Alla inlägg den 12 februari 2018

Av Karsten - 12 februari 2018 21:27

Är TV4:as program om Stockholmspolisen en del i årets valrörelse? Man kan nästan tro det, när de påstår att tre poliser i veckan säger upp sig. Stockholm har idag cirka 1 600 poliser i yttre tjänst vilket är väldigt lite för en så stor stad. Enligt ett kvinnligt befäl som jobbat som polis i 25 år har klimatet förändrats kraftigt sedan 1990-talet, vilket inte är så konstigt med tanke på den massinvandring av löskefolk vi haft de sista tio åren. Många av dem som fått avslag på sin asylansökan söker sig till Stockholm då det är en stor stad att gömma sig i. Skjutvapen och knivar har blivit allt vanligare inte bara bland yrkeskriminella utan även bland ungdomar, detta har gjort polisen mer benägen att skjuta vid minsta misstanke om att gärningsmannen är beväpnad.


En sak är säker programmet lockar inte precis att söka sig till polisyrket såvida man inte är adrenalinjunkie eller självmordsbenägen. Vi går mot en amerikaniserad situation där polisen kommer att skjuta först och fråga sedan. En av orsakerna till den höga kriminaliteten är de låga straffen för hot och våldsbrott, medans däremot narkotikainnehav kan ge orimligt höga straff. En sak är säker, hade vi inte haft den höga invandringen vi har så hade vi haft betydligt lägre kriminalitet och en helt annan typ av kriminalitet. Den gamla stammens svenska brottslingar hade en viss respekt för polisen och visste när spelet var förlorat. De visste att hot och våld mot polisen kostade mer än det smakade. 


Den pågående vapenamnestin är ett slag i luften, förmodligen smugglas det in fler vapen än vad polisen får in via amnestin. De flesta vapen som kommer in genom amnestin är jaktvapen som ägarna saknar licens på. De grovt kriminella lämnar inte in sina AK-47:or. Det är en mycket mörk framtid Sverige går till mötes, ingen vill bli polis samtidigt som de kriminella gängen rekryterar allt fler och yngre medlemmar.

Av Karsten - 12 februari 2018 17:44

När jag på SVT "Uutiset" nyheter på finska fick höra om att Vänsterpartiets Partikongress körde över partiledningen och röstade för att SCB ska samla in och redovisa statistik över etnisk tillhörighet, nationellt ursprung, hudfärg och religion eller annan trosuppfattning trodde jag öronen skulle trilla av mig, vad var Vänstern ute efter ta röster från Sverigedemokraterna? För ett ögonblick trodde jag det gällde de finska vänsterpartiet men såg sedan att bilderna som visades kom från det svenska vänsterpartiets kongress.

Nä, så var det naturligtvis inte, V var inte ute efter SD röster, sedan jag läst igenom motionen så förstod jag att V hade helt andra intentioner. Ni kan själva läsa igenom motionen och själv bilda er en uppfattning.

 

A68 ENSKILD

Motion om Jämlikhetsdata

Idag samlar över 66 % av världens alla suveräna stater in statistik om etnicitet medan Sverige och
Väst- och Nordeuropa fortfarande vägrar att göra det i antirasismens och antifascismens namn.
Det är alltså två tredjedelar av alla stater på jorden som samlar in data och siffror utifrån
jämlikhetsdatametoden (d v s utifrån självidentifikation, frivillighet och anonymitet) och detta gäller
2/3 av alla stater i Asien, hälften av alla stater i Afrika, 80 % av alla stater i Nord- och Sydamerika samt 90 % av alla stater i Oceanien och cirka 45 % av alla stater i Europa och merparten av dem är
belägna i Central- och Östeuropa förutom Storbritannien och Irland.
SCB använder sig regelbundet av olika former av enkätundersökningar som riktar sig till
befolkningen för att samla information och data inom olika samhällsområden t.ex arbetsmarknaden,
socio-ekonomiska förutsättningar osv, eller till brukarna av de olika statliga verksamheterna (t ex i
relation till skola och utbildning, individ- och familjeomsorg, äldreomsorg, barn och unga, bibliotek o
s v). I stort sett alltid frågas det om ålder och kön och ibland om födelseland och bostadsområde. Kön
och ålder är båda lagstadgade diskrimineringsgrunder men det finns ett antal diskrimineringsgrunder
och kategorier som det bara ibland frågas om i enkäterna såsom könsöverskridande identitet eller
uttryck, funktionshinder och tillgänglighet samt sexuell läggning. Ingen av dessa
diskrimineringsgrunder och kategorier går det att få fram siffror på via befolkningsregistret så det enda
sättet att ta reda på om exempelvis HBTQ-personer är missgynnade i något sammanhang är att fråga
om det och denna metod kallas oftast utanför Sverige för jämlikhetsdata.
Mycket tyder tyvärr på att klyftorna fortsätter att växa i Sverige. Segregationen och ojämlikheten
är just nu som allra mest tydlig i relation till just diskrimineringsgrunderna etnisk tillhörighet,
nationellt ursprung eller hudfärg samt religion eller annan trosuppfattning. Att börja fråga om etnicitet,
hudfärg och religion är tillåtet enligt svensk lagstiftning, det har DO utrett på regeringens uppdrag i
rapporten "Statistikens roll i arbetet mot diskriminering" (2012), och Sverige får också regelbundet
kritik från FN och EU för att inte ha några data och siffror om dessa diskrimineringsgrunder.
Diskrimineringsgrunder som sällan eller aldrig inkluderas i undersökningar är etnisk tillhörighet,
nationellt ursprung eller hudfärg samt religion eller annan trosuppfattning. Uppemot 20 % av
invånarna idag har någon form av utländsk bakgrund men som i stort sett aldrig frågas om sin etniska
tillhörighet, nationella ursprung eller hudfärg samt religion eller annan trosuppfattning.
Att välja att synliggöra olika gruppers utsatthet är ett oerhört viktigt steg i processen för att skapa
ett jämlikt samhälle, för det är bara när man kan identifiera, synliggöra och mäta människors utsatthet
som man kan ta fram riktade och effektiva politiska åtgärder mot de specifika problemen. Att inte
samla jämlikhetsdata är att blunda för och därmed också upprätthålla rådande normer om ojämlika
förutsättningar och socio-ekonomiska klyftor som drabbar olika grupper i samhället.

Yrkande

att Vänsterpartiet ska jobba för att Sverige, genom Statistiska Centralbyrån, SCB ska upprätta
jämlikhetsdata, som bygger på samtliga diskrimineringsgrunder, i de relevanta årliga
enkätundersökningar som görs

Momodou Malcolm Jallow, Malmö, Daniel Riazat, Falun, Rossana Dinamarca, Trollhättan

 

Av Karsten - 12 februari 2018 13:36

Förra veckan läste jag att forskare i Kina lyckats klona apor vilket får ses som ett genombrott då aporna delar våra gener med cirka 90 - 95 procent. I dagens Metro läser jag att forskare lyckats odla fram fullt utvecklade ägg i laboratorium. Från äggstocksvävnad har man tagit omogna ägg som man odlat fram till fullt utvecklade ägg redo för befruktning. Jag finner denna forskning skrämmande och kan inte låta bli att tänka på Aldous Huxleys dystopiska roman "Du nya sköna värld". I denna framtidsroman från 1932 har forskningen kommit så långt att man odlar fram människor i olika klasser i speciella behållare. Högst upp i rangskalan finns alfa plus människorna och längst ner epsilon varelser.


Genom att tillsätta olika kemikalier och på annat sätt manipulera med fostren under deras utveckling så kunde man styra utvecklingen till vilken typ av individ slutresultatet skulle bli. Fortsätter vi människor med denna genforskning kommer det säkert att i framtiden bli möjligt att klona fram individer med svaga egon som är följsamma för order utan att närmare ifrågasätta dem, en sorts moderna slavar. Låter vi ekonomisk profit styra synen på människor och leda forskningen inom genteknik och genmanipulation så kommer vi med största säkerhet att få den utveckling som Huxley spår om i sin roman.


Det finns rykten som gör gällande att man redan har klonat fram identiska människor i hemliga laboratorier, något som inte alls skulle förvåna mig. Utvecklingen i många västländer men även i Asien med en ökad sekularisering i kombination med genforskning utan etiska gränser gör att vi inom några årtionden kommer att kunna leka Gud. Tänk er en framtid där nationer odlar fram lydiga soldater med stark fysik och en svag vilja vilket gör dem mottagliga för att följa order. Utvecklingen och historien har lärt mig att det inte finns några begränsningar i människans ambitioner, hon är beredd att gå hur långt som helst i sin strävan att kontrollera och behärska naturen.

Av Karsten - 12 februari 2018 01:10

Hur kan en nation kalla sig demokratisk och påstå sig stå för frihet samtidigt som den låter en federal organisation som CIA verka? Innan CIA bildades fanns dess föregångare OSS (Organisation of Strategic Service) som leddes av Allen Dulles, en skum typ som bland annat förhandlade med SS-chefen Heinrich Himmler. När John F. Kennedy tillträdde som president 1960 så var en av hans första åtgärder att avskeda Allen Dulles, Kennedy hade också långtgående planer på att röja upp i träsket i Langley, CIA:s huvudkvarter. Jag är ganska övertygad om att CIA hade ett finger med i mordet på Kennedy bland annat för Kennedys vägran att sätta in flygstöd vid invasionen av Grisbukten på Kuba. Detta var en CIA operation där exilkubaner skulle störta Fidel Castro, en operation som blev ett stort fiasko för CIA. 


Få människor utom de som drabbats av CIA förstår vad det är för organisation, från början var intentionerna goda, man ville ha en underrättelseorganisation direkt underställd presidenten. Men på kort tid förvandlades CIA till en stat i staten med egen ekonomi och egna spelregler. Det blev istället med tiden presidenten som fick spela på CIA:s villkor. För att finansiera sina så kallade "black ops", operationer man med säkerhet visste att senaten inte skulle bevilja anslag till så skaffade man pengar genom narkotikasmuggling till USA. Enligt den cynism som präglade ledningen för CIA så var det mest svarta som använde heroin och andra droger så det spelade ingen roll för deras del att drogerna kom in i USA. 


Det var CIA:s lögner som fick FN att godkänna USA:s anfallskrig mot Irak 2003, USA:s utrikesminister Collin Powell satt i FN och ljög med CIA-chefen sittande snett bakom sig. CIA är USA:s motsvarighet till SS och Gestapo, samma hänsynslöshet och cynism präglar dem. Man har en egen agenda som går storkapitalets ärenden, man avsätter statschefer som i Chile. Man manipulerar och mutar ledare så att amerikanska företag får monopol på gruvdrift och oljeutvinning. IMF, CIA och det globala statslösa kapitalet har ingått en ohelig allians där man gynnar varandra. Iran Contras affären var en typisk CIA operation som gick snett och kom till allmänhetens kännedom och som ledde till senatsförhör. Det mest skrämmande är att den amerikanska administrationen saknar full kontroll över CIA och ingen vågar ge sig på dem, man vet ju hur det gick för Kennedy.


Skulle för övrigt inte förvåna mig om CIA var inblandad i mordet på Olof Palme då man såg Palme som en bromskloss i de globala planerna man hade för världen. Så fort Palme var röjd ur vägen så ansökte Ingvar Carlsson om medlemskap i EG det som var EU när vi blev medlemmar. CIA:s israeliska motsvarighet Mossad sattes upp och finansierades av finansimperiet Rothschild världens rikaste judar, så man förstår den täta koppling som finns mellan storkapitalet och underrättelsetjänsterna. Många aningslösa svenskar tror att CIA är något som verkar i en demokratisk och frihetstörstande anda, när det i själva verket är en statsfinansierad gangsterorganisation eller terrororganisation.

Av Karsten - 12 februari 2018 00:33

Vad är det för fel på att restaurera "Haus Der Kunst" i München i Tyskland som staden nu vill. Huset som ritades av arkitekten dr. Paul Troost och byggdes under nazisttiden och invigdes av Adolf Hitler. Huset står kvar och är i gott skick och representerar en del av den tyska historien, att låta det förfalla ändrar inte på historien och det som skett. Som vanligt är det judar som gapar och skriker att det är en skandal att restaurera huset. Med tanke på den inrikespolitik judarna för i Israel mot den palestinska befolkningen så har de förverkat sitt kapital av medlidande och ska bara hålla käft.


Problematiken är den samma som de aktivister som vill riva alla statyer som hyllar amerikanska Sydstatsgeneraler, man förändrar inget genom att riva hus eller ta bort statyer. Tvärtom tycker jag man ska återinstallera alla Leninstatyer i det gamla Östeuropa som en historisk påminnelse om den sovjetiska ockupationen. Varför inte ta steget full ut och sätta upp de gamla Stalinstatyerna som man tog bort under det sena 1950-talet. Vi förfasar oss över när talibaner och IS i sin religiösa nit och fanatism spränger och förstör fornlämningar men ser inga problem när vi själva vill sudda ut vår historia. 


Vad blir nästa steg, riva den olympiska stadion i Berlin som ritades av Hitlers favoritarkitekt Albert Speer? Själv tyckte jag det var barbari när man fyllde betong i Hitlers bunker med motiveringen att den kunde bli en vallfartsort för nynazister. Jag är övertygad om att man inom 100 år kommer att gräva fram den då det finns ett historiskt intresse av dessa platser. Tiden går och synen på det som hänt ändras. Se bara på alla gamla kyrkor där man försiktigt avlägsnat den vita kalkfärg som ikonoklasmens protestanter dolde de katolska väggmålningarna med, då man idag ser med ett helt annat intresse på denna konst och helt fjärmat sig från den religiösa syn som en gång fick folket att måla över den. 

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards