigt nazisterna som var först med att påpeka sambandet mellan rökning och lungcancer och hade stort upplagda reklamkampanjer för att få tyskarna att fimpa för gott. Idag är det ingen som tror det är nyttigt eller bra att röka.

Av Karsten - 9 februari 2018 12:42

Det känns otroligt glädjande att åtminstone några förutom SD inom det politiska etablissemanget börjat vakna upp angående invandringen och dess ekonomiska konsekvenser. Nu kräver Moderaterna att regeringen redovisar kostnaderna för invandringen, dessa krav restes redan i början av 1990-talet från invandringskritiska organisationer men avfärdades av bland annat Bengt Westerberg (Fp)  med orden: "Det finns inget pris på humanism". Moderaterna kräver att man sätter ett tak både på antalet invandrare och på kostnaderna samt att man räknar ut om invandringen verkligen är en lönsam affär för Sverige. 


Allt för länge har man från politiskt håll bara framhållit de positiva effekterna av invandringen och helt blundat för de negativa problem som följt i dess spår. Med massinvandringen har vi fått gettoliknade utanförskapsområden kring våra storstäder där kriminella invandrargäng styr med järnhand. Narkotikahandeln florerar i stort sett ostörd i dessa områden likaså drabbas affärsidkarna av ligor som säljer "beskydd" en form av utpressning. Bland invandrarna i dessa områden råder en tystnadskultur där ingen vågar prata med myndigheterna om problemen och kriminaliteten som råder. 


Enligt Moderaterna kommer kostnaderna för invandringen under 2018 att uppgå till 40 miljarder kronor netto, en i mina ögon allt för låg siffra. Räknar man med kostnaderna för polisingripanden, skadegörelse, rättsprocesser, sjukvårdskostnader, skola, barnomsorg och liknade så blir kostnaden betydligt högre. Även om en del invandrare kommer ut på arbetsmarknaden och genererar skattepengar så stannar det stora flertalet kvar i ett livslångt bidragsberoende.


Likaså har Moderaterna helt rätt i kravet att de som illegalt uppehåller sig i Sverige inte ska ha tillgång till sjukvård och skola för sina barn. Det ger fel signaler att utvisade personer kan fortsätta avnjuta fördelarna med välfärdssamhällets service. De som hävdar något annat har fastnat i extremhumanismens självutplånande altruism. Vi svenskar har inte råd att leka socialbyrå åt all världens fattiga och nödlidande. Låt istället de som är skuld till krig och elände ta sitt ansvar och det vet vi alla att det är det imperialistiska USA med sina krav på råvarukontroll som är den huvudskyldige. Det var CIA som piskade upp stämningarna bland oppositionella och startade det som ironiskt nog kom att kallas "den arabiska våren".


Välfungerande stater som Irak och Libyen föll samman i kaos och anarki när de sittande regeringarna med våld avlägsnades. USA påstod sig vilja införa demokrati och frihet, men i själva verket var det oljan man var ute efter. I spåren på det kaos som följde kunde terroristorganisationer som al Qaida och IS etablera sig och börja terrorisera civilbefolkningen. Det var först när CIA och USA försökte störta Assad i Syrien som Ryssland ingrep och satte stopp för USA:s expansion i området. Tyvärr är svensken hjärntvättad av media och politiker till att tycka: USA = god, Ryssland = ond. Så enkel är inte verkligheten om man börjar detaljgranska konflikten i Mellanöstern, det handlar om geopolitik och Israels roll i området. Tiden och historien kommer att visa vem som var god och vem som var ond, idag vet alla vem som var den onde och demoniske i Vietnamkriget.   

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards