Alla inlägg under februari 2018

Av Karsten - 9 februari 2018 17:39

Såg precis ett intressant föredrag av en professor Manfred Spitzer om sambandet mellan digitaliseringen och fördumningen bland de unga. Det har visat sig vid studier bland annat vid den amerikanska militärakademin West Point att eleverna lärde sig bättre genom att läsa ur böcker än att använda läsplattor eller datorer. Detta faktum tycks helt ha förbigått Gustav Fridolin (Mp) som har datoriserat den svenska skolan, istället för att lära sig ur läroböcker ska ungarna sitta och Googla idag. Inte konstigt att Sverige rasat ner i PISA mätningarna. Samma sak gäller mobiltelefonerna eller smartphones dessa stör eleverna genom sin blotta närvaro, bara att ha sin smartphone liggande på skolbänken drar uppmärksamheten från lektionen. Hela den hysteri som skapats kring de så kallade sociala forumen på Nätet, Facebook, Twitter och Instagram har gett upphov till psykisk ohälsa hos den unga generationen. 


Den unga hjärnan har inte den självsäkerhet som den vuxna hjärnan har vilket gör den mycket känsligare för kritik och ren mobbning något som tycks vara ganska vanligt på sociala forum. En smartphone skapar också en känsla av att du hela tiden måste vara med, du måste hela tiden kolla alla ställen du gjort inlägg eller tyckt till på och vilken reaktion detta gett upphov till. Detta skapar en psykisk stress som gör det svårt att koppla av och koncentrera sig på skolarbetet. Alla dessa fenomen, datorer, läsplattor, smartphone och sociala forum är så nytt att vi ännu inte till fullo har kunnat utvärdera deras påverkan på psyket. Vi vet också väldigt lite om den strålning som dessa avger och vilken påverkan det har på vår egen hjärnas elektrokemiska processer. 


Jag är övertygad om att man i framtiden kommer att få en väldigt polariserad diskussion om denna påverkan där å ena sidan industrin och tillverkarna av dessa produkter kommer att försvara dem och framhålla deras ofarlighet och på den motsatta sidan kommer vi att ha neurologer och psykiatrin som kommer att hävda det motsatta. Statistik och forskning kommer att visa vem som har rätt. Det fanns en tid där läkare hävdade att det var helt ofarligt med nikotin, det var för övrigt nazisterna som var först med att påpeka sambandet mellan rökning och lungcancer och hade stort upplagda reklamkampanjer för att få tyskarna att fimpa för gott. Idag är det ingen som tror det är nyttigt eller bra att röka.

Av Karsten - 9 februari 2018 12:42

Det känns otroligt glädjande att åtminstone några förutom SD inom det politiska etablissemanget börjat vakna upp angående invandringen och dess ekonomiska konsekvenser. Nu kräver Moderaterna att regeringen redovisar kostnaderna för invandringen, dessa krav restes redan i början av 1990-talet från invandringskritiska organisationer men avfärdades av bland annat Bengt Westerberg (Fp)  med orden: "Det finns inget pris på humanism". Moderaterna kräver att man sätter ett tak både på antalet invandrare och på kostnaderna samt att man räknar ut om invandringen verkligen är en lönsam affär för Sverige. 


Allt för länge har man från politiskt håll bara framhållit de positiva effekterna av invandringen och helt blundat för de negativa problem som följt i dess spår. Med massinvandringen har vi fått gettoliknade utanförskapsområden kring våra storstäder där kriminella invandrargäng styr med järnhand. Narkotikahandeln florerar i stort sett ostörd i dessa områden likaså drabbas affärsidkarna av ligor som säljer "beskydd" en form av utpressning. Bland invandrarna i dessa områden råder en tystnadskultur där ingen vågar prata med myndigheterna om problemen och kriminaliteten som råder. 


Enligt Moderaterna kommer kostnaderna för invandringen under 2018 att uppgå till 40 miljarder kronor netto, en i mina ögon allt för låg siffra. Räknar man med kostnaderna för polisingripanden, skadegörelse, rättsprocesser, sjukvårdskostnader, skola, barnomsorg och liknade så blir kostnaden betydligt högre. Även om en del invandrare kommer ut på arbetsmarknaden och genererar skattepengar så stannar det stora flertalet kvar i ett livslångt bidragsberoende.


Likaså har Moderaterna helt rätt i kravet att de som illegalt uppehåller sig i Sverige inte ska ha tillgång till sjukvård och skola för sina barn. Det ger fel signaler att utvisade personer kan fortsätta avnjuta fördelarna med välfärdssamhällets service. De som hävdar något annat har fastnat i extremhumanismens självutplånande altruism. Vi svenskar har inte råd att leka socialbyrå åt all världens fattiga och nödlidande. Låt istället de som är skuld till krig och elände ta sitt ansvar och det vet vi alla att det är det imperialistiska USA med sina krav på råvarukontroll som är den huvudskyldige. Det var CIA som piskade upp stämningarna bland oppositionella och startade det som ironiskt nog kom att kallas "den arabiska våren".


Välfungerande stater som Irak och Libyen föll samman i kaos och anarki när de sittande regeringarna med våld avlägsnades. USA påstod sig vilja införa demokrati och frihet, men i själva verket var det oljan man var ute efter. I spåren på det kaos som följde kunde terroristorganisationer som al Qaida och IS etablera sig och börja terrorisera civilbefolkningen. Det var först när CIA och USA försökte störta Assad i Syrien som Ryssland ingrep och satte stopp för USA:s expansion i området. Tyvärr är svensken hjärntvättad av media och politiker till att tycka: USA = god, Ryssland = ond. Så enkel är inte verkligheten om man börjar detaljgranska konflikten i Mellanöstern, det handlar om geopolitik och Israels roll i området. Tiden och historien kommer att visa vem som var god och vem som var ond, idag vet alla vem som var den onde och demoniske i Vietnamkriget.   

Av Karsten - 8 februari 2018 19:39

När man införde den nya mobillagen om förbud att hålla mobilen i handen under körning i trafiken glömde man en kategori, nämligen cyklisterna. Man får inte hålla mobilen i handen under framförande av bil, motorcykel, moped, buss eller lastbil. Några av de farligaste man kan råka ut för är cyklister med ena handen på styret och mobilen i den andra, istället för att vara uppmärksamma på trafiken runt dem stirrar de mest ner i mobilskärmen. Jag har sett folk SMS:a samtidigt som de försökt cykla. Cyklar de då på trottoarerna så utgör de en fara för fotgängare, barn och hundar.

Av Karsten - 8 februari 2018 17:19

Vad är det för dårpippi som köpt in 18 helikoptrar av typ NH90 till försvaret som kostar 200 000 kronor i timmen att flyga och som är svindyra att reparera? Varför köpte man inte amerikanska Blackhawk helikoptrar som är mycket billigare i drift? Var inköparna helt förblindade av den helelektroniska styrningen som består av två digitala och två analoga datorer som hela tiden gör oberoende beräkningar eller kompositskrovet av kolfiber och glasfiber, samt att Sverige ville gynna den europeiska flygindustrin. Eller kanske var det ett led i anpassningen till NATO då NH90 utgör ryggraden i NATO:s helikopterflotta. Max flygtid är bara tre och en halv timme a 700 000 kronor sedan måste man tanka den. Framdrivningen består av två stycken bränsleslukande Rolls-Royce Turbomeca RTM322, ett samarbete mellan Rolls-Royce och Turbomeca. 


Samma historia som med räddningshelikoptrarna som inte dög i det Norrländska vinter klimatet. Är det teknikkåta militärer eller korkade politiker som sköter upphandlingen av försvars och räddningsmateriel till Sverige. Vad fan ska vi med dyra helikoptrar när vi saknar en massa annat inom försvaret, framför allt folk som vill göra sin värnplikt och bli soldater. Det är som att köpa in kanoner men inte kunna utbilda och övningsskjuta med dem för ammunitionen är för dyr att använda för försvaret. Vad ska vi med helikoptrar om vi inte kan flyga med dem för de drar för mycket soppa? Det hade kanske varit mer taktiskt att köpa in en stor mängd gamla ryska Mi-8 helikoptrar då dessa är både billiga och driftsäkra. Då hade det kanske blivit pengar över till några Mi-24 Hind också.

Av Karsten - 8 februari 2018 13:21

Vad fan har det tagit åt SVT nyheter då man presenterar ett inslag om att det föds allt färre barn med Downs syndrom som något negativt. Det är väl bara bra att barn med kromosomavvikelser aborteras. Livsodugliga foster kommer bara utvecklas till individer som kommer att ligga det allmänna och skattebetalarna till last. Om man genom fosterdiagnostik kan avgöra om ett barn kommer att drabbas av allvarliga psykiska eller fysiska handikapp så är det oansvarigt att fullfölja graviditeten. Det där snacket om att alla barn är välkomna oavsett handikapp köper jag inte. Som medborgare har du en skyldighet att inte i onödan orsaka merkostnader och belasta sjukvårdssystemet. Därför finner jag det motbjudande att samhället tillåter kusinäktenskap, något som är vanligt inom vissa utomeuropeiska kulturer. Ofta ser man beslöjade kvinnor komma dragandes med en dreglande unge som med all tydlighet företer tecken på svåra psykiska handikapp.

Av Karsten - 7 februari 2018 18:57

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan är inget annat än en barbar som går i samma fotsteg som IS då han beordrat sitt bombflyg att förstöra tempelruiner från 1 300 år f.Kr i Syrien. Den 23 januari bombade turkiskt stridsflyg det 3 300 år gamla bronsålderstemplet Ain Dara som ligger på en 25 meter hög kulle i närheten av byn Ain Dara som gett namn till ruinen. Lämningar ovärderliga för hela mänskligheten har förstörts av denne turkiske barbar. Han följer samma recept som IS som förstört ovärderliga arkeologiska lämningar i Syrien eller talibanerna i Afghanistan som sprängde tre jättestatyer av Buddha. 

 

Kritiken från västliga medier har varit väldigt lågmäld då Turkiet när som helst kan hota med att åter öppna sina gränser för nya flyktingvågor och låta dessa översvämma Europa. Egentligen borde man bomba Hagia Sofia i Istanbul men det vore att sänka sig ner till samma låga nivå som Erdogan själv. Detta att islamistiska despoter och terrorister ger sig till att skövla kulturmärken som tillhör hela mänskligheten visar bara vilka primitiva vildar de är. Turkiet hyser sedan länge ett hat mot Syrien och den syriska identiteten och angreppet mot Ain Dara kan ses som ett led i detta hat, man vill utplåna det syriska kulturarvet.

 

Man får verkligen hoppas att USA och NATO har förstånd nog att flytta de kärnvapenstridsspetsar som förvaras på Turkiets territorium innan Erdogan får för sig att bemäktiga sig dessa och låta sina tekniker omprogrammera koderna till dem. Erdogan är att betrakta som en envåldshärskare med planer på att utvidga Turkiets "lebensraum". Man kan spekulera i huruvida statskuppen mot honom själv även var iscensatt av honom själv i syfte att omvandla Turkiet till en totalitär nation. USA och NATO borde utesluta Turkiet ur försvarspakten och låta Ryssland ta hand om krossandet av Turkiets stormaktsdrömmar.

 

(PS Djävla skiteditor här på bloggplatsen.se när man skriver ett g med brevis så blir det ett å när man publicerar det)

 

 

Av Karsten - 7 februari 2018 13:06

President Donald Trump börjar förete allt mer likheter med en annan ledare, Adolf Hitler, när han nu kräver en militärparad i Washington till hans ära. Meningen är att för omvärlden visa upp USA:s militära styrka, ungefär som Hitler gjorde i Berlin den 20 april 1939 på sin femtioårs dag då en flera timmar lång militärparad drog fram genom stadens huvudgata. 


Då Trump aldrig riktigt trodde att han skulle bli vald till president men mot alla odds blev det har detta stigit honom åt huvudet, han går nu i föreställningen att han är det bästa som hänt USA och vill på alla sätt manifestera detta. Det hela är en otäck utveckling, man har bland annat moderniserat sina kärnvapen och framställt mindre sådana avsedda att användas på slagfältet. De amerikanska atomubåtarna ska bland annat utrustas med denna typ av kärnvapen.  Bara tanken på att använda taktiska kärnvapen i en militär konflikt är totalt vansinne.


Att världens militärt starkaste stormakt styrs av en 70-årig oförutsägbar ledare med en impulskontroll som en femåring är mycket oroande. Vi får verkligen hoppas att det finns en militärledning i USA som inte blint följer de order som Trump ger om de uppenbart hotar att ge upphov till ett globalt kärnvapenkrig. Det är nog många som kommer att dra en lättnadens suck den dag Trumps tid som president är över.

Av Karsten - 7 februari 2018 11:57

Elon Musk grundaren av bilmärket "Tesla" och "Space X" har med sin nya jätteraket "Falcon Heavy" skickat ut en sportbil av märket Tesla i omloppsbana kring solen. Vad meningen är med att skicka en sportbil i kretslopp kring solen förstår jag inte. Huruvida det medföljde en förare till bilen framgår inte av Text-TV inslaget. Det hela har lite av hybris och något grandiost över sig, Elon Musk vill väl att hans Teslabil för all evighet ska kretsa kring solen och att eventuella framtida besökare av vårt solsystem ska hitta den och förstå att någon av systemets planeter varit bebodd av tekniskt avancerade varelser.

Presentation


En akademiker som delger sin omgivning sina ocensurerade tankar och funderingar i en sann nihilistisk och misantropisk anda.

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards