Alla inlägg den 8 februari 2018

Av Karsten - 8 februari 2018 19:39

När man införde den nya mobillagen om förbud att hålla mobilen i handen under körning i trafiken glömde man en kategori, nämligen cyklisterna. Man får inte hålla mobilen i handen under framförande av bil, motorcykel, moped, buss eller lastbil. Några av de farligaste man kan råka ut för är cyklister med ena handen på styret och mobilen i den andra, istället för att vara uppmärksamma på trafiken runt dem stirrar de mest ner i mobilskärmen. Jag har sett folk SMS:a samtidigt som de försökt cykla. Cyklar de då på trottoarerna så utgör de en fara för fotgängare, barn och hundar.

Av Karsten - 8 februari 2018 17:19

Vad är det för dårpippi som köpt in 18 helikoptrar av typ NH90 till försvaret som kostar 200 000 kronor i timmen att flyga och som är svindyra att reparera? Varför köpte man inte amerikanska Blackhawk helikoptrar som är mycket billigare i drift? Var inköparna helt förblindade av den helelektroniska styrningen som består av två digitala och två analoga datorer som hela tiden gör oberoende beräkningar eller kompositskrovet av kolfiber och glasfiber, samt att Sverige ville gynna den europeiska flygindustrin. Eller kanske var det ett led i anpassningen till NATO då NH90 utgör ryggraden i NATO:s helikopterflotta. Max flygtid är bara tre och en halv timme a 700 000 kronor sedan måste man tanka den. Framdrivningen består av två stycken bränsleslukande Rolls-Royce Turbomeca RTM322, ett samarbete mellan Rolls-Royce och Turbomeca. 


Samma historia som med räddningshelikoptrarna som inte dög i det Norrländska vinter klimatet. Är det teknikkåta militärer eller korkade politiker som sköter upphandlingen av försvars och räddningsmateriel till Sverige. Vad fan ska vi med dyra helikoptrar när vi saknar en massa annat inom försvaret, framför allt folk som vill göra sin värnplikt och bli soldater. Det är som att köpa in kanoner men inte kunna utbilda och övningsskjuta med dem för ammunitionen är för dyr att använda för försvaret. Vad ska vi med helikoptrar om vi inte kan flyga med dem för de drar för mycket soppa? Det hade kanske varit mer taktiskt att köpa in en stor mängd gamla ryska Mi-8 helikoptrar då dessa är både billiga och driftsäkra. Då hade det kanske blivit pengar över till några Mi-24 Hind också.

Av Karsten - 8 februari 2018 13:21

Vad fan har det tagit åt SVT nyheter då man presenterar ett inslag om att det föds allt färre barn med Downs syndrom som något negativt. Det är väl bara bra att barn med kromosomavvikelser aborteras. Livsodugliga foster kommer bara utvecklas till individer som kommer att ligga det allmänna och skattebetalarna till last. Om man genom fosterdiagnostik kan avgöra om ett barn kommer att drabbas av allvarliga psykiska eller fysiska handikapp så är det oansvarigt att fullfölja graviditeten. Det där snacket om att alla barn är välkomna oavsett handikapp köper jag inte. Som medborgare har du en skyldighet att inte i onödan orsaka merkostnader och belasta sjukvårdssystemet. Därför finner jag det motbjudande att samhället tillåter kusinäktenskap, något som är vanligt inom vissa utomeuropeiska kulturer. Ofta ser man beslöjade kvinnor komma dragandes med en dreglande unge som med all tydlighet företer tecken på svåra psykiska handikapp.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards